jejej, fapfapanje na linije koda rezervirano za mene, ixy, destinija i pokojeg rendom gika.
(ako sam falio podforum pribacite, nisam znao gdje da stavim

)
daklem, ko prvo bi triba neku kul knjigu za učit c++. po mogućnosti da nije skupa. mogu listat na netu al me nervira mijenjat prozore dok programiram, iritantno je. bilo bi mi draže da je knjiga do mene i tak to.
kao drugo, imam pitanjce pa ak je ko voljan pomoć, dam mu hug smajlić.
dakle, zadatak je sljedeći:
Napravite novi projekt, te u njemu napravite novu datoteku z631.cpp. Napišite klasu imena kvadrat
koja neka ima javnu varijablu tipa double imena stranica. Napišite člansku funkciju tipa double imena povrsina
koja neka vraća površinu kvadrata.
U glavnom programu deklarirajte polje od 5 članova klase kvadrat. Potom u napišite for petlju koja će se
izvršavati pet puta – po jedan put za svaki objekt član polja. U for petlji za svaki objekt - član polja, njegovu
stranicu postavite na vrijednost indeksa polja i ispišite njegovu površinu. Napišite kod programa:pod zadatak:
Preradite program iz prethodnog zadatka tako da dinamički alocira i dealocira memoriju. Napišite linije koda
koje ste mijenjali:daklem, ja napisah klasu i sranja, al jebe me ovo s poljima. statički ih alocirat nemam pojma, dinamički ih alociram, al neznam upisat u njih.
ovo je taj dinamički kod:
#include <iostream>
using namespace std;
class kvadrat
{
public: //deklaracija klase
kvadrat();
double stranica;
double povrsina();
};
kvadrat::kvadrat()
{
stranica=0; //konstruktor
}
double kvadrat::povrsina()
{
return (stranica*stranica); //funkcija koja računa povrsinu
}
void main()
{
int i;
kvadrat *kv; //dinamicka alokacija niza klasa
kv=new kvadrat[5];
for(i=0;i++;i<5)
{
kvadrat.stranica[i]=i; //rendom pokusaj upisivanja. ovako ocito ne ide, no neznam kako ide
}
}
ugl ako neko more pomoć ja bi bio zahvalan. i rado pomognem ako neko zapne s nečim.