Par brzih dojmova pošto sam ga jutros instalirao...
Na osmici sam od kada je izašla i bio mi je dobar OS pogotovo sa 8.1 verzijom.
Ovo je več poznatno no evo - ovdje je sučelje identično kao u Win 8 uz povratak
Start izbornika koji je mix Windows 7 / Windows 8 verzije; sve instalirane aplikacije se nalaze na listi kao u sedmici no dizajnom su identične kao na osmici; uz to live tiles se stavljaju u sami izbornik koji se može naštimavati po volji. Pritiskom na
Tablet Mode u
Notification izborniku start izbornik je isti kao u osmici tj preko cijelog ekrana, (naravno uz neke preinake). Tipka ta resetiranje i gašenje računala se je također vratila u
Start izbornik

Desetka mi se čini fluidnija od osmice uz neke nove fade efekte kod gašenja i kontrole raznih prozora.
Sviđa mi se Snap opcija pošto to često koristim.Search bar je stavljen u taskbar:

Reko bih da je Windows 10 ono šta je osmica trebala biti; iako sam na Win 8 od početka kao šta sam reko, ovo se ipak čini mnogo bolji proizvod naspram osmice.
A za one koji se igraju na računalu DX12 ekskluziva će biti razlog zašto napustit prijašnji OS
Evo neke performanse sa Witcherom 3:
*Crookback Bog je najzahtjevniji dio mape, (plus kiša); 1080p / High (sjene Medium) / HBAO+ / Sharpening Low / DoF / AA / Lightshafts
352.86 / Widnows 8.1 x64 / Crookback Bog sunčano vrijeme / cca 27 FPSa
353.06 / Windows 8.1 x64 / Crookback Bog sunčano vrijeme / cca 31 FPS
353.06 / Windows 7 x64 / Crookback Bog sunčano vrijeme / cca 31 FPS
352.86 / Windows 10 x64 / Crookback Bog sunčano vrijeme / cca 35 FPSa 352.86 / Windows 10 x64 / Crookback Bog kišovito vrijeme / cca 32 FPSaInače 353.06 su mi na Win 8.1 donesli bolji framerate no tih drivera za Win 10 nema; zadnji su 352.86 WHQL

Ovo sa DX12 eksluzivom će natjerat mnoge ljude na prelazak, (treba uzet u obzir da se daju besplatno) jer znamo kako to inače ide; sjetimo se kada je došla
Sedmica i nadolazeće kunjenje da je
XP nešto najbolje na svijetu...