HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 406171 Hitova
*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
Odg: Fiskultura
« Odgovori #330 : 02. Studeni, 2010., 19:08 »
Ne kuzim pitanje :geek:

*

duksy

• 6295
    • hcl
« Odgovori #331 : 02. Studeni, 2010., 20:22 »
lol. uglavnom, ovaj trening koji sam prošli tjedan radio u srijedu, ovaj tjedan radim u ponedjeljak, jel tako?

*

dibek

• 3270
« Odgovori #332 : 02. Studeni, 2010., 20:44 »
Ne, zasto bi. Treniras tri puta tjedno, imas zasebne treninge za pon, sri i pet. Jedino sto se mjenja je bench/military press.

Znaci, sve isto, samo sto ako si zadnji put radio bench (a trebao si), sad ponedjeljak pocinje sa military pressom. (alternating, jel)

*

duksy

• 6295
    • hcl
« Odgovori #333 : 02. Studeni, 2010., 20:45 »
a zato šta sam pročitao ovo
So week 1 might look like:
Monday - Workout A
Wednesday - Workout B
Friday - Workout A

Week 2:
Monday - Workout B
Wednesday - Workout A
Friday - Workout B
 :wildboy:

*

dibek

• 3270
« Odgovori #334 : 02. Studeni, 2010., 20:53 »
To ti je druga varijacija, ak imas tri treninga tjedno, al dva razlicita.

Ak si tako napravio, kog briga, tjeraj dalje :approve

*

duksy

• 6295
    • hcl
« Odgovori #335 : 02. Studeni, 2010., 20:58 »
a jesam  :hihi:

squat je đubre btw.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #336 : 03. Studeni, 2010., 10:04 »
s kolko radiš, težine i to dewye ;D

*

duksy

• 6295
    • hcl
« Odgovori #337 : 03. Studeni, 2010., 16:46 »
malo  :ementaler:

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #338 : 03. Studeni, 2010., 18:04 »
povećavaj stalno, pa makar 2 kile tjedno.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #339 : 12. Studeni, 2010., 12:06 »
Krećem večeras u brdo... strah me razočaranja, ali treba bit realan, ako izdržim vjerojatno neću moć odmah nazad  :wildboy:

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #340 : 12. Studeni, 2010., 21:37 »
Da se i ja malo nadovežem na temu u vezi duje, čike i depresije.

Znam da bi svi vi da se do ljeta nabildate, al neće to baš tako lako bit ako mislite vječno tri puta tjedno ić. U početku ( par tjedana dok se malo naviknete ) to je ok, al već tamo nakon 4 tjedna bilo bi dobro uključiti još jedan ili čak dva dana treninga, al ne i više od toga jer su i dani odmora vrlo važni za postizanje rezultata. No dobro sad to, valjda vam je i samima već jasno da je potrebno za dobre rezultate trenirati više ( pogotovo u slučaju, koji je i najčešći, skidanja sala i dobivanja mišića ).

Što i kako raditi:

Za dobre i brze rezulatate ( pod brze mislim na jedno 5-6 mjeseci ) morate raditi što više vježbi u kojima sudjeluje što veći broj mišića, a ne se samo oslanjati na sprave. Pod time spadaju vježbe tipa:

čučanj ( imate dosta vrsta čučnjeva, al držite se Duck čučnja, onog standarnog čučnja na smith spravi i eventualno hack čučnja )
mrtvo dizanje ( prihvatite se onog standarnog; što se tiče ruka, držite ih palčevima prema dolje jer nećete dizati sad neke velike težine da bi ih kombinirali )
potisak s klupe za prsa ( radite i ravni i kosi i kontra-kosi da bi podjednako napredovali i s gornjim i donjim prsnim mišićima)
rad na razboju ( tu možete radit trbušne, triceps, prsa; ako se nagnete prema naprijed ide više u prsa, a ako radite bez naginjanja ide u triceps, sve tri glave pogađa ),
zgibovi ( predobra, ali i vraški teška vježba za početnike ako radite s širokim hvatom koji jako dobro širi leđa; ako ih možete radit pravilno - spuštanje do dna i penjanje do vrha – onda ih obavezno radite ),
sklekovi ( imate pecto vrsta sklekova, al radite one koje možete i koji vam pašu, nemorate sad neke fensi sklekove radit što vidite po internetu )

Ne kažem da trebate sprave izbjegavat, već samo da veći prioritet dadnete onom gore navedenom. Ako vas zanimaju još kakve dobre vježbe, samo recite.

Koje mišićne skupine kombinirat:

Svak ima neku svoju kombinaciju, al ova bi vam mogla dobro doć ako bi želili raditi u jednom treningu dvije mišićne skupine:

-prsa & bicepsi
-leđa & tricepsi
-noge & ramena

* kardio trening ( trčanje, biciklo i sl) i trbušne mišiće radite na kraju treninga ako možete. Prvi trening radite kardio, drugi trening radite trbušne i tako u krug. Trbušne nemojte raditi više od 3 puta tjedno jer ništa bolje nećete postići ako ih radite svaki dan po tisuću. Ima još tu detalja svezi trbušnih (tipa kako imati vidljive trbušne, kako dobiti one velike pločetine i sl.) pa ako nekog od vas zanima samo recite.
* uvijek radite prvo veće mišićne skupine pa onda manje
* noge i trapez ( možete ga raditi paralelno s leđima ili ramenima, kako vam volja ) obavezno raditi

Kako se hraniti:

Kako god izgledali (mršavi ili debeli ) jedite što više obroka dnevno (4/5/6...), ali onih zdravih i kvalitetnih i pijte vode češće nego što vjerojatno trenutno pijete.

Hrana:
Zobene
Bademi
Orasi
Kikiriki ( ne onaj u kilu soli već u ljusci )
Jaja (preporučujem samo bjelance)
Meso (puretna i piletina, govedina i svako koje vam se sviđa al bez masnog dijela)
Špinat
Brokula
Grašak
Grah
Mahuna
Riža (smeđa i bijela)
Quinoa (ima je u DM-u)
Tjestenina
Svježi i nemasni sir ( npr. posni sir od dukata )
Riba ( tuna, oslić, one cromaris dimljene, losos)
Ostalo povrće
Voće

Piće:
Voda
Zeleni čaj i Rooibos čaj ( znam da u Zg i Splitu ima čajoteka s pravim i kvalitenim čajevima, kesice od 20kn ne pomažu )
Jogurt
Obično malomasno mlijeko
Čokoladno mlijeko
Voćni sokovi (pogotovo od šipka jer je pun antioksidansa)

Btw: Whey i multivitamini vam nisu tako potrebni. Obična hrana i to e to, a vitamina i minerala ima dosta u voću, povrću, zobenim... Nikad nisam koristio whey, pa ne znam šta da vam kažem osim već rečenog.

Uh raspisa se ja. Ae valjda sam nekome pomogo nešto  :hug
« Zadnja izmjena: 12. Studeni, 2010., 21:40 Seengeer »

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #341 : 12. Studeni, 2010., 22:48 »
Otrčao... mp3 u uši i lagano, izdržao sam 7 km uzbrdo... ae bar nisam mrtva vreća

*

Zeleni

• 752
  • Reggae chiler
« Odgovori #342 : 13. Studeni, 2010., 13:10 »
kako mene živciraju debilderi, ne vidim smisao

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #343 : 13. Studeni, 2010., 13:35 »
Oprosti, ali ako nešto nema smisla to je onaj tvoj sport, m'kay  :wildboy: Ali opet, nešto ste uspjeli, što je izvrsno i čestitke od mene... ono, ne budi seljak

*

Zeleni

• 752
  • Reggae chiler
« Odgovori #344 : 13. Studeni, 2010., 13:43 »
sorry, krivo sam se izrazio, ne kuzim bildere opcenito, ne pljujem po njima i nemam nis protiv. Ok je bavit se bilo cime tako da se ne ukrmis i da imas zanimaciju, al nabijanje mase i neznam kakvo sve isfuravanje mi nije jasno

ja sam vise pobornik koordinacije i pokreta, to mi je nekako prirodnije da se u tom stilu vjezba

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9