HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 407868 Hitova
*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
Odg: Fiskultura
« Odgovori #435 : 12. Prosinac, 2010., 12:05 »
 :hihi:

nijednim drugim sportom neće dobit kile nit mišiće. (mislim na "klasične" sportove - nogomet i te pizdarije). Dečku je cilj nabit kile, ne vidim zašto bi se bavio time.

btw 15 kila mišića? neznam baš  :hihi:  :wildboy:

računaj da će ti tijelo, čim počneš jest nadprosječne količine hrane + tjerat ga da raste, u vrlo kratkom roku nabit xy kila i izgledat ćeš onako, normalno. nakon toga će ić teže i sporije, ka šta dibek reče. za 2 godine možeš očekivati oku ugodan izgled i solidnu količinu mišića i snage, ako ti je genetika prosječna kao kod 99 posto ljudi i ako treniraš ko čovik.

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #436 : 12. Prosinac, 2010., 12:08 »
btw 15 kila mišića? neznam baš  :hihi:  :wildboy:
Pa dobro sad, u idealnim uslovima. Ne steti malo motivacije :hiha: (iako mnogima ovo izgleda kao malo :wildboy:)

Osim toga mrsaviji je od mene :approve

« Odgovori #437 : 12. Prosinac, 2010., 12:15 »
Oke, razumijem što želite reći. Hvala na odgovorima.

Dvije godine mi se čini puno, no imam volje. Jedino će nekada biti problem zbog škole, no nekako ću valjda to sve uklopit.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #438 : 12. Prosinac, 2010., 12:46 »
Đođo_Mođo moja preporuka ti je borilački sport ili veslanje. U teretanu ćeš ići u sklopu treninga, kakogod okreneš i činit će ti 50% trenažnog ciklusa.

Preporučam ti timski sport, obavezno, jer sam sa 17 godina ja počeo trenirati veslanje, nakon kick boxinga i period od 17-20 godine života mi je najbolji period života ikad i tako će i ostati.

Čisto zbog toga što sam razvio suradnju u timu, osjećao sam se kao dio nečega, ojačao sam pun kurac, kad sam došao bio sam visok i trapav, izašao sam kao prvak Hrvatske na vodi i među top 3 najjača juniora u HR na ergometrima 2000m sam bio kroz te godine. Time se ponosim više nego ičim drugim, jer sam uložio brdo znoja, a dobio sam više nego što sam očekivao kad sam počeo trenirati.

Puno ćeš više dobiti od jednog sporta nego od teretane. Vjeruj mi, nije sve u masi. Ako se trudiš, osvajaš medalje, upoznavat ćeš ozbiljnije ljude, koji ti mogu pomoći dalje za faks, oko stipendija, preporuke, jednostavno, puno je toga više u sportu s medaljama nego u teretani... Bit ćeš u novinama, jebat ćeš češće, i raspored treninga će ti biti strogo određen jer si dio tima, a ne sam za sebe kao u teretani pa će ti se možda nekad zalomiti da ti se ne da, ostat ćeš spavat, ovo ono. Ako to napraviš u treningu drugog sporta, par puta, ispadaš. Faktor motivacije je tristo puta veći...

Iskrena preporuka - prouči koje sportove imaš u blizini i probaj nešto od toga. Ako ti ne paše, teretana onda, jel

« Odgovori #439 : 12. Prosinac, 2010., 13:20 »
Nemrem sport, artritis na desnom koljenu me pere. Trenirao sam košarku 5 godina, no prije godinu dana sam prestao zbog bolesti. Od tada nisam imao nikakav ozbiljniji fizički napor :(
Polako to prolazi, al daleko od toga da bi se ponovno vratio košarci, a i izgubio sam volju za igranjem košarke.

Neg, kad se već hvališ uspjesima sa veslanja, samo da spomenem da je Belišćanski kajak/kanu (slično veslanju, ae) tim jedan od najboljih u državi, ako ne i najbolji. Znamo svi tko je Matija Ljubek i odakle je. :ementaler:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #440 : 12. Prosinac, 2010., 13:39 »
Ane. Kajak/kanu je za upper body nešto veličanstveno. Šteta što je taj sport zapostavljeniji od veslanja u HR i uglavnom sam po Jarunu viđao samo jednosjede... Imao sam jednu fazu kad sam i to htio trenirat, ali u Rijeci nema ništa u vezi s time...

Moji uspjesi su zakurac, šta dečki mojeg godišta rade. Eto oni prvaci svijeta u četvercu recimo.  :hiha: Zaboravili su pričati koliko jebu.  :hiha:

Artritis u koljenu  :wildboy: Šteta

*

pilip

• 1590
« Odgovori #441 : 12. Prosinac, 2010., 13:51 »
Whey je običan dodatak prehrani, Pilipe. Dođe mu isto jel pojeo meso ili uzeo ekvivalentnu količinu wheya, samo se potonji brže apsorbira jer ga tijelo nemora probaviti :geek:

Erm ne. Njemu koji ne trenira nije dodatak prehrani. Whey sluzi za oporavak i rast misica, a sumnjam da je momku od 16 god to potrebno. U to vrijeme se tijelo samo razvija i netreba se umjetnim putem ubrzavat.

Djeci (sori) u toj dobi puno puno vise odgovara da se bave nekim konkretnim sportom
:wildboy: Prvo, testosteron je na 16 godina valjda najvisi ikad il nesto. To je savrseno vrijeme za pocet s teretanom. Isto, teretana nije nista manje konkretna od bilo kog sporta. Ak zeli postati jaci i veci nece valjda ici na nogomet ili maratone.

Ostatak posta ti isto nema smisla.

Rekao sam da je bolje, ne da teretana ne valja. Bolje ista nego nista. Iako mislim da mu se sa 16 god pecto vise isplati trenirat nes konkretno nego ici u teretanu i radit (najcesce) tehnicki krive vjezbe, los isprogramiran trening i slicno.

Post mi nema smisla? Hoces reci da je pohvalno da djeca od 16 godina uzimaju kreatin?

On zeli, kolko sam shvatio cim prije dobit kile. Te iste kile dobit ce razvojem skeleta, misica i metabolizma. Sve ostalo bilo bi umjetno i ubrzano sta za mladu dob nije bas kul i preporucljivo.

@gregur
Neznam koga si kvotao, valjda mene jel...
Pa dobice 15 kg prirodno sigurno. I da nista ne trenira i da normalno jede. Ono, tijelo se razvija do 21 il koje vec. Vjerojatno ce i rast jos.

@fililililp
da, bas to. Nadopuna mog posta.

URED:
Ovo je dosta za mene. Neda mi se odgovarat vise. :wildboy:
Ovo sto sam rekao, iza toga stojim, pricao sam o tome sa trenerima i citao o tome.
« Zadnja izmjena: 12. Prosinac, 2010., 13:53 Pilip »

*

dibek

• 3270
« Odgovori #442 : 12. Prosinac, 2010., 14:51 »
Rekao sam da je bolje, ne da teretana ne valja. Bolje ista nego nista. Iako mislim da mu se sa 16 god pecto vise isplati trenirat nes konkretno nego ici u teretanu i radit (najcesce) tehnicki krive vjezbe, los isprogramiran trening i slicno.

Post mi nema smisla? Hoces reci da je pohvalno da djeca od 16 godina uzimaju kreatin?

On zeli, kolko sam shvatio cim prije dobit kile. Te iste kile dobit ce razvojem skeleta, misica i metabolizma. Sve ostalo bilo bi umjetno i ubrzano sta za mladu dob nije bas kul i preporucljivo.
Pa zato ce procitati Starting Strength i imat ce dobro isprogramiran trening sa tehnicki ispravnim vjezbama :tired:

Nema smisla jer:

1. Kreatin nije stetan. A ako nije stetan, to znaci da nije stetan za nekoga od 16g. I zasto ne bi bilo pohvalno? Sto je uopce pohvalno?
2. Proteini. Ista stvar.
3. Aminokiseline su kul. News flash - proteini (ukljucujuci whey) su sacinjeni od aminokiselina. Kreatin tijelo proizvodi od aminokiselina.
4. Nista od tog nije umjetno. Da se mogla hrana umjetno proizvoditi iz nicega, to bi bilo jako kul. Al nije tako.

Teretana pridonosi razvoju skeleta, gustoci kostiju itd. I razvoju misica isto. Razvoj metabolizma ne znaci nista, to si samo tako stavio :wildboy:

Jos samo jedna cinjenica: olimpijski dizaci utega pocinju trenirati jako rano, sa 5-6-7 godina (jer, naime, to je sport). Ne vidim da im ista fali u razvoju skeleta, misica i metabolizma :wildboy:

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #443 : 12. Prosinac, 2010., 15:15 »
uzalud je.
Teretana = pumpanje bicepsa.
Whey = instant mišići.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #444 : 12. Prosinac, 2010., 15:31 »
Pa zato ce procitati Starting Strength i imat ce dobro isprogramiran trening sa tehnicki ispravnim vjezbama :tired:

Što ne znači da će ih on pravilno raditi.

Nema smisla jer:

1. Kreatin nije stetan. A ako nije stetan, to znaci da nije stetan za nekoga od 16g. I zasto ne bi bilo pohvalno? Sto je uopce pohvalno?
2. Proteini. Ista stvar.
3. Aminokiseline su kul. News flash - proteini (ukljucujuci whey) su sacinjeni od aminokiselina. Kreatin tijelo proizvodi od aminokiselina.
4. Nista od tog nije umjetno. Da se mogla hrana umjetno proizvoditi iz nicega, to bi bilo jako kul. Al nije tako.

To sve košta. Je li mu potrebno ili nije, mislim da on to ne zna, jer je mlad i nadobudan i očito želi utrpati što je više moguće mase u sebe u što kraće vrijeme... i svi znamo kako to završi, u velikom broju slučajeva. I btw, ne možeš mi reći da klasična prehrana nije prirodnija i zdravija od uzimanja raznih praškova i sranja, bila to nadopuna ili zamjena obroka. Retardirano je, jednostavno. Da mi je on sin, nema šanse da bih mu dopustio da to trpa u sebe. I umjetno je, umjetnije od normalne hrane i zato čemu. Za profesionalce OK, ali jednostavno je čudno inače.

Pogotovo njemu sa 16 godina to ne treba jer štagod on radio, teretanu ili nešto treće, iznimno će ojačati. Dodaci mu ne trebaju. Ili zamjena obroka nekom takvom pizdarijom.

Ako već i ima sjebano koljeno, osobito ne vidim zašto da to uzima ako neće moći raditi pod maksimalnim opterećenjem. Jedino ako će mu to predstavljati nekakvu nadopunu u stilu da će uz manje rada doći do nekog rezultata, što je sjebano u više načina.

No opet, možda se u njemu krije frik bilder koji će biti prvak hrvatske u bodybuildingu jednog dana, e ako to tako misli neka uzima praške. To onda ima smisla, jer je bildanje takav sport.

Teretana pridonosi razvoju skeleta, gustoci kostiju itd. I razvoju misica isto. Razvoj metabolizma ne znaci nista, to si samo tako stavio :wildboy:

Jos samo jedna cinjenica: olimpijski dizaci utega pocinju trenirati jako rano, sa 5-6-7 godina (jer, naime, to je sport). Ne vidim da im ista fali u razvoju skeleta, misica i metabolizma :wildboy:

Pridonosi, naravno, to nitko ne osporava. Razvoj metabolizma ne znači ništa? Koji kurac? I da, teretana i to razvija. Veća masa mišića - brži metabolizam.

Poanta je u tome da mu sad još nije kasno za baviti se nečim drugim, jer je mlad, sa teretanom se možeš baviti kad god hoćeš. Već oko 20-e je priča sa timskim sportovima gotova ili je jako teško upasti u neki već formiran tim.

Ali opet, ako mu je koljeno sjebano, ne isplati mu se angažirati u nekom sportu, jer bi se mogao i razočarati kad ga to koljeno bude sputavalo konstantno, a želja za treniranjem je jaka... to je preloše...

Najbolje, po meni, mu je krenut u teretanu, promatrat to koljeno i onda odlučit gdje će i šta će, možda se poželi vratiti u košarku ili nešto, možda ostane u teretani...

« Odgovori #445 : 12. Prosinac, 2010., 15:34 »

ae. ne budu uopće mali ko kurac.  :wildboy:

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #446 : 12. Prosinac, 2010., 15:39 »
zašto bi bili mali?  :hihi:

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #447 : 12. Prosinac, 2010., 15:41 »
Pa očito je lol :D Teški utezi pritišću >>>>>>>>>>molekule<<<<<<< kostiju i tako ti više ne rasteš!!! A i razmisli malo, kako ćeš rasti ako ti 20 kilograma pritišće kost?! NIKAKO :hiha2:

*

dibek

• 3270
« Odgovori #448 : 12. Prosinac, 2010., 15:42 »
Ovo sto ne znaci da ce ih on pravilno raditi je vec cijepidlacenje. Ne znaci ni ak pocne veslat da ce mu trener biti dobar. Njemu su informacije dostupne, ako je pametan radit ce pravilno i ima tu mogucnost.

Ne kazem da mora uzimati whey i kreatin. Ne mora. Ja ne uzimam supplemente, al isto tako ni ne kenjam da su stetni i umjetni. A pilip recimo kaze da su whey i kreatin zlo, a aminokiseline ok. Nema smisla :tired:

Razvoj misica kao fraza nema apsolutno nikakvog znacaja. Nije uvijek brzi metabolizam bolji, mozes ti biti skinny fat, pa ubrzat metabolizam i postat jos vise skinny a jednako fat. Ali hej, razvio si metabolizam. Nema smisla. Dok recimo veci i jaci misic = razvijeniji misic = bolje nego slabiji i manji misic.

@Zvone:

Znao sam da ce odmah netko to reci :hiha: Sve ovisi o tome u kojoj su kategoriji. -105kg i +105kg dizaci su uvijek relativno visoki, tipa 180+. S druge strane, ni boksaci do 56 ili koliko kg nisu pretjerano visoki, ne?

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #449 : 12. Prosinac, 2010., 15:44 »
OD TRENIRANJA KOŠARKE POSTANEŠ VISOK,,

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9