HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 399858 Hitova
Odg: Fiskultura
« Odgovori #810 : 02. Veljača, 2012., 00:44 »
čučanj je precjenjen -> kako smo to uspjeli krivo shvatiti  :hiha:

da se nadovežem: čučanj rula krista, jedna od meni najdražih vježbi. spustit do kraja i uspjet dić osamsto miljona kila je nešto najbolje ikad

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #811 : 02. Veljača, 2012., 12:31 »
pa precjenjen je u BODIBILDINGU. mislim mogu se složit s tim, do neke granice. klasični čučanj.

ali kao vježba za PERFORMANSSS nema bolje jbg.

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #812 : 02. Veljača, 2012., 18:08 »
Pa dobro, i ako bodibilding shvacas kao ono da ne smijes imati veliki struk i guzicu jer to nije simetricno po nekom glupom kriteriju. :wildboy: Ako se ta glupost zanemari, valjda najbolja vjezba za izgradnju misica uopce.

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #813 : 02. Veljača, 2012., 18:16 »
pa ne, nego da ne daje baš mase na QUADZ,, bar meni npr, valjda ovisi i o polugama i načinu izvođenja.

*

dibek

• 3270
« Odgovori #814 : 02. Veljača, 2012., 21:54 »
A da al ono... meni isto ne rastu bas kvadovi, al ak dovoljno zapnes (na smolovu :hiha:), sve raste: kvadovi, aduktori, loza, guzica naravno, pa i ledja...

« Odgovori #815 : 02. Veljača, 2012., 21:58 »
:hiha:
DOSJETIO se gemijalne ideje što se tiče čučnja :wildboy: stavio pod pete utegić od 2kg, čisto da mi drži pete 2cm iznad poda. :( Perfektno sve sjelo i odradio, nezz. :(

*

dibek

• 3270
« Odgovori #816 : 02. Veljača, 2012., 22:06 »
Daj snimi jednom taj cucanj, bas me zanima sto te toliko jebe :wildboy:

« Odgovori #817 : 02. Veljača, 2012., 22:10 »
Pa sad više ništa :wildboy: :hiha:

Jebe me kad idem prema dolje, ne mogu donji dio leđa držati nenakrivljenim. A ako ih držim ispravno, redovito me ZABACIVALO unazad, pa ono, derp. Al s ovim nema te tegobe, ful sam duboko išao, i pravilno. Zadovoljan sam.

*

TeraBajt

• *
  • 43
  • only spenders
« Odgovori #818 : 06. Veljača, 2012., 11:57 »
low bar ili high bar(olympic sq)?
low bar cucanj ce ti bit milostiv prema donjim ledjima ali neces moc ic duboko kao u high.
also, meni se cucanj popravio kad sam poceo pravilno disati, tj. veliki udisaj prije spustanja, izdisaj nakon dizanja. isto tak treba dobro iskoristit hip drive, i bit maksimalno ukocen dok radis vjezbu, trbusni zid stisnut, lopatice spojene, cvrsto drzati sipku, koljena u smjeru stopala. kad to savladas onda probaj front sq, e to je ubijacina za kvadricepse:D

*

dibek

• 3270
« Odgovori #819 : 06. Veljača, 2012., 12:04 »
low bar cucanj ce ti bit milostiv prema donjim ledjima ali neces moc ic duboko kao u high.
Low bar nije nuzno laksi za ledja. Tj., prije bih rekao tezi. Da, tako kratis ledja i to u teoriji smanjuje stres, ali isto se moras vise sagnut da bi odrzao ravnotezu sto trazi dosta vise snage ledja.  S druge strane, kod pravog oly cucnja si gotovo uspravan u ledjima ma i nije neki napor realno.

Uglavnom, pravilo je da ako je veca aktivacija gluteusa i zadnje loze, automatski i ledja vise rade. Ako vise radi kvad, onda ledja manje.

*

TeraBajt

• *
  • 43
  • only spenders
« Odgovori #820 : 06. Veljača, 2012., 12:08 »
napisao sam to u slucaju da neko ima problema sa bolovima u donjem dijelu ledja poslje cucnjeva kao sto sam i ja neko vrijeme imao, za low bar treba imati i razvijena ledja tako da se sipka moze dobro pozicionirati. nije los, radio sam jedno vrijeme ali sam se vratio oly cucnju jer je prakticniji.

*

dibek

• 3270
« Odgovori #821 : 06. Veljača, 2012., 12:14 »
Pa da, u tom slucaju je oly cucanj bolji (laksi je za donja ledja, jel). Low bar je tezi za donja ledja jer je kut ledja puno manji (sto povecava otpor), iako je poluga manja (sto donekle smanjuje otpor). Znaci, u teoriji, najtezi za ledja bi bio high-bar powerlifting cucanj (zato i nitko to ne radi), a najlaksi low-bar olimpijski (sto realno nitko ne radi jer nije bas moguce).

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #822 : 15. Veljača, 2012., 12:01 »
Aj' da malo dignem temu.

Bio u Sarajevu neko vrijeme i trenirao tamo u powerlifting klubu napravljenom sedamdesetih u skloništu, s ruzinavom olimpijskom opremom i otrovnim bojama vjerojatno.  :hiha:

Savršeno, tim više što sam se maknuo iz ove rutine gdje se benč 120kg smatra jakim. Tamo gledao random ekipu kako se zagrijava sa 150kg, a ja kao slab kakav jesam morao biti na benču za slabe ljude.  :mrs:

*

Seengeer

• 3581
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #823 : 15. Veljača, 2012., 13:54 »
barem svaka teretana u BiH nije u atomskom skloništu  :D

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #824 : 15. Veljača, 2012., 16:25 »
 :hihi: : )))))

e sinđir kolko su vama cijene teretana? onako neke niske skroz jelda  :wildboy:

bio danas na treningu, trul ko i obično, samo sam skužio da sam čim sam počeo radit opet dedlift redovno digao zgibove nenormalno.  :wildboy: zgibove nisam uopće radio ..od neznam kad, ono tu i tamo, mogo sam 5-6 punih, sad probo i onako PECTO (10-12  :hiha: ).
pouka : do your dedliftz  :wildboy:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9