HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 406561 Hitova
*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
Odg: Fiskultura
« Odgovori #1995 : 01. Rujan, 2012., 13:29 »
Deadlifts Increase Bench??? Building Muscle and Getting Stronger is All Psychological!!!

Nez, pomalo je debilno kako dissaju broscience i onda daju neka glupa sranja tipa PSIHOLOGIJA hurr :fpalm: Nezz. Užasni su.

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1996 : 01. Rujan, 2012., 14:56 »
ja ih lajkam  :hiha:

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #1997 : 01. Rujan, 2012., 14:59 »
Imaju smiješnih momenata, ae. Al neznam, znaju bit ono Broscience Ph.D ponekad ;(

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #1998 : 02. Rujan, 2012., 10:38 »
ja ih volim. više ih gledam zbog zabave nego ičeg drugog.

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #2000 : 02. Rujan, 2012., 19:20 »
http://www.averagebroz.com/ABG/Q_%26_A/Entries/2010/5/28_Central_nervous_system.html

Rendom članak nešto, al ako nekog zanima. Zanimljivo štivo lol :bonk:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #2001 : 02. Rujan, 2012., 23:00 »
Dobar tekst, s tim da ga treba uzeti u obzir za primjenu na svoj trening samo ako ste barem godinu+ dana u treningu utezima više od 5 puta tjedno i imate dobru mogućnost oporavka (work capacity, u vidu toga da je ovo napisano od strane Broza koji je olimpijski trener i korištenje steroida za oporavak mišića nije stvar čuđenja).

Jer ako vam tijelo ne može oporaviti mišiće dovoljno brzo, onda vas umor CNSa ne zanima previše.

Inače, dobar tekst za uvod o tome što je CNS i kako radi.

« Odgovori #2002 : 03. Rujan, 2012., 15:39 »
vratio se u gymaru.  :hiha: spustio gazda cijenu na 200kn, tako da mi je još veći gušt.

nego, imam 98kg prema vagi u gymu  :hihi: :ave: jebemti endomorfno tijelo isusovo.
od 6. mjeseca (92kg) sam on-and-off pazio na prehranu i vježbao, al jebemti ono.
valja pripazit sad da se opet ne utovim preko zime  :hiha2: Imam volje tako da neće bit bed, nadam se.

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #2003 : 03. Rujan, 2012., 16:10 »
šta bi ja dao da se mogu tako masno debljat. :wildboy:

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #2004 : 03. Rujan, 2012., 16:23 »
DA BAR JA ISTO MOGU JEST

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #2005 : 03. Rujan, 2012., 18:39 »
nadasve si naporan u zadnje vrijeme.

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #2006 : 03. Rujan, 2012., 18:47 »
Dobar tekst, s tim da ga treba uzeti u obzir za primjenu na svoj trening samo ako ste barem godinu+ dana u treningu utezima više od 5 puta tjedno i imate dobru mogućnost oporavka (work capacity, u vidu toga da je ovo napisano od strane Broza koji je olimpijski trener i korištenje steroida za oporavak mišića nije stvar čuđenja).

Jer ako vam tijelo ne može oporaviti mišiće dovoljno brzo, onda vas umor CNSa ne zanima previše.

Inače, dobar tekst za uvod o tome što je CNS i kako radi.

Ja sam oduvijek mislio da je pretreniranje CNS-a ono GLAVNO :solidus: Ali, iako evo ocito da nije... na kraju ispada da je svejedno jel jedno il drugo? Ne znam, ne mogu se izraziti dobro.

Hocu reci, u praksi za nas smrtnike clanak nema neku vrijednost?

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #2007 : 03. Rujan, 2012., 19:28 »
Pa možda i ima, samo u manjoj mjeri nego za ekipu koja svaki dan maxa čučanj itd. Meni je zapravo najzanimljvija korelacija između dizanja i feel goodnessa :kava: Mislim, prema članku ispada da smo genetski namijenjeni trčati i divljati i dizati grote upravo zbog otpuštanja serotonina :hiha:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #2008 : 03. Rujan, 2012., 21:06 »
Sto su frekvencija treninga, duljina staza u teretani (i posredno apsolutna snaga), kolicina mentalnog napora (snatch vs biceps curl), mentalni stimulansi (kofein, ef, boostes stackovi) veci i cesce koristeni to je oporavak cnsa veci problem.

Sjeti se pocetka staza u teretani i toga da si se jako rijetko osjecao mentalno umoran, a utezi "bez razloga" teski. Prije će biti da si imao upalu mišića, pa si na račun toga povezao da možda nije dan za maksanje, ili nešto slično. Taj korak je pak Ripp, i mnogi drugi, obrazložio i rekao da ponekad treba jednako žestoko trenirati kroz upalu.

Jednako tako i Broz priča o CNS umoru, tj. simptomima umora CNSa. Ponekad treba trenirati kroz njih, i raditi gotovo maksimalnim mogućim intenzitetom koje tijelo dopušta, no tu se prvenstveno misli na ekipu koja ima visoku frekvenciju treninga, uzgaja ili već ima dobru mogućnost oporavka mišića (dakle nije nužno da su steroidi u igri, ali ostali preduvjeti za dobar oporavak moraju biti u igri), te koristi liftove koje se u takvim stanjima može maksati.

U nečemu poput Westside treninga koji je manje frekventan, a tijelu - mišićnom sustavu, treba više vremena za oproravak, češće će se umor CNSa koristiti kako bi se namjestili deload periodi i slično.
« Zadnja izmjena: 03. Rujan, 2012., 21:14 Glitch »

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #2009 : 03. Rujan, 2012., 21:28 »
Znači problemi s umorom CNSa u pravilu dolaze samo kod izuzetno teških perioda treniranja, odnosno, kad je jedina stvar koja blokira daljni napredak to otpuštanje hormona?

Neznam se izražavat. Uglavnom, kad ekipa uzima steroide, ždere 5 kila mesa i spava 16 sati na dan -----> mišići se dovoljno brzo odmaraju, daljni napredak jedino sprječava CNS?
« Zadnja izmjena: 03. Rujan, 2012., 21:30 Đester »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9