Ae micek oladi.
Čovjek nema pojma o košarci i šta sad.

Šala. Tvrdnja ti ne stoji, jer si se okomio na Westića.
Svaki, ali baš svaki igrač koji je NBA zvijezda, šutira prekomijerno. No takva je igra, takva je liga i to je najnormalnija stvar.
Ja pratim NBA ligu već 20 godina, s tim da sam prije par godina imao žešću pauzu od par sezona, pa mi je trebalo dosta da pohvatam rostere, klubove i sve ostalo.
Iverson, Melo, Kobe, Lebron, sve su to igrači koji često griješe u napadu, uzimaju nerezonske šuteve, pa čak i amaterski griješe.
Ali to se pamti onako do idučeg napada, kada naprave nešto što će se vrtiti na uvodnim špicama sljedećih 20 godina. Tako da taj tvoj prigovor koji nema smisla može ići bilo koju NBA zvijezdu koja gradi napad.
Jedno vrijeme sam i trenirao košarku, ali to nije uopće bitno. Treba poznavat košarkašku igru, a amerikanci su tu tate mate.
Njihovo poznavanje materije, košarkaške igre je stvarno veliko. A najviše im pomaže u tom znanju - statistika.
Ona o svakom igraču govori sve. Prosjek svega govori dosta, ali postotak uspiješnosti pojedinog igrača u odnosu na plus minus razliku momčadi vs. protvnik govori sve koliko je netko uspiješan ili ne.
Isto tako, postoje mjesečne i godišnje statistike. Puno igrača oscilira u jednoj sezoni, neki namjerno, neki ovisno o formi.
U europi je propalo nebrojeno puno talenata i dobrih igrača koji na kraju nisu napravili ni pola što su mogli.
U americi to je jako rijedak slučaj, jer tamo ako vrijediš to će netko prepoznat i tamo se ulaže u igrača. Uzmi za primjer Bogdanovića.
Čovjek je prvu polusezonu šutirao samo i jedino trice. Dok ga Hollins nije poslao na klupu zbog neimanje muda da se zaleti na koš. Što se desilo? Skupio je muda, jer ima i njih i znanje i od tada jede ta uletavanja pod obruč.
Zapamti, da takvi igrači poput Westbrooka nemogu biti neitelegentni.