OK, pomoć, opet.
Jučer sam igrao na US 5 serveru i sad kad sam htio ući mi je javilo da imam "lošu verziju". Pogledao sam onu stranicu sa Beta Patch-evima i skinuo najnoviji (95310), instalirao i sad kad sam ponovo ušao u igru nemam više servera. Izbrišem US 5 iz filtera, probad DE 24, 25... sve na kojima sam igrao do sad, nema ni jednog. Kad sam probao ući u bilo koji od ovih ponuđenih javlja mi "Battle Eye: Unknown version of the game" i to nakon što uđem u lobby.
Kada više da shvatite da Beta Pečevi i Apdejti nisi isto !
Zadnji put objašnjavam tebi, nema veze što si skino Betu zadnju, to je samo patch kojom krpe ulazak na server i neke sitnice ovi sto rade na Armi a ne na DayZ modu !
Update je to sto ti nazivas "verzija" i on ti je najbitniji, sa njim se igrica mjenja kako to zeli vlasnik DayZ moda, ubacuje neke stvari, brise i mjenja kako zeli, imas na
www.dayzmod.com i prati, svako malo izađe novi update koji je neophodno da skineš i instaliras da bi mogao igrati, inace ako ga nemaš neces moci igrati na serverima sa tom verzijom.
Na svakom serveru, pored imena piše koja je verzija.
NPR: trenutno je na snazi verzija 1.7.2.3 i svaki server koji koristi tu verziju zahtjeva da ju imaš i ti inace ne mozes igrati na serveru.
Ubrzo treba izici 1.7.2.4 verzija, sve imaš na toj stranici koju sam ti dao i na hiljadu foruma i tema vam je objasnjena razlika između Bete i Verzije igrice ali vi opet lupate po svom !
Sa novom Betom mozes igrati sve servere koji koriste betu cak i one sa starijom betom dok sa starijom betom ne mozes igrat na serverima sa novijom betom.
Sa jednom verzijom igrice mozes igrati iskljucivo na tom serveru koji koristi istu tu verziju.
Nadam se da sam pomogao, pozdrav.