Pozdrav,
Malo sam gledao na youtube-u snimke gampley-a i mod mi se cini ok, ali sam citao po forumima da nije bas nesto stabilan i da ima brdo hackera na serverima zbog kojih su mnogi dobili global ban.
Sad mene zanima isplatili se davati 15€ za OA ? Mislim, kolika je vjerovatnost da se tako nesto dogodi jer bi onda prakticki bacio novce u vjetar i ostao samo na sp-u .
I druga stvar koja me zanima :$
Vidim da dayz postaje standalone igra i da ce biti razmjerno jeftina, koliko sam shvatio ne vise od 20€, i da izlazi navodno do kraja ove godine. Jel' onda pametnije da se strpim ili nesto ? 
neces dobiti zbog njih ban, samo ti upropaste igru...
Ja sam jedan od ekipe koja je provela tonu sati na DayZ-u, a danas sam odlucio obrisati Armu2 i Armu2:OA zauvijek, a pokusat cu ti objasniti kako je ti bilo prije ljeta igrati, a kako je sada...
Prije ljeta si igrato chernarus mapu koja je bila jedina u to vrijeme, bilo je vec i onda puno igraca, a ako si nasao češki sniper bio si faca i to si nasao jednom u dva tjedna, necu ni spominjati as50 ili m107 koje danas svaki bot ima. Onda smo se zajedno veselili igrajuci DayZ, mislim na ekipu koja je koristila onda HCL tak i koja i danas jos igra, a vecina nikad nije niti postala u ovoj temi, oni koji tu pisu ili su igrali jako malo ili uopce, no kako to biva spam im je vodilja.
I gdje je onda nastao problem kad je bilo tako dobro?
-Napravio sam od sredine sedmog do negdje sredine osmog malu pauzu zbog obaveza i tada je vec dosta toga bilo izmjenjeno, vec tada su svi imali puno jaca oruzja, lako se dolazilo do svega itd, itd. Tada je vec sam smisao igre bio unisten, no dobro, jos nije bilo puno klinaca sa raznim skriptama koje skidaju s neta, nikako ne prave sami. Tada izlazi i genijalni update gdje su do kraja usrali satore, pa ako si spremio opremu u sator i snimio sator, nakon rastarta oprema bi bila opet tamo i tocno takva kad si ju snimio, znaci mogao si samo staviti u sator i duplati opremu. Sto je najbolje takva se oprema stavljala u Topolka jezero, i svi su samo trcali tamo na toni servera kad te ubiju po opremu i bilo je lako igrati. Svi smo imali AS50 snajper i nebrojeno opreme, radi ilustracije cak smo i mi u jednoj prilici napravili takvu bazu, sa jedno 50-ak AS50 i od svake opreme po toliko komada... Do te opreme se doslo tako sto su je cheateri(skripteri sa skinutim skriptama) kreirali, a kasnije su je s bugom od satora samo svi duplirali.
A kako je onda danas?
-Heh, danas je jos 10 puta gore od prije recimo mjesec dana, premda je izasao 1.7.2.6 update, koji je donio popravak satora, no kao i inace izbacili su zbuganu verziju gdje HUD za informacije ne radi kako treba, tj ako ukljucis debug onda nemos vidjet jesi gladan ili zedan, a ako stavis default ne vidis kolko imas krvi i koliki ti je humanity. Klinaca je previse danas na ovoj igri, nadam se samo da ce kuptii WarZ i da se vise ovdje nece vracati, jer vise nema friendly likova, nego samo pucaj. Public serveri su totalno rasulo i nikako se ne isplati igrati jer vise nemos igrat cak niti servere s manje igraca, a da te netko ne porta u zrak i pogines i izgubis svu opremu. Probali smo skupljat opremu sami ovih dana, bez da uzimamo iz prepunih satora od drugih, no cak i kad stignes pokupit opremu ili te netko porta ili upravlja s tvojim likom pa puca po tvojoj ekipi i slicno.
Zasto brisem igru i odustajem od DayZ moda?
-Nemogucnost vise igranja public servera, a da ti igru ne uniste drugi
-Bezveze zivciranje jer pokusavas normalno igrati, no moroni ne mare za to
-Private hive serveri su okupili opet isto smece od igara, probali smo igrati ovih dana cak i neke na koje te moraju odobriti pa je opet samo dm, nema vise survive igranja, premda se neki serveri tako i zovu pa cak i imaju modificiran mod za to, a i dalje su smece kao public
-Ne vidim bolje buducnosti za dayz mod, cak i najbolje ekipe imaju svoje sa lozinkom zasticene servere gdje samo oni igraju i ne primaju druge
Odustajem od DayZ-a?
-NE, ako standalone igra bude zasticena od cheatera budem igrao, obavezno cu je kupiti, ali cim se dogodi ovako nesto sa kreiranjem opreme i zajebavanjem igraca nikad vise ne zelim cuti za DayZ