E ovo je mastodont žanra

Prvi TLJ je najbolja avantura poslije Grim Fandanga IKAD. Razrađeni likovi, maštovit svijet, radnja...Uostalom ocjene struke i igrača sve govore. Kasno sam za nju i čuo.
Dreamfall- odlična grafika, također odličan svijet, atmosfera i likovi- samo je gameplay prosjek- jer igra jednostavno nije izazovna. Npr. nikad u inventoriju nema više od 2-3 stvari- koje se moraju iskombinirati u jednoj prostoriji tj. jednom ili dva interaktivna mjesta. Čak sam uspio jednom il 2 put zapeti radi teške gluposti. Općenito malo stvari i zagonetki- tj. više od pola igre su dijalozi/animacije. Kao da je igri isključiva svrha ispričati priču, a ostalo je ubačeno reda radi da bude igra. Naravno ne mora to biti nužno loša stvar. Borba- jedan wtf?- i ubačena samo radi konzola i privlačenja šire publike. Al nije ništa tako strašno, jako je rijetka i nije bila teška. Da se razumijemo igra owna i samo ta mala gameplay mana je jedini razlog zašto se ne smatra vrhunskom kao jedinica.
Mislim da će chapters ownat iz nekoliko razloga.
1. nezavisni su
2. iskusniji su
3. ista glavna ekipa
4. donekle će osluškivat fanove (naravno do određene granice ipak su oni kreatori)
Planiram ponovo odigrati dvojku do izlaska chaptersa, jer je prošlo dosta vremena, a neke stvari nisam skužio, prvo sam igrao dvojku- pa jedinicu.
Jedinicu nisam tako davno igrao i puno bolje sam je skužio, tako da mislim da će mi sad još bolje dvojka sjest i taman uvod pred chapters