Bravo, uspio si napravit najveće smeće ikad. Prodao si Man City i kupio valjda sve 90+ igrače koje si mogao nać. Nezz, meni je to jadno i dosadno. Pogotovo MESSI, Ribery je smeće u Fifi 13, Ibra isto, frajeri imaju 30 godina jebote. Bezveze. Al ae, startao si sa Sitijem, što drugo imaš radit.
Inače igram i ja. Dvoumio se između Wigana i Southamptona, izabrao Southampton.
Odmah malo preuredio postavu u formaciju koja meni paše i da mlade igrače poguram naprijed. Na početku sam si samo uzeo dva slobodna igrača, Quaresmu i Kavlaka, a kupio sam Kurta Zoumu, mladog braniča, prerula i golmana Ulreicha - zadovoljan. U početku postava izgledala ovako (ne sjećam se točno svačijeg overalla, pa je VIŠE MANJE točno):
GK - Ulreich - 80 - 23 g.
RB - Clyne - 76 - 20 g.
CB - Zouma - 74 - 17 g.
LB - Hooiveld - 75 - 29 g.
LM - Davis - 76 - 27 g.
CM - Kavlak - 74 - 23 g.
CM - Cork - 73 - 23 g.
RM - Quaresma - 80 - 29 g.
CAM - Lallana - 78 - 24 g.
RS - Ramirez - 78 - 21 g.
LS - Rodriguez - 73 - 22 g.
U početku sam prvih par tekmi popušio/remizirao, al onda sam se malo naučio na momčad i neke taktike s njima pa sam počeo pobjeđivati. Do Veljače sam bio u top 4 na ljestvici s 8 bodova zaostatka za Man Unitedom. Do kraja sam stisnuo i imao prilično blagonaklone utakmice, a United je imao par težih okršaja + liga prvaka. Ključna je bila tekma protiv Uniteda negdje u 4. mjesecu, vodio sam 2-0, u drugoj polovici su izjednačili na 2-2 i bio sam zadovoljan s time da održim remi, al sam u 89 dobio priliku za kontru i Ramirez je zabio za 3-2. Stigao s tom pobjedom United na ljestvici i do kraja sezone se marljivo držao na vrhu. Inače, to je bio Ramirezov 5-6 pogodak u sezoni u SVIM natjecanjima, iako frajer ima ludilo dobre statse i sve. On je jedan od onih igrača koji izgledaju dobro na papiru, imaju ogromnu ocjenu, mladi su i sve, al jednostavno su na terenu loši. Često sam ga ustvari morao vraćat na CAM i ubacivat Mayuku umjesto njega, drugog mladog napadača koji ima slabiji finishing znatno, al može zabit. Najbolji strijelac mi je bio Quaresma s 14 pogodaka što je diglo njegovu cijenu, a najbolji asistent i ujedno najbolji asistent lige je bio Rodriguez sa 22 asistencije ( a imao je i 12-tak golova), što mu je užasno diglo cijenu i nabildalo statse s obzirom da je još mlad.
U Capital one kupu sam ispao negdje u kasnijoj fazi natjecanja od Swansea sramotnih 3-1, jer sam čuvao igrače i odmarao ih da zadržim prvo mjesto u ligi. F.A. Cup sam osvojio dobivši Newcastle 2-1 u finalu. Završio sezonu prvi i sve super, al sad počinje ludilo. Imao sam ideju preći u Man United jer ih favoriziram, a i jer sam čisto iz nekih i meni nedokučivih razloga htio spojiti u napadu Aguera, Suareza i Rooneya kao tri Premiership velikana. Već sam imao planove kako ću to sve izvest i kako ću poizbacivat neke starce iz postave i pogurat naprijed mlade talente Uniteda, ali prrrd United neda posao. Htio sam onda u Liverpool, samo radi Suareza i par dobrih mladih igrača, al nedaju ni oni posao. Htio me City i puno inozemnih klubova, al sam odlučio se tu sejvat i probat na poseban save sa citiem. Dali su mi 101 mil € za transfere. Kupio sam Neymara, Shaquiria, Mullera, Schurrlea, Clynea (iz bivšeg kluba) i još par igrača kojih se ne mogu sjetit sad točno. Prva prijateljska protiv nekog random kluba, natukao sam ih 6-1, a u drugoj prijateljskoj Barcu 3-0. Shvatio sma da je to dosadno i nema smisla i odustao od toga.
Vratio sam se svom sejvu sa Sotonom, dobio ponude za repke Čilea i Nizozemske, uzeo Nizozemsku naravno. Imaju bezbroj dobrih igrača, u kupu konfederacija u finalu gubim od Španjolske 3-2. U kvalifikacijama za svjetsko remiziram s Koreom 1-1. Napokon dobivam opciju da pozivam igrače da igraju za repku, izbacijem Robbena i Sneijdera iz prve i ubacijem Emanuelsona i Ola Johna. Nakon toga, dobivam Škotsku 5-1, Portugal 1-0 i Češku 2-1.
U Southamptonu mi daju masu novca, za 10 mil € i Quaresmu dovodim Neymara (najjadniji potez koji sam u Fifi napravio ikad, i ne volim te stvari radit, al pošto igram ligu prvaka trebaju mi igrači). Među slobodnim igračima nalazim napadača Alana Longhija koji ima 204 cm i 90 kg, apsolutno smiješno frajer izgleda prema svima na terenu, al ima 17 godina, 75 overall, od čega sprint i acc: 92, staminu i snagu: 81, 85; finishing, heading, long shots, shot power: 79, 80, 78, 80; dribbling: 80 i ***** skills i **** weak foot. Rula frajer apsolutno. Prodajem Rodrigueza teška srca, ali za 12.5 mil funti i za to kupujem Garya Gardnera i Moritza Leitnera. Mijenjam Mayuku i milijun funti za Obi Mikela kojeg stavljam na Quaresmino mjesto. Taj Obi rula po statsima, mlad je, potencijalno genijalan igrač, al u ovih 7-8 utakmica što sam odigrao me užasno razočarao. Ne može ništa frajer. Zadnja dva tjedna transfera forsiram Fiorentinu da mi da Jovetića za Ramireza i 1 mil funti. Dvaput odbijaju, treći put prihvaćaju, on triput odbija ugovor, četvrti put na ugovor s plaćom od 140,000 funti pristaje. Na konju sam.
Prva tekma protiv Newcastlea, s ovom rulaone ekipom - GUBIM 2-1. Zatim Man City, remiziram 2-2. Razočaran sam jako i igram ligu prvaka, dobijem Kopenhagen 4-1, vraćam se u ligu i skužim da su se momci uigrali i pobjedim tri tekme za redom.
Trenutno ljestvica:
1. Man United - 13
2. Newcastle United - 13
3. Tottenham - 12
4. West Ham - 12
5. Liverpool - 11
6. West Brom - 11
7. Soton - 9
8. Chelsea - 9
...
Moja trenutačna postava:
GK - Ulreich - 82 - 24 g.
RB - Clyne - 80 - 21 g.
CB - Zouma - 78 - 18 g.
LB - Shaw - 70 - 18 g. ( ili Lee - 76 - 27 g.)
LM - Kavlak - 80 - 24 g.
CM - Leitner - 76 - 20 g.
CM - Gardner - 79 - 22 g.
RM - Obi - 78 - 22 g.
CAM - Lallana - 81 - 25 g.
RS - Jovetić - 87 - 23 g.
LS - Neymar - 86 - 21 g.
Planiram kupit jednog iskusnog obrambenog (kad kažem iskusnog mislim 22-25 god.), gledam Leeroya Fera kojeg nisam uspio potpisat preko ljeta, rula frajer imam ga u repki (mogao bih čak mijenjat Obija za njega s obzirom da trenutno nemam ni lipe) i Adryana.
Rulaju ovi novi transferi u Fifi, ne bih mogao ništa da nije svega toga. Izmuzao sam duplo veće cifre iz nekih igrača, a ostale sam dofurao u zamjenu za neke koje bih ionako prodao + neka minimalna cifra. Tako da sam ja ustvari s 21 mil funti dofurao Neymara, Jovetića, Obi Mikela, Leitnera i Gardnera. Jako dobra momčad trenutačno, bojim se da će mi ubuduće postat opet prelagano i neće biti zabavno, al što sad, il ću prebacit klub il počet ponovno s drugoligašem.
#opširno