Napokon i taj moj report.

Ovaj će biti sezonski, iako bi ih ubuduće TREBALO biti više, tipa svaka tri mjeseca (in-game) jedan.
WIGAN
1. sezona
težina 4/5
Odmah sam u startu dobio priliku testirati momčad protiv Milana.
Neslavno se proveo Milan na tom gostovanju, Ali Al Habsi ko baraba odmahuje rukom ko da je clean sheet protiv Milana najobičnija stvar. Do početka sezone upisao sam još jedan
poraz i pobjedu, ali sam se najviše fokusirao na transfere.
Naime, nisam mogao pustit momčad baš onako kako je bila originalno. Najveće zvijezde koje sam prodao su Jordi Gomez i Al Habsi koji je malo prestar za moju viziju ekipe. Osim njih Di Santo je otišao u Newcastle, a na moju veliku žalost i Maloney je napustio klub. Na golu se smjestio Oliver Baumann, a umjesto Gomeza su stigli austrijanac Veli Kavlak koji je bio slobodan igrač i mlađahni Nathan Redmond, koji je planiran kao zamjena za Kavlaka i Beasejoura na krilima. Obranu su "podebljali" mladi Francuzi Aurier i Zouma, a u napad je kao alternativa Koneu stigao također mlađahni Connor Wickham. Najveći transfer za Wigan je ipak bila kupnja Matea Kovačića, koji je stigao iz Intera u zamjenu za odštetu od 10 mil. funti, tj. 8 milijuna i još jednog igrača. Tako sam potpuno ispraznio klupski budžet i krenuo u svoju prvu sezonu s klubom.
Prva utakmica je pokazala kako je suradnja Kovačić - Kone pun pogodak.
Petardirali smo Chelsea i neočekivano zasjali na vrhu ljestvice. Pobjednički se niz nastavlja, a kao jedan od najprominentnijih igrača se pokazao i Jean Beausejour koji osim što genijalno obnaša dužnost playmakera s lijevog krila uspijeva i zabiti
pokoji gol. Moj pobjednički niz uspijeva zaustaviti Manchester United, od kojeg sam izgubio 2-0 u gostima. Nakon te utakmice ekipa pomalo gubi početni elan, pa bodove prosipamo remijima i porazima. Vraćamo se u formu pobjedama
2-0 kod Swansea i ogromnih
3-0 protiv Liverpoola, a potom se minimalnim pobjedama u idućih nekoliko kola održavamo unutar prvih pet mjesta na ljestvici. Vrhunac pobjedničkog niza ostvaren je pobjedom protiv Tottenhama
3-1. U to je vrijeme Kone bio ozlijeđen, ali se Wickham pokazao kao ozbiljna i dostojna zamjena za najboljeg strijelca Premiershipa. U Capital One Cupu prolazim u četvrt finale rutinskom pobjedom
3-0 protiv Accrington Stanleya.

Dolazi vrijeme zimskih transfera koji su u mojoj ekipi obilježeni osrednjim do lošim potezima i odlukama što se odrazilo i na rezultatima i na ekipi. Računao sam kako Kone ima 29 godina i polako će njegova forma počet padati, pa sam ga ponukan dobrom ponudom iz Tottenhama prodao za 8 mil funti. Beausejour je tijekom prvog dijela sezone opao u formi, pa sam ga uspio prodati za 4.5 mil funti, a kao zamjenu sam doveo za male novce Matthewa Jarvisa koji je bio u lošoj formi, pa ga se West Ham rado riješio. Niz poraza pokazao je koliko je Kone bio vrijedan mojoj momčadi, pa tražim sve moguće alternative za njegovu poziciju. Dovodim slobodnog igrača Barrogiosa koji je samo godinu dana mlađi od Konea, ali po statistikama bolji napadač. Također dovodim Jelle Vossena iz Genka, koji obećaje svojom dobi i činjenicom da ima Clinical Finishing trait. Wickhama mijenjam za Lea Baptistaa iz Rayo Vallecana. Smatram da je to bio dobar potez, iako mi malo fali Wickham. Na zadnji dan transfera dovodim Garya Gardnera iz Aston Ville i Vlada Chrichesa (slobodni agent), a Robert Snodgrass odbija potpisati ugovor sa mnom.
(Treba napomenuti da sam prije već odigrao karijeru sa Sunderlandom koja je potrajala 6 i pol sezona i na golu mi je bio Baumann koji je postao najbolji golman svijeta sa 86+ overallom. Stoga sam ga prodao i doveo slobodnog agenta Kivraka kako ne bih opet gledao isti scenarij.)
Prve utakmice su odmah pokazale kako je Vossen bio potpuni promašaj. Najveći je njegov problem brzina, tj. nedostatak iste. Finishing mu je uistinu genijalan, ali da bi se namjestio u situaciju za udarac trebao bi biti puno brži. Ovako ga doslovce svaki branič može lako sustići i uzeti mu loptu. U prvih sedam utakmica ne postiže niti jedan pogodak. Barrogios se pokazuje kao igrač sličan Koneu, ali jednostavno iako ima bolji Finishing, nema taj nos za gol. Dobra je stvar što ipak puno radi u napadu i stvara prilike za druge igrače. Nažalost, Matt Jarvis se ozlijeđuje u svojoj drugoj utakmici za klub i neće ga biti na terenu dobra tri mjeseca što je nažalost veliki udarac ekipi s obzirom da je puno obećavao prvim nastupima. Na njegovo mjesto uskače mladi Redmond koji se prezentira u najboljem svijetlu i uglavnom kupi visoke ocjene.
Moja tako krnja ekipa nema dobar učinak na terenu, pa me zatiče niz poraza i remija. Najveće razočarenje i novi golman Kivrak, koji je po svojim statsima odličan, ali u igri jednostavno prima hrpu golova, a sve su mu obrane traljave i odbijaju se u korner ili protivničkim igračima u noge. Jasno mi je da ću ga morati mijenjati. U tom nizu poraza, jedna se utakmica ističe, a to je pobjeda protiv Man Citya što je ujedno koliko se sjećam i jedina tekma u tom nizu u kojoj sam izvukao tri boda. Ekipa se od te pobjede polako uigrava i postaje opasnija, ali nikako ne možemo ponoviti neku pobjedu, a sve to kulminira valjda vrhuncem forme mojih igrača, ali i najboljom utakmicom Newcastleovog vratara
Krula koji je bio Cruel

i održao čist rezultat uz pomoć vrtoglavih SEDAMNAEST (17) obrana. Bio sam užasno isfrustriran tada.

Na osmom sam mjestu ljestvice i mislim kako je to dobar rezultat za jedan Wigan, dapače ODLIČAN rezultat. Ali, nikako se nisam mogao oteti dojmu kako sam mogao daleko bolje proći da sam pametnije odigrao transfere. Tada se pojavio
ON 
(kako glupa faca jebemti život). MATT jebeni
JARVIS. Da mi je šest Matt Jarvisa u ekipi osvojio bih Premiership do kraja sezone. Nažalost pošto je samo jedan, on je podigao ekipu koliko god je mogao, a to je bilo više nego dovoljno. Matt je od prve svoje utakmice nakon ozlijede počeo asistirati ko lud i zabijati zapanjujuće golove. Svaki je napad išao preko njega. Taj čovjek savršeno dribla, dodaje,
PUCA, nije ga moguće stići dok šprinta. Kompletan igrač. Kompletan. Linkat ću neke videe njegove povratničke tekme u kojoj je ušao na poluvremenu i u prvih 10 minuta okrenuo rezultat. Ukratko: IGRAČINA. Istog trenutka postaje kapetan momčadi.
! Private video! Private videoU prvi tim trajno ulazi i Gardner koji se pokazao također kao kompletan midfielder. Jedina je njegova mana što mu je Sprint speed tek 65, ali po svemu ostalom mu nema ravnog u centru terena. Jako je mlad i očekujem da će mu se brzina popraviti i jedva čekam vidjeti ga jednog dana u punom sjaju. Do kraja sezone čvrsto stišćem i osvajam Capital One Cup pobjedom protiv Leeds Uniteda 3-1. Zanimljivo je kako mi je Arsenal tijekom sezone više puta ponudio posao njihovog menadžera. Očito nisu baš toliko zadovoljno Čoleoneom :). Tijekom sezone sam postao i menadžer Norveške reprezentacije u koju sam uveo malo svježine i plasirao se na Svjetsko prvenstvo kao drugi u vrlo izazovnoj grupi. U ligi pak nižem pobjede i dosežem iznenađujuće treće mjesto! Nažalost zadnju utakmicu protiv Aston Ville remiziram i padam na četvrto mjesto koje me vodi u Euro ligu iduće sezone. Jako sam uzbuđen oko nastupa u Europi, al ne vjerujem da ćemo nešto postići vani. Povećat ću težinu i pojačat klub, pa ću se morat fokusirati na ligu.
GORNJA POLOVICA LJESTVICEDONJA POLOVICA LJESTVICESTRIJELCI
Već sam ustvari igrao malo dalje, čisto da transfere odradim i za sada sam prilično zadovoljan
Neka
OVO bude trailer