Zarazno sto se tice levelanja samih monstera, ali pomalo retardirano jer puno toga ovisi o sreci. Tj. hvatanje monstera je random. Citao sam da su bolje sanse za capture ako se borba zavrsi Feral Link napadom, ali osobno do sad nisam vidio nikakvu razliku.
Kao sto rekoh, osnovna sansa za "uloviti" Lightning uz DLC je 7%, sto je pomalo tuzno s obzirom na svu promociju i tako to.

Osobno mi nema smisla sto su izbacili summone. Mislim, summoni su se u starijim nastavcima doslovce gurali kao jedan od glavnih featurea. U ovom nastavku kompletno nebitni. Odina se moze regrutirati kao monstera i to je to mislim.
Ne bi mi smetalo ni da su barem dali opciju od pocetka oko koristenja ljudskih party membera. Oni likovi iz Team Nora recimo bi bili ok.
Nema razloga za iskljucivanje dodatnih party membera u prici, posto su svi koji sad zive na povrsini Pulsea dobili magije i moci koje su u XIII imali samo glavni party memberi.
Kao, isprika im je bila to sto ne bi mogli putovati kroz vrijeme, ali onda naides na Chocolinu koja je doslovno sveprisutna. U svakom vremenskom razdoblju.

Kao sto sam vec rekao, puno toga zabavnog, ali puno toga sto tjera na cisto rageanje ako se malo zagrebe po povrsini igre.