Jedna jako podcjenjena igra.
Priča je standardna kad je u pitanju US Army tematika, ruše se Zambijske mreže trgovanja oružjem, Bolivijski diktatori i naravno nestašne Ruske bitange koje se ne uklapaju u nečije više ciljeve. Karakterizacija likova skoro i ne postoji, tek se kroz cutscene u kantini mogu razaznati osobni motivi individua.
No, to nije ni bitno u ovoj igri, bitna je akcija. A akcija je fantastično napravljena. Nelinearan gameplay i široka paleta pristupa, u velikoj večini igre, je glavni pridonositelj tome. Ghost squad sačinjen od četiri ghosta je u svakoj situaciji savršeno sinkroniziran i koordiniran a to je u ovom slučaju temelj dobre gameplay mehanike. Sync killovi su jako dobro odrađeni, još se u krucijalnom trenutku vrijeme uspori na sekundu dvije.
Najbitnija je strpljivost, tek se tada može poistovjetit sa atmosferom na koju su developeri ciljali. Par misija sam znao i po sat vremena igrat jer ako se digne alarm to više nije to, igra postaje osrednji TPS. Rekao bi da je pristup situaciji najbitniji. Jedna misija se totalno ne uklapa u tu priču, mislim da je četvrta i peta, kad se dobije Warhound, robot sa infinit armorom i infinit streljivom, a još su kao challange postavili da se 90% neprijatelja eliminira s njima. Baš smara. I to je zapravo jedina loša misija u igri.
Ovo mi je postala jedna od dražih stealth misija uopće Ghost Recon: Future Soldier Campaign - Mission 10 - Gallant ThiefStealth odjelo je savršeno isfurano, iz daleka nema šanse da te itko skuži dok je izbliza druga priča, u svega par sekundi se diže alarm. To jest kada se kreće kroz pozadinu koja baca kontrast i distorzira odjelo. Odlično su to složili. Treba se pazit i na kojem dijelu mape se rade killovi jer ako neprijatelj otkrije tijelo tu obično završava šuljanje i počinje rat.
Cover mehanika je jedna od boljih koje sam vidio uopće, a dobar dio covera je uništiv. Hit reg besprijekoran. Na trailerima i ranim in-game materijalima je izgledalo kao da će se imati hrpa gadgeta koji će biti beskorisni i zbog kojih će igra biti prelagana ali nije ni blizu toga. Na svakoj misiji je moguće imati samo jedan gadget (night vision za misije po noći, magnetic visio za npr pustinjsku oluju, termal vision za snijeg itd...) i svaki, ali baš svaki, izgleda i funkcionira odlično. Npr kad se s night visionom igra po noći sve je crno-plavo-zeleno dok je dah kod trčanja žuto-crven. Takvih kul sitnica ima jako puno.
Kustomizacija oružja je jako detaljna. Doslovno se može svaki komadić oružja promjenit/zamjenit ovisno kako netko voli igrat. To je vjerojatno zamišljeno prvenstveno za online co-op i multiplayer pošto je u singleplayeru najčešće automatski ponuđeno najbolje rješenje.
Igra ima svojih mušica i mana ali sigurno spada u sam vrh taktičkih šutera i stealth žanra zadnjih nekoliko godina. Oni kojima se nije svidjela su vjerojatno igrali krivim pristupom ili su previše navikli na generične šutere, nez. Nekome tko voli stealth igre ovo će biti pravi užitak. Ako će netko zaigrat obavezno neka stavi sve patcheve (1.7)
Odigrat ću DLC u budućnosti sigurno, treba ostavit još sadržaja za drugi prelazak :)
85/100
Hvala Coleu na Uplay pomagalu