mislim da bi danas sve igre trebale težiti tome da ih je moguće igrati u multiplayu ili da imaju neki oblik MP. današnji svijet se prebrzo mijenja, a igrama treba predugo da izađu. vrijeme potrebno da jedan FPS uđe u programiranje pa sve do konačnog guranja u naše cede romove je postalo predugo i ono što je bilo kul i novo kad se fps počeo radit više nije kul i novo u trenu kad on izađe.
primjer je far cry. uber grafika, fizika, ljepote, zelenilo, odsjaj, kao da igraš film. ali, onda oh noes, dva tjedna poslije, sedam jednako grafički prelijepih igara izlaze na tržište. danas su sve krasne i divne. far cry ćemo zapamtit jer je bio prvi, ali da je izašao mjesec dana poslije neka druga igra bi stajala na njegovom mjestu.
sve se prebrzo mijenja, i nijedan proizvođač to ne može pratit. ja sam za to da se igračima počne davat alat i da oni sami stvaraju svoje staze, svoje likove, svoje priče, onako kako oni to žele. zašto se wow i danas masivno igra. zato što svaki tjedan izlaze nova oružja, nove mape, novi itemi, novi bossovi. ekipa je gladna, i brzo joj sve dosadi. pljujete po simsima, ali to je najprodavanija igra (brijem da sam to negdi pročitao) svih vremena (možda je wow trenutno bolji). simsi stalno dobivaju nove dodatke, onda imate one pakete stvari koje možete skinut sa njihovih sajtova i sve ostalo. zašto simsi nikad ne dosade. upravo zbog toga. zašto sam odigrao cod4 jednom i više nikad? zato što nemam namjeru trošit svoje vrijeme na nešto već viđeno (iako osovbno, cod4 je jedna genijalna igra i defitnitivno zaslužuje neke dijelove još jednom proći). zato nam ostaje MP. u MP svaki put pogineš na drugi način, na drugom mjestu, od drugog lika. svaki put možeš pokušati drugu taktiku i to igru čini vječnom.
zapamtite moje riječi:
za najviše pet godina najpoznatije, najbolje, najprodavanije igre biti MMO igre. one koje će svoju bit bazirati na single playeru nalazit će se na marginama i biti će potrebno ogromno hakz00r iskustvo da ih se nabavi. nešto kao avanture danas.

:dancing: šalim se, avanture su još kul.