Mislim da su brojke koje navodiš broj isporučenih konzola, al ajd. Nije ni bitno.
Pa MS-u se i nije isplatilo raditi Xbox. Nisu ostvarili profit na njemu.

Ali ja bih radije izostavio baš konzole iz rasprave, jerbo nije isto. Ni približno.
Što se tiče ekskluziva za Xbox i GC, jasno mi je na što ti ciljaš, ali opet nije ista usporedba. Jedno je kad developer razvija igru za samo jednu konzolu zbog hardverskih mogućnosti (Xbox - bio je jači od PS-a 2, a i razvoj igre je bio prilično sličan razvoju PC igara, te je portanje između tog dvoje bilo prilično lako), specifičnih mogućnosti gameplaya (Wii, Eyetoy, bilo što slično), ciljane publike...
Tekken je igra koja ne iskorištava maksimalne mogućnosti konzole (barem vizualno nikad nije), pa sumnjam da bi igra izgledala bolje da izlazi samo na PS-u 3, a ciljana publika su i PS3 i Xbox 360 gameri. Osim toga, mogući DLC bi im mogao donijeti popriličnu zaradu, a Xbox Live je tu vrlo pogodno tlo. Iste stvari vrijede i za DMC i 90% ostalih prije-ekskluzive-sada-multiplatform igara.
Tu je i čimbenik zanimanja Sonyja, Microsofta i Nintenda za igru. Sigurno znaš da su neke igre (GTA San Andreas, Resident Evil 4) bile privremene ekskluzive jer su vlasnici konzola to plaćali. Nakon svih problema sa PS-om 3, crnim baterijama za Sonyjeve laptope i ostalih gluposti, Sony je imao velike gubitke, pa čisto sumnjam da još uvijek imaju dovoljno novca da zadrže sve ekskluzive. Ako i imaju novca za neke, očito su procijenili da im Tekken i nije toliko bitan.
I da, vjerujem da je trenutno najisplativije raditi igre za Wii. Odnosno, ovisi o tome kakvu igru radiš.