Ja sam od Dark Soulsa odustao nakon 3 minute kad sam skuzio da ne ide preko 9 FPS-a. Ali ajmo o Revengeancu.
Nisam na ovakvo nesto navikao, savrseno je. Dva dana prije sam zavrsio Batmana, Arkham City, i tamo je sve poglupljeno do jedne niske razine u kojoj je bitno samo tajmirati lijevi ili desni klik.
Nesto takvo sam ocekivao i ovdje. O, ne ne, nista slicno. Yuri je objasnio vise manje sve u vezi gameplaya, brzo, nerepetitivno, tesko. TESKO. U prvih 45 minuta igre sam umro nekih 25 puta. Vecinom od QTE i isprva cudnih Ninja run kontrola. Mislim, kontrola nema, ctrl i skaci, ali cudno se nekako osjeca isprva, jednostavno nisam nista takvo prije igrao.
Grafika je sva... zuta? Sve je kao Metal Gear na PS3, prvi chapter je u Africi i ta repetitivnost boja i okolisa je pomalo razocaravajuca. Vjerujem da zbog toga imam 70 fps na spustenoj rezoluciji, jer sa ovom kantom ne mogu runnati bas sve. Efekti su dosta zanimljivi, isprva mi je bila cudno sto trupla EKSPLODIRAJU, al onda sam pohvatao da su to CYBORGI.
Onda onaj slice mode ili stovec, dosta zadovoljavajuce rezati drvece i ostale pizdarije poput semafora, ograda, ili DUSMANOVE KRALJEZNICE. Animacije su dosta zanimljive, nekakvi flipovi u zraku i cupanje te elektro-kicme ili pak lijeve ruke uz nekakav japanski poklik.
Raiden zanimljiv lik, trebalo mi je valjda 15 minuta da skuzim da je to zapravo LIK, a ne zenska. Jack the ripper

Ubija jace da zastiti slabije,
Kasnije to postaje dio plot twista, prije borbe s onim jebenim retajem koji se rastavlja na djelove, nemoguc je. rodjeni liberijski ubojica sa robotskom celjusti i high tech exoskeletom, ali nazalost nisu mogli naci zamjenu za njegovo razrezano oko, pa su mu omotali krpu oko glave

Borba se cesto odvija uz nekakvu cringy rock glazbu, ili pak lagani dubstep ili sto vec. Pase uz rezanje i skakanje, ali su lyricsi stvarno neugodni, to su valjda neki japanski izvodjaci ili nesto. blah.
Bossovi su doista teski, i svakog sam ponavljao barem dvaput. Svaki ima svoj pattern po kojem napada, bjezi, baca stvari itd. I kad se taj pattern pohvata, svejedno nije bas lako jer je potrebno tocno tajmirati udarce i rezove, te precizno naciljati ono Shift slow-mo rezanje.
Sve u svemu odlicna igra, nece se mozda svidjati svakome ali tko voli - nek izvoli. Meni je zbilja bilo neobicno i tesko isprva, jer igra ne pruza bas neki tutorial, ne kaze kako idu comboi, nema nikakvog objasnjenja osim kako se trci i blokira. Zadovoljavajuce zavrsiti chapter ili pak neki veliki fight. Jedan od najboljih takvih fightera ikad, inovativno i neobicno. 9/10.