NBA SEASON 14/15 - REPORT (5/5 DIFFICULTY, 11 MIN QUARTER) 
Nakon neugodnog i iznenađujućeg ispadanja s Cavsima u prvoj rundi playoffa, preuzimam klupu Netsa.
Osim što me posebno iznenadio trade između Heata i Lakersa, odnosno Bryanta i Jamesa, pobrinuo sam se za drugi veliki transfer.
Joe Johnson nakon 2 utakmice u Barclays Centru, prelazi na Floridu, dok iz Miamia dolazi Dwayne Wade kao konačan kraj The Big Threea.
Nalažost sa sezonom 13/14 umirovljuju se čak tri legende, Allen, Garnett i Nash.
Samo Nash odlazi bez NBA prstena, ali sa sjajnom karijerom. Baš sam htio odigrat sezonu s KG-em. ;(
Iz Clevelanda povlačim rezervnog playa C.J. Watsona, Piercea i Acya. Uzimam još jednog playa; Sloan iz Indiane.
Glavnog centra iz LA Clippersa Deandrea Jordana, Odena. Tako da moj roster izgleda ovako...
PG - Williams, Watson, Sloan.
SG - Wade, Anderson, Livingston
SF - Pierce, Thorton
PF - Acy, Teletović
CF - Jordan, Blatche, Oden
Jako dobra prva petorka, sa jako dobrim zamjenama. Na SF sam malo kratak, no tu poziciju mogu dobro odigrat i Anderson i Teletović, pa čak i Livingston.
Poslije svih tih transfera bilo mi je zanimljivo pratit utakmicu između Lakersa i Heata, gdje su pobjedu odnjeli Johnson i Bryant, potonji sa 36 koševa, dok je s druge strane LBJ postigao 33.
Prvi put u serijalu odigrao utakmicu sa čak dva produžetka. Savladao Kingse sa 143:140 poslije 52 minute igre.
Pri rekordu od 8-3 dolazim prvoj ekipi lige OKC-u koji ima 10-3,
vodio cijelu utakmicu, najviše 20 koševa razlike.
Da bi nevjerovatno u
zadnjim minutama utakmice gotovo sve prokockao...
Na sreću - pobjeda!
Poslije poraza od 76-ersa, u goste mi dolazi LBJ i društvo, te me od totalnog raspada spašava Teletović sa nevjerovatnih 39 koševa (9-14 trice).
LBJ me ubio driblinzima i asistencijama; no utakmicu završio sa 23 koša. Totalna nemoć, no problem leži i u ozljedi Acya te ranim faulovima Wadea.
Lakersi imaju sada 12-4, a Netsi 10-5.