Uf, ovo će biti malo poduži post

U biti, neka vrsta mini-recenzije

Grafika je totalno najbolja do sad

Igrači izgledaju totalno realno, pogotovo Messi i Torres

Čak je i publika puno bolje napravljena naspram PES-a 09

Grafika PES 10 vs FIFA 10(govorim o PC verzijama) je kao dan i noć

Rezolucija mi je 1920x1200(8:5), ali svejedno mi se vide crne crte iznad i ispod slike

Framerate mi je stabilan preko 60 FPS

Onda zvučna podloga je dobra(ali mogla je biti i bolja)

Eh sad, najbitnija stvar je gameplay

Offside-ovi se opet prekasno sude

Onda još uvijek postoji onaj response bug kada ti stišneš tipku da igrač doda, a dodavanje kasni pa ti protivnički igrač uzme dosta često loptu

Također nije ispravljen "bug" kada uzmeš naprimjer Messi-a i trčiš ravno po boku i eventualno skreneš malo lijevo ili desno i onda samo zabiješ gol

Igrači su kako bi rekao previše agilni pa se lopta previše odbije od njih kada ju prime i ono opčenito se gibaju kao u više smjerova

(Mora da je to onaj sustav kretanja za 360 stupnjeva)

Koliko sam primjetio golmani su puno bolji nego u demo verziji, ali još uvijek i one "kasne" za loptom

Npr. ja pucam, lopta prođe golmana i tek onda on kao fol skoči kada ga lopta već prođe, wtf???

Pa onda nije ni trebao skakati

Meni je potpuno nov i mislim da je nepregledniji od prošlogodišnjeg, ili barem dok se ne naviknem na njega

Recimo u meni-u mi se ne sviđa izbornik gdje namještavamo formaciju prije tekme

Ono, totalno su promjenili taj dio i ne mogu se nikako snaći u njemu

I igrači su na karti označeni kao kvadratići što izgleda također puno lošije nego prošle godine kada su bili oni kružići

Stadion(trava) izgleda full realno za razliku od FIFA 10 na kojoj trava izgleda kao neka zelena ploha

Totalno sam ostao bez riječi na izgled trave i opčenito grafike kada sam vidio koliko je dobra

Ali kako se kaže, gameplay je punoooo bitniji od grafike

Uglavnom ocijene:
Grafika: 9/10 (da poprave ono sa crnim crtama iznad i ispod crte bilo bi 10/10 jer je PES konačno prava next-gen simulacija)
Zvuk: 7/10(ništa posebno)
Gameplay: 9/10(da su sredili još tih par bugova, npr. kao response time bilo bi i 9.5/10)
Optimiziranost: 10/10(min. konfiguracija je : Intel Pentium IV 2.4GHz, ATI Radeon 9700 tako da ovu igru mogu pokrenuti i oni koji imaju 5 g. star komp)
Ukupno:
8.8/10