Da, mogu totalno skužit da ne vidite kroz videe poput mojih neku osobitu privlačnost Talos Principle. Djeluje vjerojatno pomalo isprazno, ponavljajuće... zato sam i napravio treći video - jer imam dojam da ste iz prva dva (oba u tom grčko rimskom svijetu) niste mogli dobiti pravi dojam o igri. Tj. dobili dojam da je sve u tom istom stilu, a nije baš.
S time da znam da ni s trećim videom nisam puno pomogao

Kad ne želim spoilat priču... ili neke skrivene stvarčice, a dosta te atmosfere koju inače doživljavaš dok igraš, ima veze s time tko si ti u tom svijetu, kako se taj Elohim obraća tebi, što pronalaziš na računalnim terminalima...
Okej, postoji neki linearan slijed kojim ideš do kraja igre, kojim rješavaš zagonetke i otkrivaš priču, ali puno toga je ostavljeno na igraču da sam istraži. Koje zagonetke želim prvo riješiti? Ima li što iza one zgrade? Što je sad ova kanta boje? Zašto zidovi nestaju? Što ovo dugme radi? Zašto ne smijem u toranj? Takve stvari se pitaš dok igraš; sam ideš uokolo, istražuješ, rješavaš zagonetke, slušaš naraciju, razmišljaš o priči koja se polako otkriva... opuštajuće skroz.