@ementaler poanta slike nije bila uzdići nintendo iznad smrtnika (sarkazam) sonyja (i ms-a usput) nego da pokažem i dokažem kako i ostali navedeni konkurentni developeri konzola i igara gacaju u jednako dubokom blatu. kao šta sam napomenija u postu, ovo je problem cile industrije, dakle prihvaćam to da je PROBLEM. i nintendov.
po mom mišljenju nintendo je i dalje ipak inovativniji od konkurencije. u posljednje vrijeme (dakle, samo zadnjih par godina!) primjetan je nedostatak novih IP-ova*** ali nintendo to kompenzira na druge načine. uzet ću za primjer njihove 3d mario platformere (slika). kužite li vi da je tu jedina stvar koja se prenijela sa n64 na gc na wii - samo MARIO (i ostatak ekipe likova)? kužite li da je svaki naslov totalno drugačiji sam za sebe? kužite li vi da super mario 64 i galaxy spadaju u sam vrh igara po kvaliteti i INOVATIVNOSTI u žanru ikada?!
jedini vaš problem je taj što je u svakoj igri protagonist mario? (a to je zato što nintendo drži do legacyja kojeg gradi već 30 godina, nintendo nikad neće ubit maria). da je kojim slučajem nintendo osmislija nekog jazavca koji se zove Jure i njega stavija u svoj novi 3d platformer onda ne bi po internetu slušali "još jedan mario platformer?

" nego bi slušali "VAU NOVI NINTENDOV IP!!!

" a to se stvarno da zaključiti iz tvoje rečenice "Nintendu kronično fali tako velikih NOVIH franšiza kao što je recimo Uncharted. Znači nove velike franšize koje ne datiraju još iz 80-ih..." seriously, koja je poanta?
ljudi hejtaju nintendo jer stalno štampa iste igre ali koje su, pazi sad, TOTALNO RAZLIČITE i moderne! ja držim SMG ko totalno novi serijal!! jer on to i je!!
da ne spominjem mariov rpg serijal, ili mario and luigi handheld rpg serijal koji opet nema veze sa ovim prošlim. mogao je nintendo tu izbacit 5 novih IP-ova ali nije jer je vjeran mariu.
nove nintendove igre JESU "nove, moderne i zamišljene za novi hardver". ovo zadnje pogotovo.
a što se tiče budžeta, radi se zelda koja je igra s daleko najvećim budžetom u povijesti nintenda.
s druge strane, killzone i uncharted, igre koje volim i igram - puno manje inovativne igre koje igraju ko generični fps i avantura iz trećeg lica, respektivno. također, sony je naprimjer zbog jak and dextera odjeba crasha a ovog kasnije odjeba zbog uncharteda. uvik ali uvik ćeš morat negdi izgubit! nintendo nije tija izgubit svoju ikonu, sonyja nije briga. al obje kompanije su dobile NOVE igre. to je to.
svaka nova nintendova konzola je popraćena sa istim glupostima i jednakim hejtom. iskreno, iznenadija bi se da nije tako i za WiiU.
i zvone nemoj se ti živcirat. eto da san ja zna da ćeš se tako iživcirat nebi stavija sliku. vjeruj mi
*** čak bi se dalo i popričat o tom "nedostatku" IPova. on bi se eventualno moga samo ograničit na first party (od nintenda konkretno ništa nova) jer je činjenica da je wii i dalje ima novih svježih third party ekskluziva; zack and wiki, little king's story i još par jrpg-ova, odreda vrlo vrlo dobre igre koje se mogu uvijek razvit u lijep serijal (NLKS prešao na vitu). uglavnom, nije sigurno pustinja kako vi mislite.