Danas sam uzeo XBox One, pa da podijelim par prvih utisaka, za eventualno one koji se razmišljaju da uzmu, jer i meni je prvi put da uzimam XBox, uvijek sam koristio PS.
Konzola je ružnija i daleko glomaznija od PS4, međutim gotovo da se nečuje u radu što nije bio slučaj sa PS4. Džojstik daleko bolji i kvalitetniji, nekako mi je sjeo na prvu.
System menu je komplikovan naspram PS4, sve je nekako raštrkano i previše stvari odjednom ima na ekranu, treba vremena za privikavanje i prilagođavanje.
Grafika u igrama mi je identična PS4, mislim da samo stručno oko može primijetiti razliku.
Sviđa mi se EA Access opcija, definitivno za par dolara (uzeo sam na akciji 1 mjesec u pola cijene da probam, 2.49$), vrijedi npr. skinuti FIFA 16 i vježbati do izlaska 17 jer nisam imao nekog susreta sa FIFA, ili skinuti BF4 ili Hardline ili NFS itd.
Kinect radi odlično, od glasovnog navođenja, pokreta itd., jedan lijep dodatak.
Da, i daleko većom brzinom downloaduje igre sa Store.
Sve u svemu prvi utisci su ok i zadovoljan sam, iako kada sam ugledao konzolu i prvi put menu pomislio sam da ću ga spakovati i prodati i ostaviti PS4. Sada razmišljam da zadržim obje, možda najbolja ideja