Onda bi krivo zaključio.

xDDDDDDDDDDDDD
Jer, ako slučajno pročitaš moje postove, vidjet ćeš da to nisam nigdje rekao. =)
Nego sam rekao da bi, uz određene promjene i uvođenje tih stvari koje su se spominjale (za koje sam spomenuo da su hipotetske =)), Xbox 1 mogao biti u skroz okej poziciji.
Zašto bi bilo financijski neizvedivo ostvariti Steam na konzolama? Tvoj argument je išao otprilike NA PCJU JE TO OKEJ ALI KONZOLE SU DRUGA STVAR SKUPLJE JE NEŠTO LICENCE ADAKSJKJ NEŠTO NVIDIA.
Recimo, u normalnoj raspravi bi ti možda malo detaljnije argumentirao ovo:
na PC-u ti nisi dužan nikome plaćati određene procente od svoje prodaje, eventualno manji dio kolača ako odlučiš svoj produkt plasirati preko određenog servisa (Steam, Origin etc), dok je na konzolama daleko drugačija situacija.
Primjerice, napisao bi po čemu se situacija baš TOLIKO razlikuje da je neusporedivo.
Možda plaćaš još nekom osim Microsoftu/Sonyju ako objavljuješ igre na PSN-u/XBL-u?
Joooooj, čekaj, pa to si zaboravio reći! #-o
Ili možda misliš na činjenicu da se konzole u početku ciklusa uglavnom prodaju ispod cijene? =)
Da, vjerojatno si na to mislio. =)
Iako, vidiš, nisi baš objasnio kako to utječe na išta.
Jerbo, xDDD, ako pričamo o Steamu, uoči da nove igre na Steamu nisu odmah baš prejeftine. xDDD
Isto tako, u toj hipotetskoj situaciji =), digitalne igre na XBL-u ne bi bile odmah baš 5$ LOL!
Ali. Hipotetski. Recimo. Možda.
Zamisli da iziđe igra X. I igra je skroz okej, dobiva okej ocjene i solidno je prihvaćena među igračima. Ali se proda u milijun primjeraka i onda prodaja praktički stane.
Što je financijski isplativije za Microsoft i izdavača u tom trenutku:
a) ostaviti igru na toj cijeni i toj prodaji
b) u jednom trenutku staviti igru na rasprodaju po dosta niskoj cijeni
?
xDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ne znam, ovo nije jedini primjer ili način, ali zašto uopće moram objašnjavati Steam model? xDDDD
Pls objasni točno kako je financijski neisplativo imati takav sustav? =)
No hej, nemoj ni ovaj put koristiti mozak, dobaci još ovakvih argumenata:
pa vjerovatno nije smio pričati da ne izvali nešto u stilu njegovog kolege: idi kupi x360 ako nemaš internet 
xDDDD