Aoi Bungaku Series
Neko gledao ovo čudo? Jebeno je kada imaš ograničen net. Asking for mišljenja, ako ih ima. 
To je adaptacija 6 različitih novela strpanih u 12-tak epizoda, tako da svaka ima drugačiji 'feel' i dojmovi svake epizode variraju ovisno o tvom ukusu. Neznam, meni je bio ok za pogledat.
'No Longer Human' ti je priča o liku koji više nije imao razloga za život i vidio se kao čudovište u društvu koje ga ne prihvaća. Ima dosta tmurnu atmosferu i sporog je toka. (4 epizode)
'In the forest, under the cherry blossoms in full bloom' je priča o banditu koji na putu kroz šumu sretne preljepu mladu djevojku, a ona ga izmanipulira i nagovori na krvoproliće jer se ona želi zabavljat lutkicama... odrubljenih glava. Ovdje ima i dosta japanskog humora koji se neće svima svidjeti no lijepo koristi svrsi (naročito ironičan kraj). Osobno mi je malo neuvjerljiv taj nagovor bio, praktički kao da ga hipnotizira... no dobro. (2 epizode)
'Kokoro' se vrti oko ljubavnog trokuta između dvije osobe različitog staleža (imućnog građanina i nekog clerica koji sve fokusira na učenje) i cure kod koje prebivaju. Svaka epizoda prikazuje radnju iz perspektive drugog glavnog lika, što je ujedno i najjača točka ovoga, jer se viđenje gledaoca može drastično promijenit. (2 epizode)
'Run, Melos' djeluje pomalo gayish, no vjerojatno me se najviše dojmio jer je ovdje character developement jedino napravljen kako spada i u neku ruku se može suosjećat sa likovima. Ukratko, radnja se svodi na obećanje i kršenje istog između dva prijatelja... zanimljivo je jer se i pisac našao u sličnoj situaciji što daje dodatni osjećaj realizma. (2 epizode)
'The Spider’s Thread' ... imaš bandita kao glavnog lika i kako radnja odmiče kraju samo više želiš da umre, naročito kada ubije majku nekog klinca bez razloga... što se nakraju i dogodi. Vizualna prezenzacija je vjerojatno najjača strana ovog. (1 epizoda)
'Hell Screen' ... Glavni je lik slikar kojemu car (koji stoji iza smaknuća bandita iz prošle epizode) zapovijedi da oslika grobnicu u koju će on u čas smrti biti položen. No nakon što slikar vidi pravu sliku njegova carstva, umjesto pejzaža unutar grobnice napravi sliku pakla i svih nevinih žrtava koje su eliminirane zbog njega. Neću spoilat kraj, no scena sa paljenjem određene osobe na lomači ispred očiju slikara me malo šokirala. (1 epizoda)