Evo, 2013. godina nam je pred vratima, i koji bi bilo bolje vrijeme nego da se prisjetimo nekih, svakome individualno, najboljih i najlošijih filmova 2012. godine. Podijelite svoja mišljenja sa ostatkom ekipe, što vas je razočaralo, što iznenadilo, raspišite se. Ne mora to biti nekakva lista ili poseban poredak, već jednostavno napišite nekoliko redova teksta.
Meni kao Nolan fanboyu, The Dark Knight Rises je vjerojatno na vrhu ljestvice ove godine. Dobio sam od filma sve što sam očekivao, pa i više. Naravno, priznati ću da film ima svakako nekih mana, no jednostavno su premale da bi uništile iskustvo. Tko nije gledao, moja preporuka je svakako.
Kao nekoga tko je fan serijala od 8. godine, Skyfall mi je bio odličan. Daniel Craig mi je prije bio nekako ženskast i... plav, ali sada mi lik rula iz nekog razloga. Dosta realna ekranizacija današnjeg svijeta i nema nekih suludih klišeja poput dominacije svijeta (Koja je ujedno i tema najmanje polovice Bond filmova) već se bavi modernim temama poput cyber kriminala. Javier Berdem apsolutno rastura kao zlikovac i konačno mu glavni motiv nije, još jednom, dominacija svijeta.
Ben Affleck kao glumac mi nikada nije bio previše zanimljiv, ali kao redatelja ga poštujem itekako. Gone Baby Gone, The Town i sada Argo. Vrlo zanimljiv zaplet kojem svakako pridodaju atmosfera 80-ih i činjenica da je bazirano na stvarnim događajima.
Film koji me je JAKO iznenadio je bio The Hunger Games. Očekivao sam neku twilight-like shit baladu, ali film je sasvim suprotno. Odličan prikaz distopijske budućnosti nakon nuklearnog rata. Jennifer Lawrence je fenomenalna i zasigurno je "the next big thing". Gary Ross vrlo emocionalno prikazuje likovi i situaciji pridodaje to da su svi oni zapravo djeca.
Nažalost, postoji još nekoliko filmova koje kritike obožavaju, a u RH dolaze tek u siječnju. I da, govorim o Zero Dark Thirty i Lincolnu. Sudeći prema onome što sam čuo, oba su fenomenalna. Filmovi također vrijedni spomena ove godine su The Avengers, Hobbit i Looper.
Bond, James Bond
Ne bi to bila godine, bez trash filmova F kategorije koje svi mi volimo.

Tradicionalno već, i ove godine je jedan od glavnih suučesnika Twilight. Breaking Dawn Part 2 možda i je najbolji Twilight do sad (Ne bih znao, ne gledam ja te bezvezarije.), ali i dalje je daleko od nečeg vrijednog trošenja vremena. Sljedeći po lošosti bi svakako Bio Ghost Rider: Spirit of Vengence o koji nas je sve zadivio prvoklasnom glumom i predivno snimanim akcijskim scenama te uzbidljivom pričom.

: Vrijedan spomena je i famozni Pirahna 3DD (3 2 D? 6D? WTF? LOL) koji pokušava biti neki hibrid dokumentarnog sranja i lošeg filma. I bome mu je uspjelo, u 3D!

Godina ne može biti potpuna bez novog sranja iz Sandler radionice, ove godine nazvanoga That's My Boy. Ali hajde, bar lik ne glumi sebe I SVOJU SESTRU.

Dalo bi se tu još štošta nabrojiti poput Chernobyl Diariesa, ili možda malo Rihanne iz Battleship, ali ove gluposti ne zaslžuju više moga vremena.
Isusa ti kako uspijete i poster tako fejk napraviti?A sad se vi raspišite. Što mislite? Comment below, let me know!