House of Cards (2013-)
Kaže mi prijatelj:
"Ti znaš, jelde, koja je meni najbolja serija?". Ja:
"Mentalist naravno, samo o njemu pričaš". On:
"E pa nije više, ima jedna koja je duplo bolja". Ja:
"No shit
". I nakon što sam odgledao pilot epizodu:
"WTF, pa ne može nešto biti ovoliko dobro
". Još od prve epizode Game of Thronesa nije me početak neke serije više oduševio.
House of Cards je politička drama koja prati američkog kongresmena kojeg su čelnici njegove stranke prevarili i nisu ga postavili na obećano mjesto. On naravno neće preko toga olako preći i ima velike planove kojima će totalno uzdrmati strukturu moći u SAD-u. Trenutno sam na polovici prve sezone i serija rula sve živo. Kevin Spacey je nakon ove uloge definitivno ušao u društvo mojih najdražih glumaca zajedno sa Jeremy Ironsom, Sean Beanom & Co. Čovjek je savršen za ovu ulogu, pršti karizmom, a kada svojim komentarima (ili jednostavnim izrazima lica) probije četvrti zid i obraća se gledaocu

. Političke igre, manipulacije, te kako "iz sjene" upravlja sa svime, rješava probleme i način na koji to radi, genijalno. Trebali su kao slogan filma koristiti nešto tipa: "Congress is his playground". Pored fenomenalnog Spaceya drugi najjači adut serije su izvrsno napisani dijalozi, nakon ove serije sve ostale serije mi izgledaju plitko po tom pitanju. Inače, epizode traju idealnih 55-60 min (imaju 2 sezone po 13 epizoda do sada, ali obzirom da je rađena za Netflix ima drugačiji način izlaska tj. odjednom izađe kompletna sezona) .
Po meni jedna od najboljih novijih serija, možda ja baš i nisam relevantan za takve izjave jer sam često previše subjektivan po ovakvim pitanjima ali obzirom da ovo ipak nije akcijska serija sa "mačevima i sandalama" pa mislim da sam objektivniji u ovom slučaju. Preporučujem svima da pružite šansu ovoj seriji i odgledate prvu epizodu, nećete se pokajati

.