@Ghaleon
Into Pitch Black (2000)Into Pitch Black je specijalni 45-minutni uradak koji, osim otkrivanja nekih novih detalja prije i poslije dešavanja iz prve Planete tame, i nema baš neku značajniju svrhu. Najkvalitetniji dijelovi filma su ionako isječci iz originalnog filma tako da ovo ne bih preporučio nikome osim okorjelim fanovima Riddicka, kao što sam ja. Inače veoma je teško naći kvalitetan snimak, pa sam bio prisiljen gledati u rezoluciji 240x320

.
3xXx (2002)Nije loš film ali mogao je bit i bolji. Nisam ljubitelj pretjerivanja ni u kojem smislu, a ovdje je akcija često bila pretjerana u toj mjeri da je u pojedinim trenutcima graničila sa fantastikom. Vin Diesel se trudi da bude cool i donekle izvlači situaciju ali i njega, kao i Samuel L. Jacksona, smo viđali u dosta boljim izdanjima. Ali vam treba doza exxxtremne akcije nije loš izbor.
6Hercules (2014)Kada je ovaj žanr u pitanju ne mogu nikako biti objektivan jer i u prosječnom sword-and-sandal filmu obično mnogo više uživam nego u odličnom filmu iz bilo kojeg drugog žanra. Ovo je čak treći film o Herkulu koji je izašao ove godine i upravo od ovoga, kojeg predvodi The Rock, smo svi imali najveća očekivanja. Iako je The Rock vrhunski utjelovio Herkula, isto se ne bi moglo reći i za sam film. Već sam se navikao na to da se nijedan film o Herkulu neće baviti njegovim čuvenim zadacima nego će uvijek imati standardnu hollywoodsku beznačajnu i ispranu priču, pa tako ni ovdje nije bilo drugačije. Akcija je solidna, na momente čak i odlično koreografirana, pogotovo je zadovoljavajuća pri kraju filma. Međutim da bi dobili epski spektakl za sva čula potrebna je i epic muzika, a potpuni nedostatak iste je ogroman "minus" filmu (zamislite "Gladiatora" bez "Now We Are Free" ili "300" bez svog fantastičnog soundtracka, nezamislivo). Tako, iako mi očekivanja nisu ispunjena u potpunosti ipak bih lagao kada bih rekao da nisam uživao u Herculesu. Dobar je ovo film, ali ne osjećam potrebu da ga još jednom odgledam u bližoj budućnosti, radije bih po 10-ti put odgledao "300" ili po 100-ti put "Gladiatora" ili još jednom sve sezone serije "Spartacus"

. Čak bih se usudio reći da je toliko osporavani The Legend of Hercules bio bolji film od ovoga, iako je njegovu vrijednost svakako umanjio Kellan Lutz koji, ruku na srce, nije bio za uloge ovog demigoda.
7