Zapi jesil ti pogledao i jedan film iz ovog desteljeca?
Nisam. :tired:
Ne, nisam Zapi, al se osjećam prozvanim.
POKUŠAO gledati ovaj novi dokumentarac o Tesli, nisam stigao, i računam aj pogledat ću reprizu koje naravno nema i sad moram čekati godinu dana ili opet njegovu obljetnicu rođenja/smrti da ga puste.

Bar oni imaju kad reprizu puknut, ne kužim zašto nisu kad skoro uvijek dokumentarce repriziraju...
Vincent 1982-od Tim Burtona, dok je još radio u Walt Disneyu. Tipično burtonovski:), samo maybe prekratko (svega 6 min)
Frankenweenie 1984-Burton again, 1984. Ful se može vidjeti formula koju Burton uvijek koristi u svojim filmovima, samo me kraj malo iznenadio.
Ugl bazirano na Frankenstein filmovima pa ne treba puno filozofirati, samo što je ulogu big F.-a preuzeo-pas. Zabavno, a i traje samo 30 min. Navodno, ovo je njegov prvi film (dakle ne animirani)
Night of the living dead 1968-Imam prerađenu verziju doma (iz 99', kao 30 anniversary edition) s digitaliziranim zvukom i videom te jednom scenom (početnom) gdje radnici ukrcavaju lijes iz kojeg kasnije izlazi prvi zombi. Ovog uvoda u originalu nema.
Zanimljivo je kako su tog istog zombija (dok je bio u lijesu) okarakterizirali kao 'nastranog pedofila', dok se u originalu iz 68' nigdje ne naznačuje kakvu je osobnost isti imao tijekom života. Također, na groblju dolaze svećenik i roditelji djevojčice koju je 'manijak napastovao' i tu otac pljune na njega.
Nakon što par sa svećenikom ode, mrtvac se probudi, napadne radnike i ovi pobjegnu.
Sad, sumnjam da ima nekakve veze s pričom, ali ono, riječ je o zanimljivom detalju ili možda čak grešci. Ne znam je li scena naknadno snimljena ili što, al ono, baca malo drugačiju sliku na priču.(ako bi se išlo u detalje, jel)
Anyway, odličan film.