Matrix rula jebemu. Odnosno, zapica, ne razumijem čemu toliki hejt. Je, je, ti si pametan, načitan, barataš velikim riječima...pa je nekako i normalno da ti film djeluje prazno. Al, zašto je to baš Matrixu minus? Odnosno, imam filing da na druge filmove ne gledaš tako kritično...pa zobg toga i izgleda kao da forsaš alternativnost. Ae.

Ono, fejl na svakom području? Mjuza rula, seting rula, art direkšn rula, cgi boguje (posebice za to vrijeme)...jedino se u natruhama da naslutiti da brat i sestra vačofski baš i nisu najbolji redatelji ikad. Što definitivno dokazuju u nastavcimka koji su smeće neviđeno. Sve saka. Gluma, režija, montaža, PRIČA, sve sve sve. Mužnja franšize.

Zapravo, jab Matrixu, da je solo dao ogromnih 9/10. Retrospektivno nije toliko remek djelo kako se činio na prvo gledanje kad sam bio mali, jel. No, zbog užasnih nastavaka sam se razočarao u priču. Jer, tek u nastavcima zapravo shvatiš kolko rendom govana prosipaju i kako im koncept i priča u startu nisu nimalo dobri/fora/fascinantni. Pa sukladno tome i dajem dve ocjene manje prvom nastavku. Ostala dva uopće ne zaslužuju ocjenu.

Inače Starship Troopers, abel hejteru, rula krista. Faking remek djelo.