LORD OF THE RINGS TRILOGY 10/10

Pogledao LOTR trilogiju ponovno, i ovo je zadnji put da je gledam na malom laptopu i tvu, sljedece gledanje ce biti na blue ray kucnom kinu i velikom tvu, da ga pogledam kako spada.

Ovo je vjerojatno barem 20to gledanje trilogije i sada sam siguran kako je prvi dio savrsen i kako je to najbolji dio trilogije. Ima nekih stvari koje su me ovaj put zasmetale vise nego prije, neke scene koje su malo previse over the top, al ostalo sve je doslovno za najezit se. Epske scene gdje nemamo samo jedan brz prelet preko necega, nego Jackson uzme vremena i napravi scenu tako da doslovno oduzima dah, lijep primjer toga je scena sa Argonautsima, snimi ih od vrha do dna, iz daljine i blizine i svu prirodu oko njih tako da se divimo svoj toj lijepoti, bas predivno.
U nekim scnenama se vec vide godine i dobro im dosao neki remaster u buducnosti :), al one bitnije scene gdje gledamo Minas Tirith i druge bitne stvari, tesko da se moze vidit ikakav CGI i to mi je predrago. Zvukovi truba, bitke i sve ostalo je napravljeno savrseno, svaki put se najezim na govor Theodena, Death, death, deathhhh i takve scene su bas ajme. Stvarno je Jackson pogodio izgled svijeta i razumio ga je savrseno, od Shirea, Rivendela i svih ostalih mjesta, sve se savrseno uklapa i knjige su stvarno dobile film kakav su zasluzile.
Savrsen soundtrack necu ni spominjat, svaka pjesma je top, bas sam negdje procitao da je trilogija ponjela dosta pobjeda za najbolji soundtrack u filmovima, svakako zasluzeno.
Glumci su odradili savrsen posao, nebi htio nikoga izdvajat, al Ian McKellen kao Gandalf je briljirao i usudio bi se reci napravio ulogu zivota, covjek je odradio brutalan posao. Mada ponavljam svi su glumci stvarno odlicni i nebi mogao spomenut nijednog koji je lose odradio svoju ulogu.
Eto, neki kratki osvrt na ovo filmsko remek djelo, meni svakako najdraza trilogija ikad i jedno od najlijepsih filmskih iskustava koje sam imao u zivotu.