HCL.HR

The Wire

  • 7 Odgovora
  • 2843 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
The Wire
« : 19. Ožujak, 2018., 23:04 »
Jednom prije par godina sam skoro započeo gledanje serije, no ispravio sam nepravdu i napokon počeo...



Dovoljno je samo guglat o seriji, da bi ste shvatili da svi bruje, kako je The Wire, najbolja i najkvalitetnija TV serija ikad snimljena...


I jel trebam reć da sam u 30 sati spavanja i nespavanja pogledao cijelu prvu sezonu, znači 13 sati serije...

Ja vjerujem da čak i onome kome krimi drama trileri ne pašu, da će se u The Wire jednostavno zaljubiti. Već nakon pogledane prve sezone koja traje kakvih 13 sati, a pogledao sam ju u manje od 30 sati; mogu potvrditi da se radi o najboljoj i najvalitetnijoj TV seriji koju sam gledao. I da pustim svu svoju objektivnost, ovo je daleko najrealniji prikaz. Iako su likovi nevjerojatno duboki i dobro karakterno napisani, vjerujem da se ovdje ne radi toliko o stranama i likovima, već o tom gradu i tom stanovništvu. Trenutno imam previše dobrih likova u seriji, tako da za nikoga ne navijam, osim da mi ih ne likvidiraju prerano. Breaking Bad mi je bio užasno slow burn serija, no kad me zapalio smatrao sam ga samim vrhom. Lost ima sentimentalnu vrijednost kod mene i totalnu subjetkivnost i na samom vrhu piramide je serija koje sam pogledao, no The Wire ide krupnim koracima da skine sve s trona i kako je kolega Blowfish rekao; Prvo ide The Wire, pa dva reda ništa, pa tek onda ostale serije. Način na koji je osmišljena, izrežirana i odglumljena je van ovog svijeta. Sve pozitivne kritike i dizanje u nebesa apsolutno zaslužuje!

Sinoć pogledao treću sezonu. Meni osobno najbolju do sada. Možda su za to krive samo zadnjih šest epizoda, jer se puno toga rasplelo. Da se ovdje prekinula serija i da nisu snimili još dvije sezone, ja bih rekao najbolja serija ikad. No znam da me još puno toga čeka. Ovo prvo gledanje žice nikad neću zaboraviti. Samo bi se dotakao koleginog posta ili kako je to Deadwalker sročio.

"Mislim da na televizijskim ekranima nikad više neću vidjeti tako sveobuhvatnu, detaljnu, uvjerljivu i prokleto dobro odglumljenu simulaciju života u svim mogućim sferama društva. Žalim ljude koji nisu još ovo pogledali."


AFTER S03 SPOJLER

Prvo sam za prvu sezonu usred gledanja druge mislio pa neće ništa biti bolje od prve, onda sam tako zavolio te lučke radnike i mislio kakav dragulj od sezone, da bi usred gledanja treće mislio kako neće ništa biti bolje od druge, da bi na koncu treće rekao pa ovo je jebena umjetnost. Ići će ogromni spojler dojmovi kada roknem cijelu seriju. Al ono. Ovo je sami vrh piramide svega što ide na TV ekranima!

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: The Wire
« Odgovori #1 : 26. Ožujak, 2018., 10:59 »
Nakon što mi je druga epizoda četvrte sezone jedna od 5 najboljih epizoda u seriji, usljedile su možda i dvije najgore/najdosadnije epizode.

Što se tiče te druge epizode...

Prvo kak je herc videl gradonačelnika kak mu ova puši kurac, pa one slike svih važnih dužnosnika i predsjednika kak ga gledaju kad odlazi, pa prez kak skida zvakače, prejebene scene kad bunk hoće iz roditelja izvuč istinu o klincu, pa kak se mame nabacuju cuttyu u gymu odnosno boxing clubu, nasmješeni Daniels u nekom skroz opuštenom izdanju sa rhondom u krevetu, pa kak mali odbije marla za lovu onu,  i kak 200 dolara popuši onaj drugi mali od drota, i najjača scena kada se sretnu bubbles i prez u školi onak WTF prejako

Tješi me činjenica da je mnogima ovo vrhunska sezona, no meni trenutno daleko najslabija, al ajde, tek sam pogledao 5 epizoda.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: The Wire
« Odgovori #2 : 23. Travanj, 2018., 12:19 »
Roknuo četvrtu sezonu napokon. Zadnje tri epizode mi stajale skoro pa dva tjedna. Meni zasada najslabija sezona. Prve tri su vrh i neznam ni sam koja mi je draža od koje. Naravno to što je ova sezona najslabija meni, neznači da je ista loša, naprotiv. Malo drugačiji ton serije kroz školski sustav je donio apsolutno svoje čari. Gluma klinaca je mrak! Dok su me neke stvari šokirale, druge su me obradovali. Prezbova uloga u četvrtoj sezoni mi je jedna od dražih stvari u cijeloj seriji npr. Zadnjih par epizoda četvete sezone podsjećaju na onu lavinu u trećoj sezoni kada se čuda počinju izdešavati. I dalje me frapira pomisao da me je briga za sve likove u seriji i da me konstantno prati feeling da gledam ili dokumentarac ili da stvarno poznajem sve te likove IRL. Mislim da ću petu sezonu i zadnjih deset epizoda pogledat što sporije, jer nikad više neće biti prvog gledanja Žice.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: The Wire
« Odgovori #3 : 07. Svibanj, 2018., 07:20 »
Pogledao seriju do kraja. Neznam šta da kažem osim da se radi o najboljem komadu medija koje je ikad pojavilo na TV ekranima. I tu ne ubrajam samo serije, nego i filmove te dokumentarce. Serija definitivno nije za svakoga, mogu se pronaći neki ljudi koji jednostavno neće imati živaca živjeti uz seriju i sporo ju gutati; no i one najotpornije koji će se boriti da ih ne uzme, ukoliko pruže šansu seriji okrenut će ih naglavačke...

Meni se Žica odmah svidjela u prvoj epizodi. Od prve do zadnje epizode nisam imao dojam da gledam seriju sa izmišljenim likovima nit ikad u tih 60 epizoda nisam imao dojam da gledam bilo šta što je netko napisao, osmislio ili izrežirao. Uvod u seriju bez ekspozicije niti klasičnog upoznavanja sa likovima, način snimanja, bez ikakvih spektakularnih završnica, cliffhangera i pizdarija. The Wire je moj kućni prozor u Baltimore iz 2002 pa sve do 2008. Baš sam rekao kolegi neki dan; David Simon je za mene br. 1 writer svega što postoji. Kakvi Breaking Badovi, Lostovi ili ostale serije; isto tako i vrhunski te najbolji filmovi?! Postoje serije, postoje vrhunske serije, a postoji i prazan prostor između tih vrhunskih i Žice koja je sigurno sam plafon serija. Počeo sam seriju gledat tamo krajem veljače i nikad neću prežalit ovo prvo gledanje Žice.

Žica nema slabe sezone, svaka je bolesno različita i za sebe, ali opet toliko povezana u cijelu tu sagu; toliko likova, a apsolutnos svaki od njih je pokupio od mene aplauz za najbolju glumu ikad. Ne postoji glumac koji je lošije odglumio od nekog drugog. Svi ti likovi, a stvarno ih ima pregršt tvore posebnu cijelinu, a jedini glumac kojeg bi izdvojio kao najboljeg, je Baltimore. Ipak mi se čini da se cijela serija i vrti oko prikaza surovog, zmazanog, smrdljivog i krajnje opasnog Baltimorea. Svaka sezona nosi svoju priču, likovi svoje sudbine, mito i korupcija, droga i ubojstva, ali ništa nije pobralo fokus kao kada cijela serija završi, a ti kao gledatelj iz hrvatske znaš bolje Baltimore nego bilo koji dio svog grada ili kvarta. Nakon pogledane Žice želim si barem svakih par godina pogledat ju ponovno; a od David Simona u sljedećih par godina pogledat sve što je ikad napisao i napravio. Kapa dolje svima koji su bili zaslužni za Žicu. Osim žaljenja što sam izgubio svoje prvo gledanje Žice i što više nikad serije poslje Žice neće biti vrh; najviše žalim za time što ova serija nije pobrala slavu i nagrade kada je bila snimana i kada je završila! A tuga mi je isto, jer neznam što je s tim likovima danas, jer ja nemam taj dojam da su to bili glumci...

‘Don’t matter who did what to who at this point.
Fact is, we went to war, and now there ain’t no going back. I mean, shit, it’s what war is, you know?
Once you in it, you in it. If it’s a lie, then we fight on that lie. But we gotta fight.’




Odg: The Wire
« Odgovori #4 : 07. Svibanj, 2018., 10:14 »
Lik koji je napisao seriju je radio kao novinar u crnoj kronici 20 godina,brutalna i nadasve realna slika narko sustava iz svacije perspektive.Od djanera,drotova,političara,sve je pogodjeno u bocu.I sam kraj serije pokazuje koliko dobro lik razumije problematiku,sve je to zacarani krug,akteri se mijenjaju ali u srži sve ostaje isto.

Zica i Sopranosi su mi dvije najdraže serije,dijele tron jer se ne mogu odlučiti sta mi je bolje leglo.

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: The Wire
« Odgovori #5 : 09. Svibanj, 2018., 08:23 »
@Cole: Nije kao žica, ali ako nisi OBAVEZNO pogledaj Sopranose i The Boardwalk Empire, obje odlične na svoj način, a pogotovo Sopranosi koji je fenomentastična serija!
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

aca

  • **
  • 171
Odg: The Wire
« Odgovori #6 : 04. Lipanj, 2018., 07:09 »
Znaci pocetkom godine sam skinio gore navedenu seriju i tek sad uhvatio vremena da ju pogledam trenutno sam na 3 sezoni, znači serija je neopisivo dobra, dobro doduše meni se i svidja tematika tako da mi je baš gušt gledati, nemogu dočekati da dodjem s posla da nastavim ^^
When power of love overcomes love of power the world will know peace! - Jimmy Hendrix

Odg: The Wire
« Odgovori #7 : 16. Lipanj, 2021., 21:37 »
Evo da bumpam malo temu, baš sam sad na pola 4. sezone.

Znači ugodno iznenađen serijom, naprvu sam očekivao neki proceduralni cop show treš s narkosima kao glavnim negativcima. Na kraju je fokus bačen na sam grad i kako su korupcija i institucije zapravo glavni negativci cijele priče. Uza sve to, masu likova je detaljno prikazano, čisto da se humaniziraju neki sektori gdje bi u nekom cop showu to bilo jednodimenzionalno, tipa cjelovita Barksdale organizacija. Prikaz obrazovnog sustava u 4. sezoni je vrh. ^^

Topla preporuka svakome tko još nije gledao, ovo je definitivno jedan dragulj iz onih zlatnih dana HBO-a!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9