HCL.HR

Gaming manija - Što je rješenje?

  • 6 Odgovora
  • 2587 Hitova
Gaming manija - Što je rješenje?
« : 18. Kolovoz, 2015., 20:15 »
Pozdrav ekipa, imam jedan problem koji bi volio riješiti. U biti borim se sa njime već jako dugo, praktički od početka gejmanja prije 20 godina. Molim bez uvreda, ismijavanja i vrijeđanja jer meni je problem ozbiljan i čak sa doktorom nisam uspio razjasniti. Al ehhh, on nije gejmer?

Uglavnom imam gaming maniju. Želim sve stići i prijeći, 80% igara me privlači. Imam svo vrijeme svijeta, ali ipak nemam koncentraciju ni volju sjediti 12 sati za kompom svaki dan, a opet, ne bi prešao ni 50% svega što želim. Imam i neke druge zanimacije, volim slušati i glazbu i producirati je i tako... Tako da me zanima kako se vi "ograničite" od igara? Jer nema se niti vremena niti novaca sve igrati. Ono, gledam HCL i WOW ovo WOW ono, COOL ovo, COOL ono. Sve želim, ali život je tako prokleto kratak :( I jednostavno nemam vremena za sve. Socijalni život kod mene niti ne postoji, ali opet... Time! Time! So little time :( And so many games :) Cool games :)

Kako se odlučiti i "srezati" koje igre igrati? Recenzije? Ali onda opet... Neke dobro recenzirane igre su sranje, a neke loše recenzirane sjajne. Tako da to otpada. Ima BF, COD, FIFA, PES... previše izbora, a premalo vremena :( a ja ne znam odabrati :( I da li je jednako vrijedno ako bi igra jako malo igara ali duboko ušao u njih ili jako puno ali samo površno?

Eto, ne znam što bi rekao više. Nadam se da će netko od vas pomoći :) Hvala!

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Gaming manija - Što je rješenje?
« Odgovori #1 : 18. Kolovoz, 2015., 20:23 »
Taj tvoj problem i je zapravo cjela car gaminga.Citas, pregledajes recenzije al nikad neznas sta te ceka dok ne isprobas sam..Al ona napetost dok instaliras igru, pa onaj osjecaj kad je prvi put palis, toga svega nebi bilo da znas sta te ceka.Nego uzmi, isprobaj i doznaj jeli vrjedna ili nije..Recenzije su tu da ti pomognu odabrat i dozivit igru al sve kroz oci drugog igraca(recenzenta), opet nikad neznas koliko ce ti bit dobra ili losa dok ne zaigras sam.I po meni je to najslade od svega.

Odg: Gaming manija - Što je rješenje?
« Odgovori #2 : 19. Kolovoz, 2015., 00:40 »
odlučiš igrati samo dobre igrice pa nemaš taj problem sa vremenom jer ne igraš igrice :faca:

Odg: Gaming manija - Što je rješenje?
« Odgovori #3 : 19. Kolovoz, 2015., 02:46 »
Potpuno te razumem, i ja imam identičan problem već godinama te igram jako malo igara do kraja. Rešenje leži u postrožavanju kriterijuma, odnosno kvalitativnom odabiru igara. Znam da je teško ali važno je biti zadovoljan i ne izlagati se stresu a to se može, uz pravi pristup, i jako malom kvantitativnošću.

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Gaming manija - Što je rješenje?
« Odgovori #4 : 20. Kolovoz, 2015., 09:32 »
Počni kupovati igre i igraj samo kupljene igre to je najbolje riješenje. Ako nemaš puno love, onda nećeš moći niti puno kupovati i problem je donekle riješen. Ako već oliko voliš igre onda i podržavaj developere.
Kod mene je stvar što imam obitelj i manjak vremena radi obveza, no ja sam si odredio svaku večer kada moji zaspu odigrati si nešto o d 22h do 00-01h i ujutro na posao i hrpetinu poslića sa strane. Sve se stigne i sve se može. Kupujem igre, imam hrpetinu i najnovijih igara i ne stignem ih sve domah odigrati, no neka se nađu u kolekciji.
Moraš si samo dobro posložiti prioritete u tjednu, ne u danu nego u tjednu. Meni je cijeli tjedan programiran, neke stvari čak mjesecima unaprijed.

Recimo radim od pon-pet od 07h-15h zatim imam ponedjeljkom i srijedom obveze popodne poslije posla do 18h, utorkom, četvrtkom i petkom satove gitare do 19h, subota je za servise računala i nedjelja je samo za mene.
Naravno tu postoje rupe i manje promjene u rasporedu, no sve u svemu super funkcionira. Imam vremena za obitelj, posao, obveze, druženja i gaming.
Isto igram već 20 godina i sve stižemi uspjevam radi dobre organizacije.

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Gaming manija - Što je rješenje?
« Odgovori #5 : 20. Kolovoz, 2015., 09:51 »
kao prvo ako nemaš posao obitelj,znači da ideš najvjerojatnije u školu i sad su ti praznici,a ne razumijem zašto se po praznicima štediti.Od 7 ujutro pa do ponoća sam ljeti za kompjuterom,more mi je 50 metara od kuće,mene za to boli briga,prijelazim pola igre na dan,jedva ćekam da poćnem kupovat pa da zabavu bude veća i sve je tu uredu.Je dobro navećer jedva zaspem jer me peću oći ali ono who cares.
Ali kad je škola onda je kao što je Hrv4tin4 spomenuo raspored najvažniji.
Evo ti primjer,upisao sam Računalni tehničar u Splitu (a što drugo :clap: ),nagodinu idem u Split a živim u Trogiru,sreća pa mi je škola samo ujutro,probudim se u 6 kao i uvijek odem u školu vratim se sa busom oko 15 sati ručam rješim obaveze do 17 sati (tako se nadam da će biti) i imam 3 sata gaminga do većera i još poslije 1 i pol sat,a to mi je isto dosta.
Kao što je već Hrvatina rekao raspored je ako imaš obaveze najvažniji a ako ih nemaš onda ko ja pusti mašti na volju i ispali oči :wildboy:

Odg: Gaming manija - Što je rješenje?
« Odgovori #6 : 20. Kolovoz, 2015., 18:58 »
Potpuno te razumem, i ja imam identičan problem već godinama te igram jako malo igara do kraja. Rešenje leži u postrožavanju kriterijuma, odnosno kvalitativnom odabiru igara. Znam da je teško ali važno je biti zadovoljan i ne izlagati se stresu a to se može, uz pravi pristup, i jako malom kvantitativnošću.

Anomaly u pravu si. Točno rečeno. Slažem se, postrožiti kriterije.

@Hrv4tin4 Jako podroban odgovor. Mislim da govoriš dobro riješenje. Kupovati samo originale.

Ipak, tako se pošteno podržava developere, a na kraju krajeva i bolje uživa u igrama. Mislim da je Anomaly bio na pravom putu da ne leži sve u kvantitativnošću, već kako se osoba osjeća dok igra. Ipak mi je draže potpuno i pošteno prijeći manje igara na godinu, nego srljati i skidati "piratice" svega samo da bi se prešlo. Sastavio sam si neku listu igara do kojih mi je najviše stalo (serijala), tipa GTA, PES/FIFA, BF/COD i tako... Lakše je pratiti onda svijet igara kada se fokusiraš na nešto što uistinu voliš. Ionako današnje igre (evo i Fallout 4) nemaju gotovo neki određeni kraj, već se uvijek može igrati. Bilo modovima proširivati ili MP komponenta.

Hvala ljudi na savjetima!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9