Lijep pozdrav.
Jedan prijatelj mi je preporucio ovaj forum i rekao da ste njemu veoma pomogli, a i meni bi trebala slicna pomoc.
Trebao bih da slozim neku solidnu masinu, da bi mogao ici u 'korak s vremenom'. Ovo moje je vec zastarjelo i osjetim to u svakodnevnom radu.
Prije svega, ja sam iz BiH, budzet je do 1200km i na raspolaganju imam ove sajtove sto su mi preporuceni:
http://infocom.ba/v3/index.php
https://www.next.ba/category.asp?cate=racunari
Naravno, ako vi znate jos neki sajt preko kojeg se mogu naruciti dijelovi za PC, a da su povoljniji od ovih navedenih, slobodno mi recite.
Uglavnom, trebalo bi mi 'samo' kuciste.
Najvise koristim komp za Office, PS, Illustrator, a od igara igram uglavnom simulacije i strategije poput Football Managera ili Europa Universalis. Znaci nisam neki pretjerani ljubitelj pucacina i slicnih zanrova, tako da mi neka strasna grafa i ne treba. Ako vam je jos nesto potrebno, tu sam.
Eh da, ne trebaju mi przilica i slicno.
Ocajni su ovi ducani sta si linkao, a nit imas ducana koji imaju iole neke razumne cijene i ponudu u Bosni. Pricali su decki koji su iz BiH nedavno ovdje da jedino preko onih preprodavaca na OLX.ba se moze dobro proci ako upratis malo, ali i to je sve ionako izvana (Mađarske) pa ako ti nesto rikne, ti nosis tome od kojeg si kupio, pa on salje van, pa dok se tamo istestira to(a Mađari i nisu bas na dobrom glasu kod nas u Hr po reklamacijama i brzini) pa dok posalju nazad njemu, pa on opet tebi, moglo bi bit svega....
Zas nebi uzeo iz Njemačke, proci ces jedanko il bolje uz dostavu i carinu (normalno sto vise trosis vece su ustede), a imas sve crno na bijelo i znas gdje je sta i od koga, i reklamacije su brze, a i ducani pouzdani.
Razmisli si malo o toj opciji, jedino sta bi trebao je znati malo Engleskog dok ces raditi narudzbu, mogu ti ju i ja napravit ako hoces, na tebi ej samo da platis kad ti stigne na vrata.
Prije svega, hvala na odgovoru.
Da, ovdje u BiH su strasno lose cijene i strasno losa ponuda za iste. To mi je jasno. Kakva je situacija u HR? Da li bi mi se isplatilo da kupim PC u HR, pa da platim carinu kada budem isao po njega? Sl. Brod mi je na nekih sat vremena autom, pa mi to nije neki problem.
Sto se tice Njemacke, engleski nije problem. Problem je sto se apsolutno ne razumijem u PC komponente. Ako je pouzadno, ne bih imao nista protiv ni te opcije sve dok se uklapa u budzet.
Edit:
Sto se tice Pika, ili sada Olx.ba, znam za jednog covjeka sto prodaje PC-je, i cuo sam da su to OK masine za te cijene. Opet ona moja boljka, slabo se u to razumijem. Uglavnom, valjda ne krsim pravila ako postavim njegov link ovdje? http://www.olx.ba/profil/mickey84
Da li je on stvarno tako dobar, ne znam.
Ako mozes doc do Slavonskog Broda to bi bilo idealno, inace u Slavonskom Brodu nemas nekih ducana, ali fora je u tome sta mozes naruciti dostavom iz Zagreba (dostava je besplatna) u kafic neki u Slavonskom Brodu i dogovoriti se sa ovima iz Futura it.(ducan iz ZG) posto su oni dosta pristupacni da se dogovorite u koje vrijeme ti pase da tamo pokupis od dostavljaca, normalno dobit ces i njegov broj pa ces moci osobno sa covjekom porazgovarati u koje tocno vrijeme i di da se nađete.
Ako se ne varam, mozda zna neko sa foruma, Andrash ili neko ko duze prati jel jos uvijek Futura ima u Brodu suradnju sa jednim informatickim ducanom gdje je moguce preuzeti posiljku koju salju iz Zagreba.
To bi ovako izgledalo

1 x Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 950, 2GB GDDR5, 128bit
1 x Intel CPU Desktop Core i5-4460 (3.2GHz, 6MB,LGA1150) box
1 x Asrock B85M-HDS R2.0 (S1150,DDR3,VGA,DVI,USB3.SATAIII,USB3.0 Header) mATX
1 x KINGSTON ValueRAM DDR3 (8GB,1600MHz(PC3-12800)) CL11, Retail
1 x XFX TS 450W, 80+ Bronze - 60mj.
1 x HDD Toshiba P300 500GB, 64MB, 7200rpm, High-Performance
1 x Zalman Z3, USB3.0 black, 3x120mm
Ukupno: 4690,31 kn
Futura it besplatno slaganje i dostava!
Reci im da ti prilikom slaganja skinu ventilator sa vrha kucista i stave naprijed na kuciste, tako da imas naprijed dva za upuh i iza jedan za ispuh.
Ovdje su ti informacije za kontakt:
e-mail:
[email protected]Tel.: 01/ 7787 044
Mob: 092/1919-510
Znaci nazoves ih na mobitel i izdiktiras im ove komponente, ili im se obratis na fejsbuku pa se sve dogovorite ovo ti je njihova stranica
https://www.facebook.com/futurait ako ces im se obratit preko fejsa, onda im samo iskopiraj sve ovo od komponenata sta sam ti napisao, i ovo ispod za ventove da ti zamjene.