Ovo je u UK, znači bez poreza za nas.
Samo je slanje malo upitno.
Amazon ti upuca porez pri zadnjem koraku naplate. Tako da ne plaćaš Uk porez nego HR...

I tako za sve države članice EUa... Osim ako preko amazona ne kupuješ od nekog drugog retailera, ali ako je baš amazon onda ti naplate HR porez...
@andrash
Znam sve, kupovah neke stvari, ali ova prva grafa o kojoj pričam ne ide iz UK u HR... Piše i pri naplati, a piše ti i na infou ispod opisa i cijene...

A druga grafa kada ti dodaju HR porez je 250€ i to je onda cca 1900kn... Tako da nikada nisu te cijene i netko očito nije išao na checkout s HR adresom...

Znam šta pričam kad je amazon u pitanju i kakvu politiku vode... Ispadne za HR osjetno skuplje, nažalost...
EDIT: A najčešće iste akcije se nalaze i kod nas i na kraju istu grafu dobiješ u Protisu za istu cijenu i odmah isti dan ideš s njom doma i imaš HR garanciju...
KLIKA znam i o čem se radi jer je sad akcija kod dobavljača u tijeku... A dobavljači rade akcije kakve dobiju iz EUa... Prema tome štoje u EU na sniženju to je i u HR (samo ovisi koliko treba vremenski da se dođe do akcije u HR).
Kod nas je problem taj što su ranije (a i danas neki shopovi) robu uzimali i odmah plaćali dobavljačima i onda ti on neće dati popust ili akciju iako je u cijelom svijetu akcija kad ju je on kupio po full cijeni...
No danas, Bogu hvala, dućani imaju povezane svoje shopove sa shopovima dobavljača i često puta nemaju to fizički u dućanu, ali ako naručiš - taj dan roba dođe.
I zato danas imamo konačno akcije kakve su i u ostatku svijeta jer je situacija puno povezanija. Praktički gledajući xy dućan vidiš zalihu dobavljača, a ne njihovu zalihu. I zato su i cijene korektnije i ažurirane za razliku od ranije...