Biver, opet zanemaruješ ono što sam odmah rekao - svaki faks možeš upisat bez plaćanja. Ne znam, namjerno to ignoriraš?
na svakog tvojeg koji je upisao faks dolazi 1 000 koji nisu. ne zato što su glupi nego zato što si nisu mogli platit faks
:tired: :tired:
E pa nek se potrude za prijemni pa neće morati plaćati uopće. Nitko ne može biti toliko zaposlen. Treba ti ukupno dva tjedna.
Kolko ti treba da shvatiš? I da, tko je tvojoj curi kriv što nije dala ispit? :tired:
Ako si za "poslije prema zaslugama" onda opet ona ne bi mogla (potpuno) besplatno studirati dalje jer nije dala taj ispit.
I onak, prekini s pretpostavkama da svi imamo tisuće novaca i sve to. Oke, ja priznajem, moji mi mogu priuštiti više manje sve što mi treba, al znam dost ljudi koji su u lošoj financijskoj situaciji, pa studiraju.
Uostalom, svi ovdje se slažemo s tim da je okej da je na početku svima besplatno, a kasnije prema zaslugama.
Al ti kažeš - nismo svi jednako pametni. Slažem se. Al šta zapravo hoćeš reći - da ne možemo svi jednako napisati prijemni ispit? Istina, ne možemo. Al netko tko ne može riješiti 9 od 40 zadataka (tak je na tehničkim fakultetima uglavnom) jaaaako će teško dalje normalno pratiti gradivo.
Da se mene pita, ja bih jednostavno svugdje uveo isti sistem plaćanja kao na feru i tojeto.
Al ak može svima bit besplatna prva godina, super.
Al ovo što prosvjednici žele je na granici s retardiranim. Nadam se da je sad jasno.

@waka:
Dakle, oni žele besplatno obrazovanje. Vlada je ponudila model po kojem svi brucoši upisuju besplatno, a kasnije plaćaš ako padneš.
No oni nisu zadovoljni. Oni žele da apsolutno svi, bez obzira bili redovni ili vanredni studenti, studiraju besplatno. I to bez obzira na uspjeh na fakultetu. Dakle, da bez obzira kolko puta padneš i kak napišeš prijemni imaš besplatan studij.