A gle, ako je zakon konstruiran tako da je neshvatljiv, ili da očigledne stvari kao što je da ne povezivanje "puknuća žilice radi stresa" dobivaju mogućnost da budu previđene, nije li to bar nekim djelom i krivica DRŽAVE!1, tj, pravosuđa ?
Prigovara im se uostalom za sporost i neučinkovitost, a Luka Ritz je kao što si rekao "samo" najeksponiraniji slučaj u državi, nekako najekstremniji primjer svega lošeg uređenog u policiji i pravosuđu. Od neznanja/nesposobnosti samih službenika što si ti spomenuo, do loše konstruirana zakona ako ništa drugo.
Mislim, ljudi žele "pravdu", žele zadovoljštinu, za sve ikad općenito, žele da se popravi čak ako i ne znaju točno što bi se trebalo popraviti. Meni je isto gg inicijativa, bar nešto rade studenti. Baš sa prijateljem-kolegom socijologom redovito raspravljam kako nitko na našoj ili bilo kojoj akademskoj katedri ( štoveć ) profesori vrlo malo istupaju u javnost i DJELUJU, a ono, baš to bi trebali učeni ljudi raditi. A ono, studenti bi kad tad to trebali postati bar. Bla, ne da mi se dalje o tome sad.

I zanimljivo, misteriozno, kako ste se samo ti i cole pronašli da vas nerviraju prljavi anarhisti koji prosvjeduju o loše obavljenim kaznama za tučare. Što sad, hoćete nas uputiti u tematiku huliganstva, twist off boca i BBBa ?