@renić
Ne generaliziram, nego forsam

imam na sociologiji mini istraživanje u vezi tog kulturnog kapitala, pa sam shodno tomu i čitao neke znanstvene članke i pizdarije o tomu. Neka istraživanja su pokazala ono što sam rekao gore. Sad, jel generaliziram, ne znam. Možeš reći da je svaka anketa ili sl generaliziranje.
Ali forsam.
Što ne znači da sam u krivu.
Ok, sad ću zvučati grubo, ali ne da mi se pronalaziti prikladnije riječi, niti želim disrespektati ikoga.
roditelji imaju najveći utjecaj na djecu. Oni roditelji koji su manje angažirani oko SVEGA ( kulture, politike, obrazovanja ) vjerojatnije će imati djecu koja će se isto tako ponašati prema svemu. Vjerojatnije će završiti u lošijoj/manje priznatoj/lakšoj strukovnoj školi. Dakle, hoću nekako reći da škola nije direktna poveznica s neukosti. Ne želim reći da su svi u strukovnim školama šabani, ALI, činjenica ( hvataj me za riječ ovdje, molimte ) je što je lošija škola, više je šabana u njoj.
Dakako, ima iznimaka, uvijek tu ima dobrih momaka/cura koji su spletom okolnosti završili u lošijim školama, isto kao što ima i loših učenika u gimnazijama koji su spletom okolnosti tu završili.
dakle, za pig se slažemo. Slažemo se da to što su se obrazovali za tokara/bravara ne znači da ne prate politiku, vijesti, ALI, najčešće je slučaj da ti isti to ne rade. Ne zato jer su TOKARI, nego zato jer su odrasli tako. Nema veze (direktno) s obrazovanjem.
Ispričavam se ako sam uvrijedio možda nekoga, ne napadam, nego pokušavam nekako sve to analizirati kao.

Vezano uz temu, živciraju me moje distrakcije od učenja.