Niti HDZ niti SDP koalicija nemaju konstruktivni plan za buducnost. Ne namjeravaju otpustat iz javne uprave, ne namjeravaju smanjivati prava (troskove mirovina, subvencija...). HSLS je imao plan za probuditi poduzetnicku klimu ukidanjem nameta, prinosa, prireza picka materina

Ostali ne namjeravaju ili ih namjeravaju smanjiti nesto. Uglavnom, smanjenje rashoda proracuna su namjeravali postici smanjenjem zaposlenih, subvencija, troskova zdravstva, mirovina, socijalnih transfera... nezz, stvar je u tome da je to nepopularno i oni su jedini iskreno rekli sta se treba napraviti. Za razliku od drugih.
Jer ovo smanjenje troskova se mora napraviti

Mislim, nije mi jasno kako ce ovi ostaviti 70 000 ljudi u javnoj upravi. Kazu Danska ima otprilike jednak broj zaposlenih u javnoj upravi. Tu su stvarno rekli. Daj ono...
Poduzetnicka klima. Da, po mom misljenju najveci problem. Em s ktome kroz krizu najebali najvise mali i srednji poduzetnici. A upravo oni cine 98,6% svih trg. drustva u drzavi. Ne mogu naplatiti potrazivana (najcesce od drzave i velikih firmi). Been there, done that. Ne ono stvarno, doma se bavimo gradevinom i geotehnikom, mala firma smo od 13 zaposlenih i imamo 2,5 miljona kuna nenaplacenih potrazivanja vecinom od drzave i velikih kompanija. Probali smo neotpustat ali na kraju nije uspjelo i morali smo otpustit troje ljudi.
Namjeravaju propisat rok placanju od 60 dana. Danas u hrvatskoj praksi je rok placanja 100 dana

Rok za placanje PDV-a namjeravaju produzit sa 30 na 60 dana sta bi ful rasteretilo male poduzetnike. Isto, uveli bi obvezu placanja PDV-a samo na naplacene racune. Danas se mora platiti porez platio tebi kupac ili ne. HUMOR
Dalje, ukidanje onih gluposti ko obavezna clanstva za HGK i druge gluposti. Izmjena Zakona o radu. Nemos otpustit neefikasnog radnika jer cete sindikati ubit

Mi smo imali problema sa jednom droljom.
nezzzz.... ovo je kao gospodarski i financijski dio programa. Dio koji mene zanima pa ono.
To je jedini program kojeg su pohvalili vecina ljudi iz struke. Ferdelji recimo. Frajer koji drzi 35% svjetskog trzista lol.
Imaju recimo i dobre ljude. Mi sad recimo imamo Kerume u saboru, Burica i takve a nemamo recimo jednog Sricu ili Budisu. Neznam, meni je to depresivno.
A ovo za Kukuriku.
Njima je cilj zadrzati vlast i nakon 4 godine. To im je prioritet. Ako ce to htjet ostvarit nece radit nepopularne mjere. Bez tih mjera smo najebali. MMF nazivaju zlom i odbijaju ih zvati jer HEJ MI SMO HRVATI I MI SE MOZEMO SAMI IZVUCI IZ KRIZE LOLOLOL
Ali ono sta ti mene najvise jebe kod njih - Cacic. Ja ti nemogu opisati amnozitet koji osjecam prema njemu. Daj pazi, frajer UBIJE dvoje ljudi i dalje ostaje na svim svojim pozicija, i dalje je arogantno, bahato govno koje prijeti. I na kraju postaje drugi (ili prvi) covjek vlade. To ti mene najvise jebe.
Sad neznam kolko ce ovdje ljudi vjerovat mi, ali ja dugo govorim (od prestana huligan-twist-off-spike x] ) da je najveci problem kod nas moralna kriza di jedan visokorangirani politica se moze tako ponasati. U Svedskoj Mona Salinh je dala ostavku jer je na karticu proracuna kupila toblerone, cigarete i pelene. Usprkos tome da je vratila pare sljedeci dan, dala je ostavku kad je dospjelo u javnost. MORALNA ODGOVORNOST lol di su to nasi culi.
Kolko znam kod nas se to dogodiolo dva put u povjesti - Šušak nakon one eksplozije u Sesvetama i ona ministrica zdravtva nakon nekih aparata jel...
Eto tolko, brijem da bi pisao do sutra

COME AT ME ZAPI