HCL.HR

Vijesti

• 1655 Odgovora
  • 196603 Hitova
*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
Odg: Vijesti
« Odgovori #390 : 17. Siječanj, 2013., 00:37 »
di ti živiš :ave:

neznam, bar oni nisu naveli 4CHAN kao izvor kranjčarovog prelaska u herthu

ured:

uostalom, čak i da je bilo zastoja. zaključak da to rade KATOLIČKI TALIBANI, jako inteligentno od tako ozbiljnih novinara. :thumbs:
« Zadnja izmjena: 17. Siječanj, 2013., 00:40 presveti »

« Odgovori #391 : 17. Siječanj, 2013., 00:40 »
Posljednji bastion borbe protiv smećastog novinarstva se bori protiv smećastog novinarstva najsmećastijim mogućim novinarstvom.

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #392 : 17. Siječanj, 2013., 00:42 »
Radim trenutno u GAMING novinarstvu :hiha::hiha::hiha:

Ali šalu na stranu, index.hr i 24sata su portal i novine koje ne samo da nisu  "bastion borbe protiv smećastog novinarstva" nego su upravo suprotno. Amaterstvo, pravopisne greške, izvrtanje vijesti u korist SENZACIONALIZMA i ŽUTILA su njihov svakodnevni posao.

Jedino što valja po pitanju mainstream novinarstva u RH jesu Jutarnji List prije nekih 5 godina (sad je i to postalo 1 stranica vijesti, 1 stranica Crne Kronike, 10 stranica zavjera i 20 stranica žutila) i Slobodna Dalmacija jer ono, nikoga nije briga za SD - ti će ljudi zarađivati bez obzira jer svi 40+ iz Dalmacije kupuju samo te novine pa ne trpaju stranice žutilom (doduše, zadnji put sam ih uzeo u ruku prije cca 2 godine)

Index ne radi u svrhu oglašivača jer oni djeluju kao oglašivač ... lijepo kupe lajkove, promoviraju se svugdje gdje treba i ne treba, izazivaju SENZACIJE i SKANDALE kako bi se njihovo ime pročulo i onda kupe fino lovicu od reklama na sajtu.

Inteligentno, ali beskrupulozno i pokvareno

« Zadnja izmjena: 17. Siječanj, 2013., 00:50 Me666 »

*

beaver hunter

• 4508
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #393 : 17. Siječanj, 2013., 01:11 »
@dodo

to je bilo prije 4 godine. i oprah winfrey je pala na 4chan foru pa ona iza sebe ima 1000 ljudi koji samo istražuju sranja. realno, takve stvari se događaju. ali izvlačit jednu grešku koja se dogodila prije četiri godine i nakon koje je napisano barem par tisuća pouzdanih i dobrih članaka je fakat lejm. da uzmeš supermena u svakom poslu, našao bi mu jednu grešku u četiri godine.

@me66

ovo što si rekao niš ne vrijedi. bio je dobar prije 28392893 godina. ok, super. bravo za njega. upravo o tome ti pričam - jedini medij koji je svo ovo vrijeme ostao vjeran onome što propagira je index.hr. svi su oni nekad startali superkulasto, ali onda je došla vlast, pa oglašivači pa eto jutarnji danas na dnevnoj bazi piše govna.

a što se tiče ovog da index radi kao oglašivač. ne kužim konstataciju. pa ne stvaraju LAJKOVI i SKANDALI novce. novac stvara OGLAŠIVAČ koji ti odluči dat novce jer je eto zaključio da će za njegov proizvod ili brend biti dobro da se oglašava na tvom mediju. on se tamo ne bi oglašavao kad bi babić išao po kvartu i masturbirao nad curicama samo da si poveća broj klikova. jer bi to škodilo brendu.

inače, da je index baš tako bijedan i nikakav i smećast kao što tvrdite zar stvarno mislite da bi bio prvi u hrvatskoj. ne, bio bi recimo 7. 8. peti max. jer upravo ti tolko mogu dati sise i guzice. iza indexa ne stoji vanjski kapital, tu nema mašinerije kakvu imaju 24sata, večernji, jutarnji i novatv. Znaš koliko recimo u zemlji poput hrvatske vrijedi činjenica da te podržava nacionalna televizija kao recimo NovaTV koja stoji iza dnevnik.hra? Upravo tolko. To je top10 portal u zemlji, a ne vrijedi ništa. članci s hine, konstantna cenzura svega, novinari u strahu jer ne znaju što uopće smiju pisat. Znam, radio sam tamo. Ali jebiga, imaš TV kuću koja svaki dan u dnevniku spomene da si ti eto njihov portal i to je to.

dakle, sad uzmi sve to u obzir - da nemaju TV kuću, da nemaju miljarde novaca iz austrija i njemački i što im ostaje. Ostaje im to da mogu ponudit svoju verziju istine. ona je nekad pretjerana, nekad nije sasvim točna, pogreške se događaju, svima je to jasno (osim tebi i dodi) ali očito je da im ljudi vjeruju. i trebaju im vjerovat jer su svih 10 godina kolko postoje ostali vjerni samo jednoj stvari - da im oglašivači ne diktiraju članke.

Jedan primjer - što je gore.

Kranjčar u Herhi - nehotična greška izazvana neznanjem, brzopletošću, itd.

ILI

prilog u Provjerenom koji biva zaustavljen od strane Dukata jer se u njemu govorilo kako mlijeko i nije toliko dobro kao što se misli, a zatim preoblikovan da zvuči - mlijeko je najbolja stvar na svijetu, morate ga svi pit.

Vidio na svoje oči cijeli proces, zgadilo mi se to sranje. (ne mlijeko, novatv i novinarstvo)

vjeruj ili ne vjeruj, prihvati ili nemoj prihvatit. uopće neću raspravljat dalje o indexu i novinarstvu. ali dajem hiljade funti da sam oko ovog u pravu i da ćeš i sam to jednog dana shvatit.

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #394 : 17. Siječanj, 2013., 01:24 »
vau, ničiji su.

što im to vridi kad su ponovo ograničeni u svojem iznošenju svakog događaja.
organizira se prosvjed protiv uvođenja zdravstvenog odgoja, oni napišu DEBAKL NITKO NIJE DOŠAO, a realno, bilo je pun kurac ljudi uzimalo letke i informiralo se.
dođe neki prosvjed, bilo koji nebitno sad, ali koji više paše njihovom svjetonazoru - ne pojavi se 10 ljudi....naravno, ništa od naslova takvog tipa.
objektivnost!

+ kao neka drugačijost, al ponovo uvijek očekivani stav indexa.
a i zanimljivo da im je "vanjska politika" sasvim suprotna, dovoljno je pogledat na fejsbuku na homepageu na desnoj strani, populističke porukice tipa:
KLIKNI LAJK AKO ŽELIŠ ČAČIĆA U ZATVORU;;;;;;INDEX HR

licemjerstvo, zapravo.
« Zadnja izmjena: 17. Siječanj, 2013., 01:26 presveti »

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #395 : 17. Siječanj, 2013., 01:26 »
Stalno trubiš o tome kako je super što su neovisni - JEST, DA, SUPER JE, ali ne bi li tu neovisnost trebala pratiti i kvaliteta tekstova? Što nam vrijedi 100% nezavisan portal, ako imaju 100% smeće tekstove?

Toliko o tome

*

beaver hunter

• 4508
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #396 : 17. Siječanj, 2013., 01:32 »
@presveti

:hihi: da, ako je punkurac tebi 100 ljudi koji uzimaju letke VAU FRAJERU 100 LJUDI.

kao što rekoh, index barem ima neki stav. svi ostali imaju stav oglašivača. po meni to je gore. ako ne misliš tako onda si ovca pa možeš meketat svećeniku na nedjeljnoj misi. jer to je taj mindset.

@me666

znaš li koliko vremena treba za napisat kvalitetan tekst? znaš li koliko to košta? da su svi tekstovi takvi, index ne bi bio prvi portal u zemlji i ne bi mogao zadržat neovisnost jer bi ga troškovi pojeli.

Ovako, oni su izabrali srednju opciju. nekvalitetnije tekstove, hiperprodukcija članaka i povremeno - kvalitetne priče o todoriću, bandiću, vladi, mamiću, t-comu itd koje ne možeš naći u drugim medijima. I to je pohvalno i apsolutno podržavam jer opstaju oni, a ja dosta često (češće nego drugim kanalima) dobivam kvalitetne tekstove.

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #397 : 17. Siječanj, 2013., 01:34 »
pa vidiš da nemaju stav, jer da imaju, nebi si mijenjali stavove da privuku ljude. :ave:
spomenija sam primjer na fejsbuku, sad ti ignoriraj koliko oćeš. :hihi:

e i btw., kaže mi jedan frend koji je bija na tome, da je bilo kroz svo vrijeme tog "prosvjeda" ljudi svih generacija po tim štandovima,
uzimalo letke, raspitivalo se i sl.
kako to može biti debakl za organizatore?
al onda dođe index i napiše to, i prosječan čovjek stvori nestvarnu sliku. to je zlo, jednostavno.
« Zadnja izmjena: 17. Siječanj, 2013., 01:39 presveti »

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #398 : 17. Siječanj, 2013., 01:38 »
Index je izabrao lošost i 1 kvalitetan članak u mjesec dana usmjeren ka pljucanju neke mainstream političke individue ili situacije. Dok oni to naprave ostatak medija ih je obranio već 35 puta i prešao na aktualnije teme.

Dakle, realno bolji izbor je upaliti jednom dnevno Dnevnik u 19.30, pogledati emisije kao što su NU2 ili Provjereno i zaboraviti amaterizam indexa.

« Odgovori #399 : 17. Siječanj, 2013., 01:44 »
Provjereno je provjereno kvalitetno.
Da.

*

beaver hunter

• 4508
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #400 : 17. Siječanj, 2013., 01:49 »
@dodo

Nemaš pojma što pričaš. U novinarstvu je poznato da se stav ne smije pokazivat u svemu što pišeš. On je dopušten u određenim tekstovima, kolumnama i slično. A index se toga vrlo dobro drži. Nekad pretjeraju, ali ga nikad ne mijenjaju. Ono što privlači ljude su sise i guzice, ali tu nema stava. To je samo biznis. Ono što ima stava su Crkva itd i tu ga nikad nisu promijenili i čvrsto stoje kod toga.

Inače, na ovo drugo ti nisam odgovorio jer smatram da sam već prije, sto puta ponovio. index.hr nema milijarde novaca koje im donira Crkva, HDZ, Konzum, T-Com i ostali da budu poslušni. Ako su slike mačaka način da oni zarade svoj novac - onda je to apsolutno legitimno. Ako ja za deset slika mačaka, dobijem jedan kvalitetan tekst o Todoriću o kojem se cijela Hrvatska boji pisat, onda mislim da je to vrlo dobar deal.

@moj frend je bio tamo

imaš kakve fotke da potkrijepiš tvrdnju. O kojem prosvjedu se uopće radi? Jer kolko znam, svi osim onog pred katedralom su bili debakl. a taj pred katedralom je bio win jer su CRKVA ljudi pokazali svoju smećnost uzvikivanjem ustaških parola i vrijeđanjem ljudi koji se pazi sad - ljube na javnom mjestu iako za to imaju zagarantirano i ustavno pravo.

@me666

aha, pretpostavljam da je ostatak medija onda najčitaniji u hrvatskoj :hihi: jer oni obrađuju relevantne teme, a index ne. Ono milijun ljudi mjesečno ide na index da bi čitalo vijesti stare mjesec dana koje su svi već obradili. Daj nemoj bit glup i laprdat bezveze. Radije reci da si neiskusan, ali otvori oči i probaj >ČUT< ovo što ti pišem. Za tvoje dobro, jer si kolega, jel.

isto tako, spominješ provjereno, a lijepo sam ti rekao o situaciji koju sam doživio na svoje oči jer sam tamo radio. provjereno je OK emisija, ali njihovi prilozi su najobičnija kamilica da se zadovolji forma i gledateljstvo. Ništa ekstra tu nećeš čut, ali će ti oni dat do znanja da si vidio isusa na križu. kažem, ok je to u kontekstu zemlje i oglašivača, ali svejedno malo sranjkasto kad na vlastite oči vidiš kako stvari funkcioniraju.
« Zadnja izmjena: 17. Siječanj, 2013., 01:59 beaver hunter »

« Odgovori #401 : 17. Siječanj, 2013., 01:59 »

« Odgovori #402 : 17. Siječanj, 2013., 10:10 »
Provjereno

Gotovo je, tvoje mišljenje više ne znači apsolutno ništa.:mrs:

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #403 : 17. Siječanj, 2013., 11:36 »
Index možda je govno, alli ga 95% vas otvara kad im je dosadno + imate raspravu na gaming forumu o njemu, to govori dovoljno :hiha:

*

beaver hunter

• 4508
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #404 : 17. Siječanj, 2013., 11:50 »
ali od frajera koji slijepo vjeruje svećenicima nisam ni očekivao drugačije mišljenje o indexu.
opa ljevičaru ateistu, kuleru. ;)

nisam pročitao sve tvoje epske planinske lanca govana koje si napisao ali jel to znači da su moji tvitovi slike sranja iz tramvaja kvalitetno novinarstvo jer nemam sponzore i nitko me ne kontrolira?

Karlo u još jednoj epizodi NEW AGE KATOLIK PERSONE.

Ova persona samo je jedna u nizu koju Karlo voli izbaciti kada to rasprava od njega NE zahtijeva. Osim ove, tako njegovi sugovornici mogu biti počašćeni i sjajnom izvedbom - BLOOD/GORE/IZNUTRICE LJUBITELJA, ali i KEŽUALNOG GAMERA KOJI IGRA IGRICE ZA PS1.

No, isto tako ne zaboravimo njegov oskarovsko-dobitnički opus u epizodi VIDI ME JA SAM KARLO, HODAJUĆI OKSIMORON.

:hiha:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9