Ako je intuitivno (sad sam se sjetio neke rasprave o toj riječi koja se vodila

) lako se naviknuti. Na kraju krajeva nije riječ o drastičnoj promjeni koncepta ala wii-mote na koji su se jednako naviknuli i Nintendo-loveri iz devedesetih i sasvim nova publika bakica i djedova ww2 generacije. U Amerikama.
Pristup je drugačiji, ali teoretski jedina bitnija promjena ti je izostanak 4 tipke s desne strane. Ostalo je sve već viđeno.
Nego,
Zašto PC gaming ljudi forsaju na evoluciju? Što fali kombinaciji miš + tipkovnica?
Zato što se u pojmu gaminga kao takvog prerastao mentalitet "sporedne aktivnosti" - na drugom ekranu / TV-u, negdje u podrumu. Barem dobrom dijelu ljudi - odnosno današnjoj generaciji mladih ljudi (20-40 god) kojima TV nije jednosmjerni bog nego višenamjenski uređaj. I mislim da je tehnologija dovoljno zrela da se smanje podjele između platformi, barem onih kućnih. Osobno ne vidim zašto bi se pravila segregacija nekakva ako se iste igre nude za sve platforme. Možeš ti biti PC-master-race-fenboj koliko god hoćeš, ali nepobitna je činjenica da kontroler ima prednosti što se feedbacka tiče, a o komforu da i ne pričamo. Zato ne vidim ništa loše u pokušaju da se spoji najbolje od dvaju svjetova.
Idealistički, najbolja stvar za gaming bila bi ta kad svi zajedno ne bi morali brinuti o platformama za igranje (prednostima, manama, kompromisima itd.) već bi mogli slobodnije razmišljat o ponudama igara i uslugama koje nam najbolje odgovaraju. Ja bi primjerice radije volio vidjet kako se MS i Sony natječu u tome tko će ponudit što više u pretplati za XBL i PSN nego u tome tko će ponudit snažniji hardver koji će naposljetku ionako biti uvjetovan onim slabijim.