Evo i ja sam počeo igrati ovaj biser, iako još nisam Hitmana završio a nemam baš običaj počinjati novu igru dok staru ne završim ali obzirom da mnogo volim survival žanr a koliko su ovu nahvalili da nisam mogao više čekati. U prvom prelazu sam izdržao do 33. dana i onda mi je i posljednji član družine preminuo od smrzavanja (iako je peć uredno gorila, pretpostavljam da nije bila dovoljna samo 1 peć) ali bio je već i prije toga teško obolio i ozlijeđen pa vjerovatno je to dodatno ubrzalo umirsanje

. Šteta, baš sam se bio fino skućio, utvrdio utočište, nabavio gotovo sve od aparata i namještaja što mi je trebalo za normalan život i što je najvažnije hrane sam imao vjerovatno do kraja rata (45. dan). Inače, trudio sam se biti pozitivac koliko se moglo, pomagao sam nevoljnicima a krao sam samo od loših momaka koji su bili naoružani i oni su mi i ubli dvojicu (ostala dvojica su umrla od bolesti a jedan nas je napustio). Skupio sam dovoljno iskustva i siguran sam da ću u drugom prelasku doživjet kraj rata.
Igra je gotovo savršena i baš joj nisam našao nijednu manu. Survival elementi su odlični, atmosfera sjajna, fina prezentacija sa mnogo sitnih detalja... nevjerovatno je kako jedna mala igra može biti ovako dobra

.
90