Napokon sam krenuo igrati ovo čudo. Već sam podosta prešao i prezadovoljan sam. Crysis je u potpunosti ispunio moja visoka očekivanja, čak bi se usudio reći da je ovo ponajbolja pucačina ikada (iako mi je FC3 i dalje vrh kada su pucačine u pitanju ali treba uzeti u obzir i da je Crysis pet godina stariji brat).
Iako igram na najvećoj težini (delta) ipak se ružno osjećam kao da sam cheater zbog učestale upotrebe cloaka ali jbg šta ćeš kad su nam dali tu mogućnosti i, obzirom da su neprijatelji inteligentniji i mnogo bolje vide nego u ostalim igrama, mora se biti nevidljiv da bi odradio posao neprimjetno kako ja uvijek preferiram.
Jedina sitna zamjerka koju imam je što tzv mele takedown (max strenght + T) nije u urađeno u stilu modernih takedownova kao što su npr. u FC3 ili DE:HR. (jer kada ga samo odalamiš s leđa to nije ni približno satisfaktivno kao npr. kada mu okreneš glavu za 180 stepeni

), dok ona druga varijanta kada ga uhvatiš i baciš na to nemam primjedbe to je odlično napravljeno.
Malo sam igrao i online, i taj segment mi se također dosta sviđa zbog sporijeg gameplaya i većih mapa.