Zašto najgoru moguću stvar? Rootkit gg.
Šta, trebali su počet prodavat pirate za 20 kuna na placu? 
Naravno, gledaš iz perspektive, uu ja platio to je moje smijem sve što želim. I to stoji. Al opet, to tvoje/nečije/ne bitno sad sve što želim će na kraju ownat mene koji želi eto orginale kupovat i podršku developerima davat.
Ole.
Po cemu je rootkit gg? :tired:
Imas mozda neke informacije koje ja nemam, ili jednostavno ne smatras da je puni pristup tvom sustavu u svakom trenutku od strane trece osobe losa stvar? Znaci, pun pristup, i to SAMO ako si na official firmwareu. I nigdje nije potvrdeno sto ce tocno Sony raditi s tim. Banati konzole s PSN-a? Blokirati izvrsavanje homebrew aplikacija ako si online? Kompletna blokada CFW-a, tj. konzole kao cjeline? Hoce li traziti neautorizirani sadrzaj poput rippanih filmova i random mp3-ca? Sto sve moze uopce traziti i raditi?
Ukratko - sve.
Konzola je prakticki u njihovom vlasnistvu dok si online, a ti si dao oko 4000 kn za iznajmljivanje. Rootkit gg.

Inace, na homebrewase i pirate koji koriste 3.55 ili stariji firmware koji to nemaju implementirano to nema ama bas nikakvog efekta, jel. Osim cinjenice da ih skida s PSN-a. A vecina ljudi ionako nije isla na PSN sa CFW-om do sad, makar su imali mogucnost za to.
Za 3.56 je sad vec potvrdeno da se moze izvaditi ta rootkit funkcija i samim time ce biti moguce pokretanje PS3 igara koje ce u buducnosti traziti 3.56 ili noviji firmware.
A za to im je puno efektivniji i korektniji pristup za blokadu pristupa PSN-u mogao biti gore navedeni primjer sa bazom keyeva.
Tako da, realno, tebe kao vjernog korisnika nisu sjebali "pirati", nego Sony koji je odabrao najgoru mogucu opciju.
FYI, vecina developera je cak i razmisljala da u buduce verzije CFW-a ubace blokadu prema PSN-u, upravo jer su se bojali da ce Sony takvo nesto napraviti. Ali odbacili su to kao najradikalniju i skoro najgoru mogucu stvar koju Sony moze napraviti.
Sony se dokazao. Opet.
Pa eto. Moze bit jednostavnije. Unique keyeve/ID-eve za igre i gg.
Oces pirate i PSN istodobno? Ok, kupit ces drugu konzolu i moras kupit originalne igre za PSN. To je gg i filtriranje stvarnih kupaca, a ne ono "100 000 piratiziranih kopija = 100 000 krada"
Piratstvo nije 1:1 matematika i gubitak. POGOTOVO u slucaju konzola.
Nije svaki pirat sigurna musterija, realno gledano. U prosjeku svega 20% tih ljudi uopce imaju kupovnu moc da si kupe original igru. Realnih 80% ih uopce ne bi ni igrali, kamoli kupili, da im nije bilo dostupno kao piratluk. Neki su klinci koji nemaju svoje financije, neki jednostavno smrdljivi pagani ala smigl koji skinu tek toliko da popljuju, ne odigraju do kraja i onda nastave placat pretplatu za WoW, pecto razloga. Od toga ih ajmo reci 10% i kupi original kad im je to moguce jer im se igra svidjela.
EDIT:
Stizu izvjestaji da se ljudi uopce ne mogu logirati na PSN, makar nisu nikad imali ikakav CFW ili homebrew. Jebeno. 
EDIT2:
Polovicna blokada homebrewa. Full retail igre koje su moddane prethodno da ih PS3 prepoznaje kao PSN igre se mogu pokretati na 3.56 sluzbenom firmwareu
Isto vrijedi i za homebrew koji je signan za 3.55 jos dok je Geohot CFW izasao. Dakle, skoro sve jos uvijek radi ako je bilo instalirano prije updatea, treba samo omoguciti ponovno instalaciju homebrew paketa u 3.56 OFW.
E, ne da mi se vise. Stave rootkit, ne blokiraju pirate uopce kako spada i sjebu ljudima pristup PSN-u. GG Sony.