HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 407744 Hitova
*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
Odg: Fiskultura
« Odgovori #1050 : 13. Travanj, 2012., 17:04 »
 :hiha: :hiha2:

nez nisam siguran šta to znači. trebaš pazit baš onolko kolko treba dok ti ne uđe u naviku da ne paziš. mislim, ja više na pazim, ali samo zato jer mi je to prirodno. da nisam pazio, benčao bih 30 kila manje danas. mislim, neki ljudi imaju takve poluge/hrpu mišića/mase da imaju jak benč bez nekog truda. međutim nisu svi isti.

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1051 : 13. Travanj, 2012., 17:04 »
ok, možda sam ja prirodno talentiran za dignut i spustit teg.. nez

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #1052 : 13. Travanj, 2012., 17:05 »
 :tired:

Dobro kralju, sjedni na benč opuštenih leđa i diži deltoidima :hiha:

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1053 : 13. Travanj, 2012., 17:07 »
 :wildboy:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1054 : 13. Travanj, 2012., 17:10 »
Digni i spusti trzaj.  :hiha2:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1055 : 13. Travanj, 2012., 17:12 »

onako koliko sam vidio ubildan si. moš mislit kako si na početku automatski znao svaku božju vježbu odraditi pravilno... dok dođeš u tu neku fazu normalno da ti je lako dizat tegove i da ne misliš, jer ti je pokret ušao u ... mozak  :hiha:

ali opet, to što je tebi lako i ne razmišljaš ne mora ništa značiti, jer viđam svakodnevno dva nabildana šabana koja rade iste greške kao i ja na čučnju. dizanje na prste npr.

ako si dobro usvojio tehniku, onda si kralj, ali je gej s time se hvaliti  :hiha:

ured: pišem ko retard jer sam mrtav, valjda ste skužili šta sam hotio reć

PREISPITAJTE SVOJE DIZAČKE TEHNIKE.  :hiha: :hiha: :hiha: :hiha:
« Zadnja izmjena: 13. Travanj, 2012., 17:18 Dragster »

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1056 : 13. Travanj, 2012., 17:21 »

možda bi dizao 20 kila više u roku od 2 mjeseca da se potrudiš i nađeš tehniku koja ti još bolje /optimalnije odgovara.
a možda..i ne bi :O

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1057 : 13. Travanj, 2012., 17:29 »
 :ave: :hihi: kakva mrtva tehnika. Svi ti problemi proizlaze iz nečeg drugog.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1058 : 13. Travanj, 2012., 17:35 »
naprimjer... :hiha:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1059 : 13. Travanj, 2012., 17:39 »
nezz

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1060 : 13. Travanj, 2012., 17:45 »
naprimjer... :hiha:
:hiha:

ozljede, upale, krcanje s težinom, slaba zagrijanost, prehrana prije treninga, organiziranost treninga, trajanje treninga, sposobnosti dizača i tako...  Mislim, nemoš mi reć nakon pola godina treniranja da još tehniku nisi savladao za tako jednostavnu stvar.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1061 : 13. Travanj, 2012., 17:51 »
jednostavno je utoliko što digneš i spustiš uteg s mjesta A do mjesta B.

možeš to učiniti na 20000 načina.
jednim načinom ćeš:
a)dizati više
b)staviti tijelo u optimalan položaj te izbjeći eventualne ozlijede/disbalanse mišića.

ne shvaćam šta je toliko teško za shvatiti tu? ili ćeš reć da taj položaj ne postoji i da su sva tijela ista? mislim niko ti ne kaže da OMFG PROMJENIŠ BENČ TEHNIKU ODMAH ali većina ljudi će morati jer jednostavno NEĆE USPJETI DIĆI KILAŽU NA BENČU. neće. točka.  :wildboy: ili hoće usranim puževim korakom.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1062 : 13. Travanj, 2012., 17:58 »
jedno je dići uteg, drugo je dići ga pravilno  :wildboy:

jer hej, hajdemo se šaliti sa 100 kila na ramenima, jer to ne može ništa sjebati na području koljena ili nečeg

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1063 : 13. Travanj, 2012., 18:07 »
tehnika se gura gdje treba i gdje ne treba. To je sve.

edit: pa naravno da treba pravilno dizat, al to učiš sam spontano i prilagođavaš sebi neke stvari. Valjda je svak sposoban prepoznat što mu paše što ne  nezz  :(
« Zadnja izmjena: 13. Travanj, 2012., 18:10 Seengeer »

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1064 : 13. Travanj, 2012., 18:19 »
Ne. Nije. Inače bi svaka osoba koja diže 6+ mjeseci imala savršenu tehniku na svakoj vježbi gdje je tehnika bitna. A to je svaka vježba osim valjda biceps curla i podizanja listova.

I nitko ne bi među ekipom koja 6+ mjeseci trenira vidio retaje koje zakopa benč s 50kg jer su ga spustili do pol prsa i pokušali kontrasilom dok se još balistički spušta gurnut natrag. Niti bi vidio ekipu koja čuči osminu čučnja dižući se na prste pri kraju tog pokreta (a zapravo početku pravog čučnja).
Niti bi vidio ekipu koja sa fleksanim rukama diže mrtvo dizanje.

Jer su eto te tri stvari takve da ne mogu pasati apsolutno nikome, jer će najlakše nešto puknuti upravo u tom trenutku.

Ali su zato teretane prepune ekipe koja trenira dulje vrijeme, i žali se da ne može dignuti ruke iznad glave jer su im ramena, prsa i bicepsi kruti, a posredično im je na SJEDEĆEM STRAŽNJEM POLUPRESSU NA SMITH MAŠINI pukao rotator cuff.
I ekipe koja ne može čučnuti ni dignuti uteg s poda jer su jednom radili, pa ih je "štrecnulo".

Nah, ne možeš to povezati s prevelikim loadom...jer na nekim vježbama čak i najmanji load podignut nepravilno može značiti svašta loše...ili ništa.

A bar se tehnika statičnih liftova, u slučaju da ti je netko objasni i pokaže detaljno, može naučiti DOVOLJNO dobro u par treninga.

Što se prilagođavanja sebi tiče...kad se zanemare primarne razlike u duljini udova, tj. polugama, svi smo slično građeni i smjernice dobre tehnike biti će jednake za svih. Daljnje prilagođavanje je nešto što možeš raditi kada poznaješ barem osnove dobre tehnike, da imaš što prilagođavati. Lošu tehniku ne možeš prilagođavati.
« Zadnja izmjena: 13. Travanj, 2012., 18:21 Glitch »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9