HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 405577 Hitova
*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
Odg: Fiskultura
« Odgovori #2940 : 14. Travanj, 2013., 10:45 »
Korisnicko ime :wildboy:

Ne znam, preskočit ću, pogotovo banana priču :wildboy:

Dibek je dao najbolji savjet. Povećaj frekvenciju nogu, tj. svega. Radije bih ti skresao kardio na jednom-dvaput tjedno i dao veću frekvenciju svega ostalog nego dao hrpu kardija, a trening od kojeg imaš nesnosne upale forsirao jer eto...upale.

Općenito, što češće radiš iste mišiće u teretani, uz što manje kardija nauštrb treninga, bolje ćeš izgledati i osjećati se u naturalnom stanju.

@lulz: je, savršeno brz je; jedan od najbržih čučnjevaoca ikad.

Pao sam okvirno s 89-90kg na 87kg u zadnjih 12 dana , tak da zapravo mislim ću još sljedeći tjedan stisnut kardio tih 7 dana + jos vise smanjit UH i povecat unos masti i proteina, pa tek onda krenut s treningom pošteno. Čisto da se riješim još jedne kile da mogu normalno u traperice stat :hiha2:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #2941 : 14. Travanj, 2013., 13:54 »
Moje mišljenje jest da je to forsanje hardkor pristupa tek toliko da to bude hardkor, jednako kao i izbjegavanje pečenja mesa, jedenje prvenstveno piletine i slični koncepti.

Ako tebi vremenski i fizički toliko kardija odgovara, samo radi, ali postoje jednostavniji i kvalitetniji principi.

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #2942 : 14. Travanj, 2013., 20:46 »
Ako tebi vremenski i fizički toliko kardija odgovara, samo radi, ali postoje jednostavniji i kvalitetniji principi.

Nije da će me sedam dana ubit, ali ajde, da čujem tvoj prijedlog.

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #2943 : 14. Travanj, 2013., 22:59 »
Opcija ogromne frekvencije treninga utezima, opcija niske frekvencije utega i visoke intenzivnog kardija, opcija drastičnijih dijeta na kraće razdoblje. Ima stvarno hiljadu koncepata, ali prva stvar bi bila da promijeniš trening od svakog narednog početka i zaboraviš uopće da postoji trening utezima niske frekvencije i svakodnevni low intensity cardio.

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #2944 : 15. Travanj, 2013., 14:12 »
Opcija ogromne frekvencije treninga utezima, opcija niske frekvencije utega i visoke intenzivnog kardija, opcija drastičnijih dijeta na kraće razdoblje. Ima stvarno hiljadu koncepata, ali prva stvar bi bila da promijeniš trening od svakog narednog početka i zaboraviš uopće da postoji trening utezima niske frekvencije i svakodnevni low intensity cardio.

Pa i držim se (tj. pokušavam) niske frekvencije utega, intenzivni kardio i ekstremno popravljena prehrane. Na koji način si uopće i došao do zaključka da sam "hardkor" u teretani, svega sedam treninga su iza mene nakon te pauze. Moguće da si krivo shvatio onaj post s nogama, dakle radilo se o prvom treningu nogu nakon pauze od više od godinu dana. Upala nogu se nije odvila nakon treninga čučnja s 150kg itd. nego s osnovnim kilažama, čučanj je odrađen samo sa šipkom na smithu. 

Prva tri su bila kružna, zatim četiri normalna, među ovim zadnji se našla prednja/zadnja loža + listovi.

Pod hardkor (za sebe) sam smatrao izostanak kofeina, pržene hrane, jednostavnih UH i nekontroliranog unosa.

Ovaj tjedan je zacrtano:
- šest od sedam dana bez UH, osim u ručku prije treninga (svega malo, 50g zobenih ako i toliko jer mi trening bolje prođe tako) i glukozi nakon treninga
- tri treninga s niskom frekvencijom
- šest dana jutarnjeg kardia od 30 minuta
- jedan dan odmora kompletno i punjenja s UH

Sljedeći tjedan mičem jutarnji kardio, dižem kompleksne UH i proteine i dižem težinu na treningu za 2,5/5kg (ovisno o vježbi).

Računaj da neke vježbe i dalje odrađujem s minimalno kilaže jer ne mogu više od 3x8 ponavljanja napravit (tipa kosi bench je samo šipka, bicepsi su samo šipka itd.) Trebat će mi još minimalno 3 tjedna da uđem u neku formu, ali nakon toga planiram pratit stari program vježbanja jedno 3 mjeseca s kojime sam imao najviše rezultata prije nekoliko godina.

Uglavnom, to je to, vjerojatno si iz postova nesto krivo izvukao.

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #2945 : 15. Travanj, 2013., 16:19 »
Mislim da Glitch misli na hardkor kao na trening visokog volumena, trening nakon kojeg si u kurcu skroz i upaljen tjedan dana. Nije to bas produktivno, bolje je razdjelit to na dva dana recimo (tako da sve misice radis bar 2 puta tjedno), tako oporavak postaje puno brzi, imas vise vremena za vjezbanje tehnike (sto je osobito za pocetnike jako dobro) itd. Isto ovo oko kardija - ako imas problem sa oporavkom, prvo sto bih ja (a i Glitch ocito) izbacio je kardio, jer ono... to zamara. Ak nesto zamara, bar nek je dizanje.

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #2946 : 15. Travanj, 2013., 18:11 »
ovo sto dibek rece. Mogao si to napraviti s drasticno manjom kolicinom kardija, vise ili jednako treninga tegovima (preporuka vise), i prehranom koja nije keto jer jednotjedni keto nakon godina netreniranja pali losije od pravih 0uh ako vec ides na potpuno micanje uh i metabol. masti.

Pod visoko inten. kardio (tj. Conditioning, bas ono sto ti treba nakon dugog perioda netreniranja i niskog radnog kapaciteta) mislim na 5minutne treninge sprinteva, a ne trcanje ujutro, koje pretpostavljam da je dugotrajnije. To je jedina stvar oko koje sam u dilemi bio jer nisam procitao da je specificirano trajanje.

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #2947 : 15. Travanj, 2013., 18:42 »
Tnx na savjetima.

S trčanjem ujutro nemam nikakvih problema za sada, s utezima/dizanjem utega imam (em zbog male ili nikakve kilaže, em zbog jačih upala).

Rezultati od zadnjih 13 dana su mi i više nego dovoljni da nastavim još i ovaj tjedan tako, samo jos malo popravim prehranu. Za sada su mi ove osnove dovoljne, trčanje ujutro mi stvarno nije problem. 

Isto tako, jutarnje vegetiranje ispred računala uz šalicu kave sam zamijenio s tim trčanjem i tuširanjem, nekako me razbudi i pripremi za jutro, štajaznam...

Jel tko od purgera zna di mogu nabavit purecu i guscu jetru?

Nikak da je nađem po ovim šoping centrima :/

*

beaver hunter

• 4508
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #2948 : 15. Travanj, 2013., 18:45 »
Placovi. Bar na mom ima to. Baš danas gledao. onda prolly ima i na kvatriću.

« Odgovori #2949 : 15. Travanj, 2013., 19:18 »

Pa i držim se (tj. pokušavam) niske frekvencije utega, intenzivni kardio i ekstremno popravljena prehrane. Na koji način si uopće i došao do zaključka da sam "hardkor" u teretani, svega sedam treninga su iza mene nakon te pauze. Moguće da si krivo shvatio onaj post s nogama, dakle radilo se o prvom treningu nogu nakon pauze od više od godinu dana. Upala nogu se nije odvila nakon treninga čučnja s 150kg itd. nego s osnovnim kilažama, čučanj je odrađen samo sa šipkom na smithu. 

Prva tri su bila kružna, zatim četiri normalna, među ovim zadnji se našla prednja/zadnja loža + listovi.

Pod hardkor (za sebe) sam smatrao izostanak kofeina, pržene hrane, jednostavnih UH i nekontroliranog unosa.

Ovaj tjedan je zacrtano:
- šest od sedam dana bez UH, osim u ručku prije treninga (svega malo, 50g zobenih ako i toliko jer mi trening bolje prođe tako) i glukozi nakon treninga
- tri treninga s niskom frekvencijom
- šest dana jutarnjeg kardia od 30 minuta
- jedan dan odmora kompletno i punjenja s UH

Sljedeći tjedan mičem jutarnji kardio, dižem kompleksne UH i proteine i dižem težinu na treningu za 2,5/5kg (ovisno o vježbi).

Računaj da neke vježbe i dalje odrađujem s minimalno kilaže jer ne mogu više od 3x8 ponavljanja napravit (tipa kosi bench je samo šipka, bicepsi su samo šipka itd.) Trebat će mi još minimalno 3 tjedna da uđem u neku formu, ali nakon toga planiram pratit stari program vježbanja jedno 3 mjeseca s kojime sam imao najviše rezultata prije nekoliko godina.

Uglavnom, to je to, vjerojatno si iz postova nesto krivo izvukao.

Prijatelju da li si probao raditi jednoručne zgibove dok s drugom jedeš banane? Čujem da je to dosta dobro za masu. :thumbs:

Pozz

« Odgovori #2950 : 17. Travanj, 2013., 21:01 »
Dobio sam džaba kutiju L-glutamina od bratića.
To da šibnem jednu mjericu u šejk s whey-om poslije treninga ili?

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #2951 : 19. Travanj, 2013., 09:45 »
Da, oko treninga je ok vrijeme. Iako ako već piješ organizirano takve suplemente (whey, dekstroza, glutamin) više smisla ima ih piti tik prije ili tokom treninga.

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #2952 : 19. Travanj, 2013., 19:45 »
Poslje posla bio u Maksimiru s bajkom. 27 km odvozio. :ementaler:

*

disc0

• 3069
« Odgovori #2953 : 23. Travanj, 2013., 16:20 »
Tnx na savjetima.

S trčanjem ujutro nemam nikakvih problema za sada, s utezima/dizanjem utega imam (em zbog male ili nikakve kilaže, em zbog jačih upala).

Rezultati od zadnjih 13 dana su mi i više nego dovoljni da nastavim još i ovaj tjedan tako, samo jos malo popravim prehranu. Za sada su mi ove osnove dovoljne, trčanje ujutro mi stvarno nije problem. 

Isto tako, jutarnje vegetiranje ispred računala uz šalicu kave sam zamijenio s tim trčanjem i tuširanjem, nekako me razbudi i pripremi za jutro, štajaznam...

Jel tko od purgera zna di mogu nabavit purecu i guscu jetru?

Nikak da je nađem po ovim šoping centrima :/

Evo ja ti nekih 7 mjeseci ne jedem frigano uopce (dobro 1-2 mjesecno kad idem kod mame ili buraza na rucak), samo riza bijela/smedja, uvijek povrce uz to (vecinom smrznuto ali bolje i to nego nis, i da malo maslinovog ulja stavim uvjek), proso isto uz povrce i puno piletine/puretine/ribe (sve kuhano i samo kuhano skoro pa i bez soli), jedem i dosta voca (znao pojest vise od kilu banana dnevno :D ) i svjezeg i suhog, orasasti plodovi su strava ali ne pretjerivat, za dorucak pojedem zobene sa lanom, sezamom i suhim brusnicama zalivene jogurtom i dva kuhana jaja, pred spavanje 250grama posnog sira (preporucam iz Lidla ili Mercatora-najbolji okus).
Izbacio sve slatko (sokovi cokolade, kolaci i ostala sranja koja sam trpao nemilice u sebe), cipseve, przeni kikiriki....
Tu i tamo pojedem kakve palacinke ili neki kolac ali jako malo.
I da, jedem 6 puta dnevno, manje porcije (svaka 2-3 sata).

176cm sam visok, imao sam skoro 79kg i sve u trbuhu, sad trenutno imam 69 jer sam poceo malo jace jest, ali sam najnize bio na 64 (i to sam kile izgubio u manje od 3 mjeseca, prvi mjesec skoro pa nisam ni jeo).
I sad mi sve hlace prevelike u struku :wildboy:

Vjezbam doma, prvo sam 3 mjeseca svaki dan radio 300-400 trbusnjaka i 100injak sklekova i to doslovno svaki dan, onda sam vidio, da sam pola toga krivo radio pa da mi se zato kicma raspada (radio krunceve sa utegom), i onda sam jos i dodao neke glupe vjezbe utezima, ormar poceo koristit za zgibove...uglavnom vec 3 tjedna vjezbam po p90 programu i vidim kolko sam gresaka radio (ovo radim 45-60min 6 puta tjedno).
Jedan dan je trening bucicama, a drugi kardio plus trbusnjaci, poceo i pred dva tjedna uzimat whey+kreatin+med (zavrsio fazu punjenja, pa ovu kombinaciju pijem nakon treninga) i stvrdli mi se misici ko kamen, jedino sta sad pijem 3-4 litre vode dnevno.
Tu i tamo provozam biciklu (Rijeka je jako brdovita pa ima uzbrdica bas za silovanje).
Ja sam zadovoljan zasad, ne zelim bit neki supermen, nego tek toliko,  u formi, a i fora je kad se vide kockice na trbuhu :hiha:

EDIT: Sad vidim da trazis i whey bez apsartama, ja uzeo Dymatize natural whey koji je zasladjen steviom, ovi drugi nemaju aspartam ali imaju neko drugo sranje koje je navodno jos gore....
« Zadnja izmjena: 23. Travanj, 2013., 16:59 Disc0 »

*

Korisničko Ime

• **
  • 397
  • Kak ti fino jedeš.
« Odgovori #2954 : 23. Travanj, 2013., 21:01 »
Ako ti se kicma raspada moguce da ti je jedna strana ledja dosta jaca od druge.
Znacit radi vjezbe za lijevu ruku ili lijevu nogu. Kada rade ruke rade i ledja.  Probaj procijeniti gdje ti nedostaje misicne mase i nadoknadit intenzivnim vjezbama.
Sto prije da se to uravnotezi.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9