Pa zato ce procitati Starting Strength i imat ce dobro isprogramiran trening sa tehnicki ispravnim vjezbama :tired:
Što ne znači da će ih on pravilno raditi.
Nema smisla jer:
1. Kreatin nije stetan. A ako nije stetan, to znaci da nije stetan za nekoga od 16g. I zasto ne bi bilo pohvalno? Sto je uopce pohvalno?
2. Proteini. Ista stvar.
3. Aminokiseline su kul. News flash - proteini (ukljucujuci whey) su sacinjeni od aminokiselina. Kreatin tijelo proizvodi od aminokiselina.
4. Nista od tog nije umjetno. Da se mogla hrana umjetno proizvoditi iz nicega, to bi bilo jako kul. Al nije tako.
To sve košta. Je li mu potrebno ili nije, mislim da on to ne zna, jer je mlad i nadobudan i očito želi utrpati što je više moguće mase u sebe u što kraće vrijeme... i svi znamo kako to završi, u velikom broju slučajeva. I btw, ne možeš mi reći da klasična prehrana nije prirodnija i zdravija od uzimanja raznih praškova i sranja, bila to nadopuna ili zamjena obroka. Retardirano je, jednostavno. Da mi je on sin, nema šanse da bih mu dopustio da to trpa u sebe. I umjetno je, umjetnije od normalne hrane i zato čemu. Za profesionalce OK, ali jednostavno je čudno inače.
Pogotovo njemu sa 16 godina to ne treba jer štagod on radio, teretanu ili nešto treće, iznimno će ojačati. Dodaci mu ne trebaju. Ili zamjena obroka nekom takvom pizdarijom.
Ako već i ima sjebano koljeno, osobito ne vidim zašto da to uzima ako neće moći raditi pod maksimalnim opterećenjem. Jedino ako će mu to predstavljati nekakvu nadopunu u stilu da će uz manje rada doći do nekog rezultata, što je sjebano u više načina.
No opet, možda se u njemu krije frik bilder koji će biti prvak hrvatske u bodybuildingu jednog dana, e ako to tako misli neka uzima praške. To onda ima smisla, jer je bildanje takav sport.
Teretana pridonosi razvoju skeleta, gustoci kostiju itd. I razvoju misica isto. Razvoj metabolizma ne znaci nista, to si samo tako stavio 
Jos samo jedna cinjenica: olimpijski dizaci utega pocinju trenirati jako rano, sa 5-6-7 godina (jer, naime, to je sport). Ne vidim da im ista fali u razvoju skeleta, misica i metabolizma 
Pridonosi, naravno, to nitko ne osporava. Razvoj metabolizma ne znači ništa? Koji kurac? I da, teretana i to razvija. Veća masa mišića - brži metabolizam.
Poanta je u tome da mu sad još nije kasno za baviti se nečim drugim, jer je mlad, sa teretanom se možeš baviti kad god hoćeš. Već oko 20-e je priča sa timskim sportovima gotova ili je jako teško upasti u neki već formiran tim.
Ali opet, ako mu je koljeno sjebano, ne isplati mu se angažirati u nekom sportu, jer bi se mogao i razočarati kad ga to koljeno bude sputavalo konstantno, a želja za treniranjem je jaka... to je preloše...
Najbolje, po meni, mu je krenut u teretanu, promatrat to koljeno i onda odlučit gdje će i šta će, možda se poželi vratiti u košarku ili nešto, možda ostane u teretani...