HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 407777 Hitova
*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
Odg: Fiskultura
« Odgovori #735 : 09. Siječanj, 2012., 22:34 »
jako si loš pogotovo s onim izbačajem od 90 kg  :hiha:
e to s svježim. neznam  :hihi:
mislim sjećam se da mi je malo sakao prije 3 godine il nešto, al danas mi tijelo automatski ogladni točno prije spavanja i jede mi se samo i jedino sir. sve ostalo mi je odbojno.  :wildboy:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #736 : 09. Siječanj, 2012., 22:38 »
A ono, za to koliko treniram trebao bih toliko trzati. A ne trzam.  :wildboy:

Sir, voda, mikser. To je baza. Onda kakao i zobene najčešće. I tako dvaput-triput dnevno.
Kad sam krenuo s tim 1kg šemama dnevno prdio sam kao isus, kasnije se tijelo naviklo.

Inače, imaš jači deadlift od mene sad.
« Zadnja izmjena: 09. Siječanj, 2012., 22:40 Glitch »

« Odgovori #737 : 09. Siječanj, 2012., 22:59 »
I ja kad se probudim, mada je to često kad mi ručak već bude gotov, nema šanse da jedem bilo šta drugo osim žitarica :wildboy: U početku obične žitarice nisam mogao smisliti jesti dva mjeseca za redom, pa bi kupovao one kemijski posložene, s aromama jagoda i sranja. Sad su mi te odvratne, a žitarice i grožđice nešto najbolje ikad. ŽIVOT :wildboy:

Enivej, započeo sam i ja danas s onim Madcow programom, tj, isprobavao težine koje bi mogao održavati. Početne težine za prvi dan -
Sq - 80
Benč - 80
BBR - 30

Mislim da će čučanj najlakše ići gore, al ostavio sam ga tako jer i dalje moram poprilično koncetriran biti dok ga izvodim, ne dolazi mi automatski kao nezz benč recimo. BBR sam prvi put radio, pitao voditelja da me uputi ako šta krivo radim, al nije imao prigovora, pa sam entuzijastičan i oko toga :hiha: al isto ću malo pazit s tim dok mi forma ne počne automatski dolaziti,,

Sljedeći trening glupi DL, ja to neću moći raditi već vidim :wildboy: jednostavno ne mogu leđa dovoljno držati ispravljenima kad čučnem :(

i da, noob pitanje, al da ne bi krivo radio ubuduće. Šta znači ramping weight? :wildboy: Konkretno u ovom madcow programu, da odmah stavim maksimalno težine koju mogu dići 5 puta, ili da dođem do nje nakon 5 ponavljanja? :wildboy:

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #738 : 09. Siječanj, 2012., 23:08 »
Deloadaj SS tako da napraviš desetak dana 1x5 (deadlift 1x3 ili 2x2) na svemu, a kilaže normalno polako dižeš, umjesto planiranog broja serija. Dobro dođe umjesto onog propisanog resetiranja kilaža, ako si to planirao.

Pa više bih resetirao jer sam mislim malo prenaglo skakao gore. Nebih još napravio official deload. Uglavnom, ti znači predlažeš da ne smanjujem kilažu, već broj serija? I da..1,5kg posnog na dan, zavidim vam na prehrani. Počet ću krast il nešto :wildboy:

@vanja: Što se tiče DL-a, meni pomaže ovo: prsa gore, dupe dolje :wildboy:

« Odgovori #739 : 09. Siječanj, 2012., 23:10 »
Ae, probatz ću :wildboy:

btw, jel ideš u menzu šta ti? :wildboy: U zadru bar se uvijek može naći fine i kvalitetne hrane za ručak.. i da, posni sir za 4 kune preko iksice se može uzesti. nezzzzz provjeri to :wildboy:

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #740 : 09. Siječanj, 2012., 23:15 »
Ma ono, podebljat ću si još malo meso, stara će mi uzimat posni i još ću ujutro žderat mlijeka i neznam..cornflakes. Znam da nije BB approved, al zobene nemogu jest bez wheya ( jer su gadne ), a za whey jednostavno nemam love. Uglavnom, trebao bi onda bit na ~230g proteina dnevno. Jedino mi je premalo UH ovo iz mlijeka, pa eto,  zato cornflakes. :wildboy:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #741 : 09. Siječanj, 2012., 23:19 »
Koliko si najviše ikad čučnuo i benčao? Rekao bih da si previše stavio za početak, pogotovo za benč, računaj da ćeš morati nekoliko serija petica, trojki i osmicu raditi sa +/- 10kg raditi, pa onak, smanji to.

Inače, zašto Madcow, a ne Texas method? Uzeo bih Texas iz čistog razloga što ne komplicira toliko sa razdvajanjem 5x5 kao što to Madcow radi. U konačnici je program čista jednostavnost - prvi dan (tj. ponedjeljak) radiš 5x5 s istom kilažom, drugi dan (srijedu) radiš 3x3, a treći 1x5. I imaš mnogo manje problema sa stavljanjem kilažem i skidanjem, i različitim serijama kurac palac.

A Madcow je u konačnici samo olakšani Texas, sam Madcow je to rekao.

Ramping weight znači da krećeš sa praznom šipkom, te kroz pet (ili koliko ti piše) serija postepeno dižeš kilažu dok ne završiš sa jednom serijom petice na nekoj kilaži. Sljedeći trening gdje radiš ramping weight jednostavno želiš za 2-3kg veću zadnju seriju napravit.

U kontrastu rampinga (ili workupa) ti je sets across, što znači da sve serije radiš s istom kilažom. Naravno nakon što odradiš tri-četiri serije zagrijavanja s manjim kilažama.

Enivej, Texas method. Pon - squat, benč, pendlay row - 5x5 sve s istom kilažom
srijeda - front squat 3x3 (ili squat 2x5 sa 80% onoga što si radio u ponedjeljak), press 3x3, zgibovi 3x max broj ponavljanja ili powerclean
petak - squat, benč, deadlift - 1x5, tj. ramping weight. Svaki put par kila više na peticu želiš napraviti.

I dodaš si po dvije izolacije za ruke ili ramena ili trbuh u svaki trening.

Ako nisi siguran kako se vježbe izvode - pendlay row ti je opisan pred par stranica (http://stronglifts.com/how-to-perform-the-pendlay-row-with-correct-technique/), a deadlift su Rippetoe ili Deadlift najbolje objasnili. (zanima te ovo high hips objašnjenje)

@Đester:
Ako si prebrzo skakao gore onda možeš resetirati, da. Dati će ti više prostora da poboljšaš formu, navikneš se na vježbe, itd. No ako ti je forma kolko tolko u redu, deload će te ajmoreć malo oporaviti ako osjećaš da ti treba samo kratki oporavak i da možeš dalje napredovati. U oba slučaja si brzo natrag.

A što se sira tiče, to sam krenuo jesti čisto iz razloga što mi je jeftin izvor - na placi i uokolo je 18-20kn kilogram. Ono, jedino jeftinije od toga je proteinski prašak, whey, a i njega nešto pijem.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #742 : 09. Siječanj, 2012., 23:21 »
@đester
jebote šta će ti 230 proteina dnevno. mislim ok ak moš priuštit al ak nemoš stvarno nema nikakve potrebe.  :wildboy:

@glič
: ))) šta nije da si ti imo >200 na natjecanju?
doduše, imam 15 kg više pa nije nešto posebno hvaljivo.  :hiha:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #743 : 09. Siječanj, 2012., 23:24 »
A je, 212.5kg.
I onda mi je u oktobru dupe odlučilo otkazat poslušnost, pa sad tu ozljedu vučem tri mjeseca. Ne radim ni čučanj ni deadlift.

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #744 : 09. Siječanj, 2012., 23:28 »
@đester
jebote šta će ti 230 proteina dnevno. mislim ok ak moš priuštit al ak nemoš stvarno nema nikakve potrebe.  :wildboy:

Si ziher? :solidus: Jer onda hej, mogu si priuštiti žice za gitaru i WoW ovaj mjesec, odlično! :hiha: :mrs:

Šta misliš o cornflakesu? :hiha:

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #745 : 09. Siječanj, 2012., 23:42 »
mkay je valjda, ne volim ga pa nisam nikad jeo. iako većina tih sranja ima jako puno baš šećera dodano ;(
ja bi rađe jeo KRUH ak već ne voliš zob,,

@glič
ae, sad se sjetio. rip. kak je to sad?

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #746 : 09. Siječanj, 2012., 23:47 »
Dodaj u zob suhog voća, jeftino je i zasladi poprilično.

Moje dupe? Hvala na pitanju, al' je jednako loše kao i kad smo se čuli zadnji put. Izaći ću na natjecanje ipak, ali samo zato što mislim da medalju mogu pokupiti, a financije za klub ćemo lakše dobiti sa više medalja.

« Odgovori #747 : 09. Siječanj, 2012., 23:53 »
@glič
Čučao sam prije ljeta 120, mislim da je to moglo i više da sam išao ikad probati dići max jednom. Benč 80, al dok prije dva tjedna nisam mogao nego jednu seriju x5 napraviti, sad bi ih mogao 5x5 napraviti, zato sam s tom težinom počeo. Nije mi pretjeran napor, jel, a osjećam da bi mogao to dići još ubrzo.
Mislim, šta se tiče čučnja, tokom ljeta sam počeo umjesto teretane trčati 2-3 put tjedno u nekim škrbavim opancima, što je rezultiralo ČUDNOM boli u nogama. Onda krenuo opet u teretanu pred kraj ljeta, nastavio po SS programu, dok mi jednom voditelj dvorane nije rekao da mi je forma čučnja kriva kad sam pri završetku čučnja, leđa mi se nakrive i bla. Pošto me već bolilo to u nogama, uhvatila me neka fobija, otišao kod doktora, rekao mi da mi treba odmora i nove patike obvezno, pa sam pauzirao opet neko vrijeme, našao patike bolje od starih, i u teretani se posvetio formi čučnja zadnjih mjesec i nešto. I jest se popravilo dosta moram priznati, osjećam opterećenje sad i na trbušnima i bla, što nije bio slučaj prije. Zadovoljan sam što se toga tiče.
Eto, ukratko. #blog

Madcow zato jer su momci ovdje preporučili kao jednog od najjednostavniji, najzanimljiviji i najkorisnijih u konačnici programa, zato jer sam izgubio motivaciju za SS, zasitio se. Mislim, poslušat ću vaš konsenzus  :hiha: oko toga što je "bolje", nisam pretjerano upućen u to, meni je bitno da radim :wildboy: I fala puno i na savjetima i na linkovima. Stvarno hvala :ementaler: <3

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #748 : 10. Siječanj, 2012., 00:25 »
E, upravo zato što osjetiš da bi "mogao ubrzo" benč 80 5x5 nemoj ga sad uzeti. Cilj ti je moći dodavati po 5kg na 5x5 prva dva tjedna, a onda još barem dva tri tjedna po 2.5kg. Znači kreni sa 60kg 5x5 benč. Ako se bojiš da će bit prelagano, izvodi svako ponavljanje tako da ga polako spustiš na prsa, pauziraš trenutak dodirujući prsa, pa ga što brže gurni gore.
Čučanj možeš onda sa 70-80kg krenuti, pa dodavati prvih par tjedana 5-10kg gore isto.

Enivej, poanta svega ovoga da "kreneš lagano" jest da što dulje možeš dodavati kilažu redovito, i da ti se ne dogodi ovo što Đester kaže da mu se dogodilo, da je prebrzo dizao. Radije da kreneš prelagano, nego da se zabiješ u zid i ne možeš dizati kilažu nakon dva tjedna. Vjeruj mi.

Petkom, kada radiš jednu maksimalnu peticu prvi tjedan kreni sa kilažom 5-10kg većom od ponedjeljka, a drugi tjedan ćeš već otprilike znati koliko više staviti.

Srijedom ista fora, uzmi nešto što možeš lagano napraviti, ne nešto s čim ćeš se mučiti. Ako ne znaš ili ne možeš raditi prednji čučanj, radi stražnji čučanj 2x5 kako je opisano.

« Odgovori #749 : 10. Siječanj, 2012., 00:52 »
Ae, da, sad kad sam malo promislio sam skužio da sam se zaletio. tnx :wildboy:

I da, još me nešto zanima.. zadnji dan, petak jel.. šta neće 1x5 biti onako, prekratak trening?  :wildboy: čak ako i ubacim neku vježbu još.
Ako je to jedna serija s 5 ponavljanja. Ono, 3 vježbe, sve skupa 3 serije, 15 ponavljanja, pa gotov sam za 20 minuta u najboljem slučaju? :geek: Ili nešto krivo shvaćam?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9