Koliko si najviše ikad čučnuo i benčao? Rekao bih da si previše stavio za početak, pogotovo za benč, računaj da ćeš morati nekoliko serija petica, trojki i osmicu raditi sa +/- 10kg raditi, pa onak, smanji to.
Inače, zašto Madcow, a ne Texas method? Uzeo bih Texas iz čistog razloga što ne komplicira toliko sa razdvajanjem 5x5 kao što to Madcow radi. U konačnici je program čista jednostavnost - prvi dan (tj. ponedjeljak) radiš 5x5 s istom kilažom, drugi dan (srijedu) radiš 3x3, a treći 1x5. I imaš mnogo manje problema sa stavljanjem kilažem i skidanjem, i različitim serijama kurac palac.
A Madcow je u konačnici samo olakšani Texas, sam Madcow je to rekao.
Ramping weight znači da krećeš sa praznom šipkom, te kroz pet (ili koliko ti piše) serija postepeno dižeš kilažu dok ne završiš sa jednom serijom petice na nekoj kilaži. Sljedeći trening gdje radiš ramping weight jednostavno želiš za 2-3kg veću zadnju seriju napravit.
U kontrastu rampinga (ili workupa) ti je sets across, što znači da sve serije radiš s istom kilažom. Naravno nakon što odradiš tri-četiri serije zagrijavanja s manjim kilažama.
Enivej, Texas method. Pon - squat, benč, pendlay row - 5x5 sve s istom kilažom
srijeda - front squat 3x3 (ili squat 2x5 sa 80% onoga što si radio u ponedjeljak), press 3x3, zgibovi 3x max broj ponavljanja ili powerclean
petak - squat, benč, deadlift - 1x5, tj. ramping weight. Svaki put par kila više na peticu želiš napraviti.
I dodaš si po dvije izolacije za ruke ili ramena ili trbuh u svaki trening.
Ako nisi siguran kako se vježbe izvode - pendlay row ti je opisan pred par stranica (
http://stronglifts.com/how-to-perform-the-pendlay-row-with-correct-technique/), a deadlift su Rippetoe ili
Deadlift najbolje objasnili. (zanima te ovo high hips objašnjenje)
@Đester:
Ako si prebrzo skakao gore onda možeš resetirati, da. Dati će ti više prostora da poboljšaš formu, navikneš se na vježbe, itd. No ako ti je forma kolko tolko u redu, deload će te ajmoreć malo oporaviti ako osjećaš da ti treba samo kratki oporavak i da možeš dalje napredovati. U oba slučaja si brzo natrag.
A što se sira tiče, to sam krenuo jesti čisto iz razloga što mi je jeftin izvor - na placi i uokolo je 18-20kn kilogram. Ono, jedino jeftinije od toga je proteinski prašak, whey, a i njega nešto pijem.