HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 399490 Hitova
*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Fiskultura
« Odgovori #360 : 04. Prosinac, 2010., 00:22 »
ha.

sad će opet tristo tisuća teorija izronit  :wildboy:

veslači rade u prosjeku i jako poopćeno

5 serija

prva 10
druga 12
treća 14
četvrta 16
peta 18

i da, još jedna mazohistička, do iznemoglosti (ako možeš uopšte), težina ostaje ista

« Odgovori #361 : 04. Prosinac, 2010., 00:26 »
drugo. al zašto bi radio 15 ponavljanja? :(

jer mi je mormon-voditelj tako rekao  :ae

A i mislim da sam u Starting Strenghtu tako pročitao, al to se ticalo čučnjeva benča itd. Trebam provjeriti.

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #362 : 04. Prosinac, 2010., 00:39 »
gle drag, endurance sportovi se razlikuju od prostog cilja izgradnja MASE etc.  :wildboy:

drži ponavljanja od 6-10. To je optimalan broj gdje ćeš em naučiti tehniku em imati tešku seriju koja će ti RAZBITI miške.  :hiha:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #363 : 04. Prosinac, 2010., 00:42 »
gle drag, endurance sportovi se razlikuju od prostog cilja izgradnja MASE etc.  :wildboy:

znadm, no dujko je pitao zašto bi radio 15 ponavljanja, pa kažem

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #364 : 04. Prosinac, 2010., 00:45 »
ne pa dobro, svakako ima svoje mjesto u treningu

« Odgovori #365 : 04. Prosinac, 2010., 00:55 »
Ok. To me zanimalo.
Hvala momci :ementaler: <3

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #366 : 04. Prosinac, 2010., 02:21 »
Još uvijek sam ljena guzica koja odbija otić 50m od stana i upisat se u teretanu  :wildboy:
Ali vidim da se par stranica prije spomenula upala mišića i to, ja sam svoju riješavao toplim tušem i masažom mišića koji su taj dan radili - što je znalo bit zajebano kada bi radio, recimo, leđa.

Moram vidjet oću se selit ili neću da znam u koju teretanu otić  :wildboy:

*

Cobalt

• 901
« Odgovori #367 : 04. Prosinac, 2010., 03:26 »
Jeeez, tek sada vidim ovaj topik.   :(

depresija, ja npr. radim 8,8,8 i onda postepeno podižem težinu kako vrijeme ide, ali uvijek se 8 držim.

Ovaj, da nešto napišem, pa ako se kome da čitati..

Najbolje mi ide s nogama. Press mašina 340kg. ;( Sprava za quadro max 120, a ja radim 120 na njoj. Ogromne noge i snažne, ali.. upper body karina. :D Vjerovatno što sam trenirao košarku, nogomet od malih nogu.
Ruke tu i tamo u izgledu, ono uopšte nisu big sized, ali imam snage, pogotovo kada kreatin krenem šopat. Prsa odlična, samo što mi je sada stomak ogroman kako samo sjedim i šopam klasičnu studentsku hranu, pa izgledam više ko Bud Spencer.

Benč max 75kg jedan izbačaj. Također veoma loš na benču. Oko 60-65 radim inače po 8x serije. Ne znam tih 5-10kg me uništi. Bicepsi odlični snagom, ali ne i veličinom i izgledom. 17,5kg bicepse radim bučicama (jedna ruka).

Trenutačno 2 mjeseca bez gyma, fax me jebe. Nedavno bacio jedan trening, imao upalu 3-4 dana. Kontam ponovo preko ljeta opet spartanski režim. Perfektna prehrana, suplementacija, i sve ostalo. Baš ono, ta 3-4 mjeseca odvojit samo na teretanu, ništa drugo ne furati i ganjati.

Savjetujem svima da se bave ovime, barem mjesečno 3-4 puta da odrade koji trening ili bilo kakav tip ili vrstu rekreacije. Duplo bolje i zdravije se čovjek osjeća.
 :hug

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #368 : 04. Prosinac, 2010., 10:20 »
340 kg  :ave:

Upiši veslanje  :(

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #369 : 04. Prosinac, 2010., 11:16 »
mmda, mogu i ja 500 kila pa pomaknut nekoliko centimetara...  ;)

općenito vidim brojke nevjerojatne kod ljudi kod presa, čisto jer im je range of motion minimalan.
Press i extenzija nisu mjerilo snage nogu. Čučanj i prednji čučanj.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #370 : 04. Prosinac, 2010., 11:54 »
hjuh što si kiseo jutros  :hiha2:

u veslanju mu se sigurno ne bi smijali, jer je pokret na pres mašini identičan pokretu u čamcu / na ergometru, a i 340 kila je respektabilna težina ako s njom radi serije. jako jako respektabilna

press se koristi za mjerenje snažne izdržljivosti jer je sprava više manje osigurana od ozlijeđivanja... najviše sam suza prolio upravo na pressu i testovima... čučanj je naravno bolja vježba i zbog balansa i tehnike, ali nemoš mi reć da press nije mjerilo snage nogu

ekstenzija je gej

edit: ok ja sad ne znam imamo li isti raspon pokreta u glavi, jer ja mislim na press gdje skupiš noge max i ispružiš ih max... one pizdarije do pola ili manje ne računam
« Zadnja izmjena: 04. Prosinac, 2010., 11:59 Dragster »

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #371 : 04. Prosinac, 2010., 12:03 »
Inace, valjda ne postoje 2 iste prese u svijetu. Nekad davno (dok sam jos radio presu) sam dizao 250kg na ponavljanja, onda sam promjenio teretanu i nisam stotku mogao dignut :hihi:

Nego, fejlam bench, rulam kroc row i tako :(
« Zadnja izmjena: 04. Prosinac, 2010., 12:09 dibek »

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #372 : 04. Prosinac, 2010., 12:19 »
hjuh što si kiseo jutros  :hiha2:

u veslanju mu se sigurno ne bi smijali, jer je pokret na pres mašini identičan pokretu u čamcu / na ergometru, a i 340 kila je respektabilna težina ako s njom radi serije. jako jako respektabilna

press se koristi za mjerenje snažne izdržljivosti jer je sprava više manje osigurana od ozlijeđivanja... najviše sam suza prolio upravo na pressu i testovima... čučanj je naravno bolja vježba i zbog balansa i tehnike, ali nemoš mi reć da press nije mjerilo snage nogu

ekstenzija je gej

edit: ok ja sad ne znam imamo li isti raspon pokreta u glavi, jer ja mislim na press gdje skupiš noge max i ispružiš ih max... one pizdarije do pola ili manje ne računam
:hiha:

ma ne kažem ništa protiv presa, ali kažem da ljudi koji mogu "dić 350 kila na presu" (ne kažem da nemože, al ono, nekako mi se ne slaže) većinom rade jako maleni dio pokreta. u stilu ekipe koja "diže 120 kila na benču" a spuštaju šipku 15 cm od prsa.

*

Cobalt

• 901
« Odgovori #373 : 04. Prosinac, 2010., 12:42 »
Radim ispravno press, jednostavno noge su mi snažne i ogromne, dok gornji dio faila. Što bi volio da je drugačije, jer niko ne gleda u noge.  :wildboy:

Ne lupam težine. Da lupam kurčio bi se okolo s 150kg benčevima i sranjima, a ne sa 60kg što neki 18 godišnjak može da diže. Bitno je da se trenira, jer težina nije ni previše bitan faktor. Radije raditi ispravno s 40kg nego, 2puta dignuti nešto od 60kg.

Eh da, ovo mi je jedan od dražih "članaka" za gym.

http://www.acaloriecounter.com/building-muscle.php

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #374 : 04. Prosinac, 2010., 15:26 »
 :hihi:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9