kriste, netreba mi studija da mi "dokaže" da whey za sportaše nastaje iz jebene sirutke nakon proizvodnje mlijeka.

isti "efekt" ima i na dvomjesečnu bebu i 100godišnjeg starca. i niti jedan neće "osjetiti" išta od njega.
za kreatin neću komentirat, s tim sam rendom. generalno nepotreban suplement. glutamin, aminokiseline još više.
@dibek
Treninzi se rade svaki dan, 2x tjedno upper body sa dodatkom jedne lower vježbe, 2x obrnuto. 2 puta se rade "neural charge" treninzi od 20 minuta kojima je smisao probuditi CNS i držat ga "spremnim", tu se koriste većinom eksplozivne vježbe za cijelo tijelo u superserijama, smanjenih težina. na te dane se također rade vježbe za bic i lat, nešto manjeg intenziteta.
ima shema po kojoj se rade glavni treninzi, tj količina volumena se povećava svaki tjedan za 4 serije. povećava se tako 3 tjedna (5 serija -> 15 serija, od tog 11 "radnih") i onda 4. tjedan ide sve ispočetka sa 2,5kg više na svakoj vježbi.[ Serije se, kada dođeš do svoje max težine, izvode u valovima - npr: max- 100, pa 80,90,100,80,60,80,90,100...] Koncentrira se na "front body" vježbe, vježbi za leđa nema. Vježbe za romboide, zadnje rame i trap ubacuju se između serija upper body vježbi. npr tipičan trening bi izgledao:
Military Press (50,40,45,50,40) , pa Incline Bench (60,50,55,60,50) pa bench (dolaženje do 80 pa 80,70,75,80,70). onda se odradi npr Deadlift i to je to. Između većine serija ubacuje se rad za te pomoćne mišiće leđa, i to po osjećaju. Za noge su samo dvije vježbe, ja sam uzeo Front Squat i Deadlift konv. isti sistem, samo bi poslje tog treninga trebalo ubacit "sled" work, al naravno nije da itko ovdje to ima, pa neznam šta da ubacim. any ideas? to bi trebalo bit kao "eccentric less", znači bez ikakvog ekcentrično pokreta, kao što su ti prowleri i to.
težine su tolike da se sva ponavljanja izvode eksplozivno. dobiju se da se uzme 87 posto 3RMa. Rep range svega je od 3-5.