HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 400512 Hitova
*

Glitch

• **
  • 410
Odg: Fiskultura
« Odgovori #930 : 19. Ožujak, 2012., 22:08 »
Nešto od danas - Clean 106kg

Dragster, ako imaš problema s cleanovima prouči filmiće Grega Everetta ili Burgenera. Everetta možeš skinuti na http://www.demonoid.me/files/details/2669708?load_bal=008056597600&show_files=1&page=1&ref=1308897626 ili preko www.cathletics.com, a Burga imaš na recimo Coach Mike Burgener Clean and Jerk Part 1 i Coach Mike Burgener Clean and Jerk Part 2

(mislim da sam već u ovom topicu linkao još neke instrukcijske za clean, i oni su dobri)

Ovo ti je, realno, sasvim dovoljno da se naučiš sam, ali trebati će strpljenja. Moja preporuka, ako ti nije problem odvojiti nešto para jest otići u dizački klub Kvarner na 3-4 treninga i pitati trenera da želiš naučiti nabačaj. Trening je 20kn i bolje vodstvo od toga nećeš dobiti nigdje u Rijeci.
Ili ono, rado ti ja pokažem tehniku, ali ja nit imam savršenu, nit sam jak.

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #931 : 19. Ožujak, 2012., 22:32 »
Odlican clean, bas odlican. Ja ne mogu naci da nesto ne valja ovdje. :approve

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #932 : 19. Ožujak, 2012., 22:48 »
A ono, hvala.  :ementaler:
Dobio sam nešto na brzini, ali ima ovdje još greški koje treba ispraviti. Premalo 2nd pulla me jebe, i to nisam još uspio ispraviti.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #933 : 19. Ožujak, 2012., 22:48 »
hvala za linkove, pogledao sam. jasnije mi je sada dosta, pogotovo kad sam tvoj clean vidio... problem mi predstavlja što ne znam u kojem trenutku napraviti skok i "podvuć se" pod uteg... pokušavam sa malim kilažama sad, al imam osjećaj da bi bilo lakše to složiti pod većim opterećenjem, kad taj skok ima nekog smisla. problem je što bih mogao razbiti nekome glavu ako sletim s ravnoteže  :wildboy: na kraju sam radio bez skoka i ujebo si tih par treninga ukratko...

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #934 : 19. Ožujak, 2012., 23:04 »
Tako se čini sa svim olimpijskim liftovima, sa težinom misliš da će skok doći sam od sebe - ali ne dođe. Postoji ta razina kad je prelagano, pa možeš rukama, trapezom i momentom leđa dizati, i onda postoji ona kad je previše kila na šipci i ujebe se čitava koordinacija. Trener je tu dobar, jer će ti moći objasniti posebne vježbe koje će te odučiti od vučenja rukama i naučiti boljem podvlačenju pod uteg. (i Everett to ima odlično objašnjeno u onom seminaru s demonoida)

Pogledaj seminar, i obrati pozornost na progresiju hang clean jump --> hang clean pull --> hang clean . (tj. u seminaru mislim da je snatch jump, pull, snatch, ali kad naučiš jedno naučit ćeš i drugo)
Tu progresiju možeš proći sa štapom ili šipkom, i ako naučiš opustiti ruke pomoći će. Ukratko, ako ne znaš kad "skočiti" - tj. uključiti guzicu u pokret, kreni odozgora. Radi hang powerclean, kao što u seminaru pokaže.
« Zadnja izmjena: 19. Ožujak, 2012., 23:06 Glitch »

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #935 : 19. Ožujak, 2012., 23:15 »
skidam seminar, sutra mi je ionako čučanj/benč/dl na redu. imaš pm pa baci oko

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #936 : 24. Ožujak, 2012., 14:00 »
Dignem se jutros oko 3. Išlo mi na povraćanje. Par puta podrignem onako masno i nastavim spavat. Poznato? :wildboy: :hiha: Pitam ovdje jer neznam, dobar je thread i svi puno jedu tu

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #937 : 24. Ožujak, 2012., 14:11 »
Dignem se jutros oko 3. Išlo mi na povraćanje. Par puta podrignem onako masno i nastavim spavat. Poznato? :wildboy: :hiha: Pitam ovdje jer neznam, dobar je thread i svi puno jedu tu

žgaravica?  :hiha:

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #938 : 02. Travanj, 2012., 18:22 »
y u no post in thread?  :(

nezz.
Danas je bio neki deadline i polagani dovršetak moje ovogodišnje kratkotrajnog MASS BUILDING ciklusa od 2 mjeseca. uspio sam kolko tolko bit posvećen, više manje sam treniro skoro svaki dan i bilo je oko 250 proteina dnevno. ostalo je bilo apsolutno bilo šta šta sam mogo unjet u sebe. program je bio orijentiran na upper body.  :hiha: čisto sam si zadao neki kilažni cilj jer sam skužio da ak si bar nešto ne zadam trening će mi bit zakurac i neće mi se niš dat.

enivej vaga se zaustavila na 95 kg što je GAIN od 5 kg, cijenim da će nakon što ispišam malo vodurine od smeća kojeg jedem ostat 2-3 ok kile. sad ide par tjedana održavanja i onda neka lagana dijeta sa dosta kardija od mjesec/mjesec ipo koja bi me trebala srezat čisto da mi ne bude neugodno hodat gol po danjem svjetlu.

benč je trenutno oko 120 kg (nisam testiro jer ono...sjebalo bi me to, al 110 ide 5 puta.), a ručka je išla gore za 1,5 cm.  :hiha: struk nisam mjerio.  :hiha:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #939 : 02. Travanj, 2012., 18:40 »
impresivno =)

A EVO  :D

odradio upravo mjesec dana ciklus, uvježbao više manje power clean. Bio kod trenera jednog za tegove  :hiha: smotan sam užasno, ali boli me kurac. impresivno taj lift izgleda i naučit ću ga.

sad nastavljam sa SS-om, zdravom prehranom, ubacujem bic u program. Razmišljam da odem neki borilački sport trenirat, hrvanje.  :hiha:

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #940 : 02. Travanj, 2012., 18:42 »
išo si baš sa DIZAČEM nekim vježbat ili?
je, rula jako, užasno je moćan osjećaj. ja sam ga radio dosta dugo, sad nemogu jer sam neš sjebo podlakticu derp.

kolko možeš?  :kava:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #941 : 02. Travanj, 2012., 18:52 »
a šipku zasad  :wildboy:

stavio sam bio 40 kg pa me baci van balansa nakon poskoka jer se dočekam na prste... tako da sad radim sto puta sa šipkom na ogledalu prema uputama DIZAČA. Glitch mi je preporučio jedan klub gore pa sam skočio i skužio da znam ovog jednog od prije pa me privatno podučio. U svlačionici naknadno isto =)  :ave: :thumbs:

skužio sam taj trzaj s laktovima, da treba laktove izbaciti van što brže i poskočiti i podbočiti se pod uteg negdje na pol puta... to mi zasad ide dobro...ali dočekati se stabilno - ne baš

inače sličan problem mi se očituje i na čučnju. kad sam počeo sa 125kg raditi, stopala su mi se počela kriviti prema unutra, ili sam prstima gurao gore - smrt za koljena, kaže. sad imam širi stav, noge prema van i preznojavam se ko kreten jer moram razmišljat kako mi stoje stopala i koljena  :hihi:

*

Seengeer

• 3581
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #942 : 02. Travanj, 2012., 19:24 »
grga, koliki je obujam ruke?
« Zadnja izmjena: 02. Travanj, 2012., 19:28 Seengeer »

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah